vásárlás függőség kibeszélő magazin kacat rendelés
Magam sem tudom, mikor kezdtem el ráfüggni a kínai rendelős oldalakra, - pontosabban csak egyre - de arra a pillanatra pontosan emlékszem, amikor magával rántott a pár dolláros kacatok világa.

Néhány évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, milyen szuper, és olcsó dolgokat lehet rendelni a távoli Kínából. Nem nagyon van olyan dolog, ami ne lenne elérhető: a vibrátortól a telefontokon keresztül az esküvői ruháig mindent IS tudsz vásárolni.

Emlékszem a pillanatra, amikor regisztráltam, és bedobáltam az első kütyüket a kosaramba. Mindent rendeltem, ami szembe jött velem, első körben azt hiszem telefonos kiegészítőket. Négy tokot, két töltöt, három üvegfóliát, és el voltam hűlve, hogy mindez csak párezer forint, míg itthon ez minimum tizenöt, de inkább húszezer lenne. Mondanom sem kell, hogy ez volt az a pillanat, amikor totálisan megbabonázott ez a világ, és innentől kezdve nem volt megállás.

Itt aztán a világ összes pénzét el tudnám költeni...

Sajnos (vagy szerencsére) a fiókom őrzi a titkaim, így látom, hány terméket rendeltem összesen.

Az elmúlt pár év alatt sikerült 545 dolgot a kosaramba raknom, ami egy rémisztő szám, de ha belegondolok, ez simán lehetne ezer is...

Eleinte csak olyan dolgokat rendeltem, amiknél nem számított a méret, és a minőség is mellékes volt. Később jöttek a bizsuk, az órák, a sminkecsetek, a sapkák, a kesztyűk, a fürdőruhák, mostanra pedig már annyira kitanultam, kitől és mit érdemes rendelni, hogy az esküvői dekorációk nagy részét és a menyecske ruhámat is Kínából várom. Ismerem az elképzelés vs. valóság képeket, így van B tervem arra az esetre, ha valami förmedvény érkezne, de bízom a tapasztalataimban.

Forrás: Shutterstock

Meg kell vallanom, volt időszak, amikor egyértelműen túltoltam a költekezést, mert sok kicsi sokra megy alapon annyi 1-2 dolláros kacatot dobáltam a kosaramba, hogy hirtelen több tízezer forint lett belőle, de ezzel már csak akkor szembesültem, amikor jött az sms a bankomtól. A "megnyugtató" az egészben, hogy ez itthon háromszor ennyibe került volna, na meg különben is, nekem ez jár.

Egy elfelejtett meglepetés tőlem nekem

Mostanra lenyugodtam, és nem rendelgetek össze-vissza, de nincs olyan hét, hogy legalább egy valamit ne vásárolnék.

Amikor megrendelek egy-egy terméket, rengeteg endorfin szabadul fel bennem, és a legjobb az egészben, hogy mire hetek, hónapok múlva ide ér hozzám a termék, már réges rég elfelejtettem, hogy mit vettem.

Van néhány csomag, amit izgatottan várok, és nyomon követem, hol jár a kontinensek között, de a többségüknél tök mindegy a határidő, a lényeg, hogy egyszer megérkezzen. A szüleim házába érkeznek a termékek, így amikor felhív apa, hogy jött egy csomagom Kínából, ki tudnék ugrani a bőrömből az izgatottságtól. Nincs is jobb annál, amikor egy átlagos, unalmas napon érkezik egy csomagod, te pedig alig várod, hogy kinyisd és megnézd. Tudjátok, ez olyan, mint egy elfelejtett ajándék, amivel saját magadat leped meg.

Nagyon könnyű függővé válni, főleg, ha szeretsz vásárolni. Az olcsó árak, illetve az itthon nem kapható termékek miatt nehéz ellenállni a kísértésnek, de mit csináljak, ha imádom meglepni magam?

Neked van hasonló függőséged?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.