szerelem párkapcsolat Tolvaj Vica döntés nyitott kapcsolat
Ahogy leszállt a vonatról, a főutat keresztező kis utca felé indult, táskájában egy tábla barackos-kekszes csokival - merthogy ez volt a lány kedvence. Minden pénteken reményekkel telve tette meg ezt az utat, és elképzelte, hogy most minden más lesz.

Mostantól együtt lesznek, és nem csak barátként. Mindenki teljesen hülyének nézte miatta. "Sosem lesz a tiéd, akkor meg minek futsz utána?" - bombázták a kérdéssel, ami inkább volt költői, mint valódi törődés.

Igazi hősszerelmes típus volt. Fülig bele volt zúgva a legjobb barátnője, pedig tudta, hogy igaza van a haveroknak - ebből sosem lesz semmi. Már évekkel ezelőtt bekerült a barát zónába, ahonnan nincs kiút. De nem tudott a szívének parancsolni, minden alkalmat megragadott a fizikai és lelki kontaktusra.

Persze sosem reménykedett nyíltan, és ezért a lány nagyon hálás volt, hiszen nem akarta volna - egy elutasítás miatt - elveszíteni a legjobb barátját. Inkább igyekezett minden lehetőséget megragadni, hogy a fiú megtalálja az igaz szerelmét. Azt, aki viszonozni is tudja az érzéseit.

Azonban Zoli mostani érkezése kicsit más volt. Ugyan az útvonal és a barackos-kekszes csoki nem változott, de most ezekkel együtt egy hatalmas sztorit is vitt magával.

- Szerelmes vagyok! - mondta.

A barátnője csak legyintett, hisz ezt kb. már ezredjére hallotta, mégis minden kapcsolat el lett bénázva. Egyesek szerint direkt, mert csak azért állt szóba más lányokkal, hogy Fanni féltékeny legyen.

Forrás: Shutterstock

Mások szerint az volt a baj, hogy a folyamatosan izzó, reménytelen szerelem miatt szinte bárkibe képes volt belehabarodni. Amit rendszerint be is vallott rögtön az első találkozáskor. Ezzel pedig a legtöbb lányt elijesztette. Azonban ezúttal gőzerővel bizonygatta, hogy ez más, és nem is meri elhívni második randira a kiszemeltjét, annyira fél, hogy nemet mond.

Másnap reggel Zoli elment zuhanyozni, Fanni magához vette barátja telefonját, amire pár perccel ezelőtt érkezett egy üzenet. "Hello, szuper volt a szerdai mozi. Puszi, Dóri" A lány körbenézett, és mivel senki sem volt, aki kivehette volna kezéből a telefont, magára vállalta Ámor feladatait, és nekilátott sms-ezni Dórival.

Talán nem volt szép dolog átverni egy ismeretlent, de meglett az eredménye. Ezzel a hirtelen jött sms váltással három évnyi boldogságot hozott a legjobb barátja és az akkor még ismeretlen lány életébe. Viszont a boldogság végét is ő okozta - a tudtán kívül. Hiába passzoltak szinte tökéletesen Dórival, Zoli a plátói szerelmet le sem tagadhatta volna.

Az apró érintések és a péntek esti csokik megmaradtak. Egy párkapcsolatban sem előremutató, ha valaki egy harmadik után epekedik - ha kimondják, ha nem. Dóri ugyan kimondta mindenki helyett is, de ez semmin nem változtatott. A fiú ismét pár nélkül maradt. Újra nekiállt a szerelmet keresni, amiben Fanni maximálisan támogatta. Aztán - igaz, hogy évek múlva - talált egy olyan lányt, aki el tudta fogadni: ő csak örök második lehet a fiú életében.

Olykor a mai napig eszembe jutnak - pedig a történetnek már vagy tíz éve - és elgondolkodom. Valóban csak egy szerelme lehet-e az embernek? Megférhet egymás mellett egy örökké tartó, be nem teljesült érzelem és egy valós, tökéletes párkapcsolat? És vajon ki dönti el, hogy melyik szerelem teljesülhet be? Tényleg létezik a pelenkás kis manus, aki összeboronálja a párokat, és olykor elfelejti mindkét félbe belelőni a nyilát?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.