szerelem kibeszélő magazin igazi társkeresés házasság
Mostanában játsszák a Netflixen a „The One: A tökéletes pár" című sorozatot, ami elég érdekes kérdéseket feszeget. Te mit tennél, ha létezne egy tuti módszer, amivel megtudhatod, ki az Igazi a számodra? Ha szingli vagy, talán könnyen rávágod: „Naná, hogy meg akarnám tudni!". De mi van akkor, ha házasságban vagy párkapcsolatban élsz?

A sorozat vezérfonala, hogy két DNS-kutató felfedez egy új módszert arra, hogyan találjuk meg a genetikailag tökéletes párunkat és erre építenek egy korszakalkotó párkereső szolgáltatást. Ha regisztrálsz a rendszerbe és elküldesz egy hajszálat, azonnal elkezdik keresni a párodat a DNS-ed alapján. Olyan ez, mint tűt keresni a szénakazalban, bárhol lehet a világban és azt sem tudod igazából, hogy férfit vagy nőt dob-e a gép. Egy dolog garantált, ha egymásra találtok, az olyan, mint egy valóra vált álom. Minden ott lesz, amire valaha vágytál: brutál kémia, teljes összhang, harmónia, szerelem. A kérdés már csak az, amit a sorozat is feszeget, milyen árat vagy hajlandó megfizetni a tökéletes partnerért? És itt most még véletlenül sem az anyagiakra gondolok.

A párod a világ bármely táján élhet, lehet, hogy házas vagy ami még rosszabb, halálos beteg vagy épp pszichopata. Ha meg is történik a nagy egymásra találás, az egyik félnek biztosan áldozatot kell hoznia a másikért. De egyáltalán kész vagy rá, hogy megtaláljon a mindent elsöprő szerelem? Olyan sokszor szeretünk álmodozni dolgokról, elképzeljük, milyen lenne, sírunk miatta, hogy nincs meg az életünkben, aztán amikor egyszer csak az élet tálcán kínálja az álmainkat, akkor hajlamosak vagyunk beijedni és visszavonulót fújni. Az is előfordulhat, hogy a rendszer úgy gondolja, a te tökéletes párod egy hasonló nemű ember, hiába voltak eddig csak hetero kapcsolataid. Izgalmas kérdés, vajon mennyire lennél nyitott és adnál esélyt egy új fejezetnek az életedben.

Forrás: Netflix

De ennél talán még nehezebb kérdés: Te kerestetnéd a tökéletes párodat, ha épp párkapcsolatban vagy házasságban élnél? Mennyire hajtana a kíváncsiság, hogy megtudd, vajon az aktuális párod-e az igazi és mit tennél, ha kiderülne, hogy nem? A másik oldalról nézve: mennyire rettegnél attól, hogy a párod a hátad mögött már keresteti az „igazit"? Azt hiszem, ha valóban egy létezne egy ilyen társkereső szolgáltatás, az erősen próbára tenné a már fennálló kapcsolatokat – a bizalmat, az őszinteséget, az egymás iránt érzett szeretetet és hűséget, valamint azt, hogy mennyire elégszünk meg azzal, amink van.

Sokszor hallani, hogy a hűség valójában csak döntés kérdése, mint ahogy azt is tudjuk, hogy számos házas ember a Tinderen vagy egyéb netes társkeresőkön keres önigazolást és egy kis izgalmat. Persze ebben alapjában véve nincs sok rizikó és a legtöbben megelégszenek a virtuális flörtöléssel. De vajon hány házasság menne tönkre, hány család szakadna szét, ha ezek az emberek a számukra genetikailag tökéletes párra találnának rá? A flörtölés már egy kockázatos játék lenne, ami ahhoz vezethetne, hogy családok esnének szét. Persze mondhatjuk azt is, hogy legalább véget érne, ami nem működik, de olyan emberek is hátat fordítanának egymásnak, akik eddig szeretetben és békében éltek együtt.

A sorozat feszegeti azt a gyakori megállapítást, hogy nekünk embereknek soha semmi sem elég, mindig jobbat és jobbat akarunk. Szóval megint csak az a kérdés, te megelégednél a közepesen boldog, esetleg már megszokáson alapuló kapcsolatoddal vagy eldobnád mindezt a tökéletes partner ígéretéért? Fontos kérdés, vajon mennyire számít az embereknek az egyéni boldogságuk vagy értékesebb a család és a kényelmesen kialakított, megszokott élet. Te hogy döntenél?

Kezdőkép: Netflix

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.