magazin amulett talizmán szerencse rontás
Te hiszel az amulettek, talizmánok mágikus erejében? Bevallom, én sokáig abszolút érdektelenül álltam a témához, de az életemnek egy olyan szakaszába léptem, amikor azt éreztem, minden segítség jól jöhet.

Talizmán: Szerencsét hozó tárgy, ami tulajdonosát, viselőjét megóvja a rontásoktól és a bajtól.


Amulett: A legtöbbször személyre szabottan készülő tárgy, ékszer. Általában varázserejű jelekkel van ellátva, de önmagában is hordozhat mágiát, ami véd az ártó erőkkel szemben.

Tudom, hogy sokan úgy hiszik, a következőkben felsorolt tárgyak csupán egyfajta placebóként működnek. Ám, ha abból a hitből indulunk ki, hogy minden fejben dől el és képesek vagyunk csupán a hozzáállásunkkal megváltoztatni bizonyos életesemények ránk gyakorolt hatását, akkor ezek valóban segíthetnek.

Korábban már írtunk az ásványok különböző pozitív hatásáról, most következzenek a népi hiedelmekből, más kultúrákból táplálkozó talizmánok, amulettek.

Nazar – Allah szemének is szokták nevezni. Ezt az amulettet ékszerként viselik nők és férfiak egyaránt, a török kultúrában használják a szemmel verés és a rontások ellen.

Ónix – Más néven fekete achát. Ezt az ásványt védelmező kőként ismerjük, ami segít távol tartani a negatív energiákat.

Forrás: Shutterstock

Patkó – Szerencsét, boldogságot, egészséget és szerelmet is képes hozni annak, akinek az otthonában lóg egy lópatkó. Nem mindegy azonban, hogy milyen, hol és hogyan. Amennyiben érdekel, IDE kattintva elolvashatod egy korábbi írásomban.

Piros fonal – A piros szín sok kultúrában a szerencse valamint a védelem szimbóluma. Akkor, ha piros fonalat viselsz a bokádon vagy a kardon, nagy eséllyel tudod távol tartani a rossz dolgokat, ha páratlan csomót kötsz rá.

Pentagram – A csúcsával felfelé ábrázolt ötágú csillag már az ókorban is a tökéletesség – az aranymetszés -, a házasság, a beteljesülés és az egészség szimbóluma volt. Viselőjét elkerülik az ártó erők, mivel megrettennek a tökéletességétől.

Madártoll – Több ősi kultúrában is egyfajta rontáselhárító szerepet tulajdonítottak neki – nem véletlen, hogy a sámánok is gyakran használták fejdíszeiken, vagy a szertartásaik alatt. hordj magadnál mindig egyet, a legjobb, ha a földön találtad, de ne te tépd ki, mert az már negatív energiákat hordoz.

A talizmánokat nem érdemes halmozni, válaszd ki azt az egyet, amit mindig magadnál tudsz tartani – kivéve a patkót - ékszerként vagy épp a zsebedben, táskádban, hogy hatását mindig ki tudja fejteni a közeledben.

Te hiszel a varázserejű tárgyakban?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.