magazin kibeszélő párkapcsolat XXI. század boldogság házasság
27 éves vagyok, több mint nyolc éve élek párkapcsolatban, sőt, hamarosan férjhez megyek. Olyan ez 2021-ben, mintha egy ufótámadás egyetlen túlélője lennék, hiszen az emberek nagy többsége a XXI. században válik, és ahelyett, hogy engedne a saját elvárásaiból, reggeltől estig szidja az ellenkező nemet..

Ha valaki azt mondja nekem 2013-ban, hogy az akkori pasim lesz a vőlegényem, arcon röhögöm. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, 19 éves voltam, amikor összejöttünk, és a kapcsolatunk a mai napig tart, ráadásul erősebb, mint valaha.

A megismerkedésünk...

Aki nem hisz a sorsban, az most csukja be egy kicsit a szemét, mert a mi történetünk kezdete tényleg sorsszerű volt.A vőlegényem akkor még rendőrként dolgozott, és épp szolgálatban volt, amikor a szüleim elmentek vásárolni. Nem volt fent az első rendszám, mert valami majom beléjük tolatott még előző nap, ezért Tomi megállította őket. Igazoltatás, satöbbi, aztán amikor apukám odaadta a jogosítványát, Tomi megkérdezte tőle, hogy ismer-e engem. Apu mondta röhögve, hogy persze, nem véletlen a vezetéknév egyezés, én vagyok a kisebbik lánya, Tomi pedig rám hivatkozva elengedte őket bünti nélkül, és azt üzente, hogy puszil.
Apa rögtön felhívott, hogy milyen jó fej volt ez a rendőr srác, és hogy köszönjem meg neki a nagylelkűségét, én pedig jó kislány módjára így tettem. Ráírtam Facebookon, és miután jó pár héten át éjjel-nappal beszélgettünk, rájöttünk, hogy szükségünk van egymásra, és a kapcsolatunk azóta is tart. Néha viccelődünk azzal, bár sose esett volna le az a rendszám, de a mi történetünk így volt megírva.

Hidd el, hogy egyszer te is megtalálod a másik feled

Nem tudom a boldog, örök életen át tartó házasság titkos receptjét,

és nem fogom azt kamuzni, hogy a mi kapcsolatunkban minden rózsaszín és tökéletes, azt viszont tudom, miért tartottunk ki egymás mellett eddig, és miért szeretnénk együtt leélni az életünket.

Nem hiszek már a csodákban, de tudom, érzem, hogy nekem mellette kell lennem. Ő az az ember, aki akkor is szeret, ha hisztis, kiállhatatlan, és idegesítő vagyok. Ő az, aki mindenben mellettem áll, támogat, és a földön tart. Boldog vagyok, ha ránézek, és ő is akkor érzi jól magát, ha én rendben vagyok. Fontos vagyok neki, és ezt kifejezi minden egyes nap. Bízom benne, és ő is bennem, és miközben tudjuk, hogy egymás mellett van a helyünk, teret hagyunk a másiknak. Ismerjük egymás jó és rossz tulajdonságait, de nem akarjuk megváltoztatni a másikat. Megtanultuk, hogy a kompromisszum a legfontosabb egy kapcsolatban, és arra törekszünk, hogy egyensúlyt teremtsünk az életünkben. Tiszteljük egymást, ismerjük a "köszönömöt", a "bocsánatot", és ha kell, bátran kimondjuk.

Működik köztünk a kémia, és feltétel nélkül szeretjük a másikat.

Forrás: Shutterstock

Nem mindig voltam biztos abban, hogy vele kell lennem, de egy belső hang mindig azt súgta, hogy megéri átküzdeni magam a nehézségeken, mert összetartozunk. Ennyi év után is örülök, ha újra látom, és imádok reggelente úgy ébredni, hogy ő szuszog mellettem. Nem tudom, meddig tart a közös utunk, de mindig hálás leszek érte, és neki, mert nekem ő mutatta meg, mi az az igaz szerelem. Sokat sírtam miatta, rengeteget veszekedtünk, harcoltunk az igazunkért, és sokáig úgy tűnt, nem egy irányba tartunk, de már egy pillanatig sem bánom a nehéz időszakokat. Ingoványos talaj ez, és biztosan lesznek még nehézségek, de tudom, hogy együtt túl leszünk mindenen.

Azt hiszem, a legtöbben azt rontják el, hogy mindenáron meg akarják változtatni a másikat, pedig ha összeilletek, úgy fogtok szép lassan összecsiszolódni, és változni, hogy észre sem veszitek.

Alig várom, hogy végre férjemnek hívjam ezt a pasit, szüljek neki egy gyereket, vagy kettőt, beköltözzünk a saját kis lakásunkba, utazzunk, unokázzunk, aztán szép lassan, egymás kezét fogva öregedjünk meg, és boldogan éljünk, amíg meg nem...

Én vagyok tehát az élő példa arra, hogy a XXI. század nem egy szitokszó, és simán lehet boldog párkapcsolatod, csak ne azt keresd, amit a romantikus filmekben látsz, mert a valóság egészen más...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.