magazin kibeszélő párkapcsolat házasság
A napokban felhívtam Olgát, hogy végre beszéljünk. Aggódom miatta, mert most egy óriási örvényben vergődik, és észre sem veszi, hogy szépen lassan mindent lerombol maga körül. 

- Kérlek most ne ítélj el amiatt, de én lehethogy elhagyom Pétert – kezdte Olga a beszélgetést. Kicsit bizonytalannak hallottam a hangját a telefonban.
- Te miről beszélsz Anna? Most mentél férjhez – döbbenten kérdezek vissza.
- Tudod itt van a Gergő, akivel pár hete találkoztunk, és...
- Mi és? - fojtom Olgába a szót. Anna most volt az esküvőd, a hetedhét országra szóló buli, amire mindig is vágytál...
- Már az esküvő miatt is féltem, mert nem gondoltam végig a dolgot. Gergővel néhány héttel az esküvő előtt találkoztunk. Ha ismernéd, látnád, hogy mennyire odáig van értem. – kezdte Olga lelkendezve.
- Na várjunk csak. Mikor és hol találkoztatok? És mi az, hogy oda van érted? Te a férjed háta mögött idegen férfiakkal találkozol?
- Kérlek ne akadj ki, azt hittem neked bármit elmondhatok anélkül, hogy ítélkeznél felettem. – kezdte Olga. Éreztem a hangján, hogy tényleg megviselte az elmúlt időszak, de fogalmam sem volt arról, hogy ilyen harcok dúlnak a lelkében.
- Nem ítélkezem, de szeretném, ha minden apró részletbe beavatnál. Aztán pedig együtt kitaláljuk mi legyen.
- Én már döntöttem Anna. Elhagyom Pétert. Nem bírom ezt az egészet. Nincs semmi tűz a házasságunkban. De Gergő...
- Figyelj, szerintem ez csak fellángolás. Mindig lesz majd olyan férfi, aki iránt fellángolsz, és azt hiszed amit Péter iránt érzel, nem valós. De hidd el az a valós. Ő az igaz társad, aki mindig mindenben támogat. Hogy felejtheted ezt most el?
- Én nem felejtettem el semmit. Csupán úgy érzem, hogy Gergő iránt erősebbek az érzelmeim.
- Mégis hol találkoztatok? – faggatom tovább barátnőmet.
- Pár héttel az esküvő előtt, pont mikor a könyvtárban voltam.
- És Te egy pár hetes ismeretség miatt eldobnád a házasságodat Péterrel? Mégis mit lehet tudni erről a férfiról? Hány éves, mivel foglalkozik?
- Fiatalabb nálam egy pár évvel, és még egyetemre jár.
- Na de Olga kérlek. Ugye ezt most nem mondod komolyan? Péter mindent megad neked, Te pedig dobnád őt csak azért, mert ez a fiú rajong érted? Hidd el, több ilyen is lesz majd a házasságotok alatt és nemcsak neked fognak megtetszeni más férfiak, de valószínűleg Péter sem fogja elfordítani a fejét, ha meglát egy szép nőt. Ez így van rendején. De az, hogy Te most egy ilyen miatt képes lennél őt elhagyni? Fordított esetben neked ez hogy esne?
- De ez más, több egyszerű fellángolásnál – próbált győzködni a barátnőm, de egyszerűen nem akartam neki elhinni ezt az egészet.
- Nézd, én elhiszem, hogy ez az egész találkozás megdobogtatta a szíved, és persze jól esik az idegen férfiak rajongása. De nem lett volna szabad hagynod, hogy ez idáig elfajuljon.
- Figyelj, fölösleges bármit is mondanod, úgy néz ki, hogy most semmi sem hat rám.
- Igen, ezt észrevettem. Próbáld meg tiszta fejjel átgondolni a dolgokat, és aszerint dönts, hiszen egyedül Te tudod, mi az, ami örömet okoz neked. Ha ez úgy érzed nem Péter, akkor valóban nem kéne sokáig húzni a dolgot. De ha úgy érzed, hogy mégis ő az, akivel folytatni szeretnéd, akkor azt is mielőbb döntsd el. – zártam le beszélgetésünket, majd letettem a telefont.

Forrás: Shutterstock

Egy hónappal később már személyesen is találkoztunk Olgával, aki végül újdonsült férje mellett döntött. Próbára tette Gergőt, ám a férfi kudarcot vallott, így Olgában végül nem maradtak kételyek. Örülök neki, hogy egy kis kitérő után visszatért a férfihoz, aki a tenyerén hordozza. Egy kicsit megértem őt, hiszen régóta együtt vannak már, és Olga valószínűleg megijedt az új szereptől, stresszesen élte meg az esküvőt is, de úgy gondolom, hogy jól döntött, és kár lett volna felrúgnia kapcsolatát gyermekkori szerelmével. Egy párkapcsolatban mindig lesznek buktatók, mindig lesz szebb, jobb, fiatalabb, mint a párunk, de olyan, mint életünk szerelme, olyan biztosan nem lesz.

Anna és Olga történetét Szabó Andrea jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Te is kerültél már olyan helyzetbe, mint Olga?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.