robot család apaság Törőcsik Edit házasság
Azt mondják a szüleim, hogy legyek konkrétabb, mert mi az, hogy mi lesz?! Mert nem értik, hogy kihúzták a lábam alól a talajt. És most minden bizonytalan.

Amikor elment, meg sem mondta, csak azt, hogy sokáig tartott a kézilabda edzés, és már nem akar bennünket zavarni, ezért inkább a szülei házában alszik. Az van közelebb, és ők úgyis sokáig fent vannak este, nálunk meg biztosan lábujjhegyen kellene közlekednie. Mert a négy gyerekből valamelyik biztosan nem alszik, aztán lecsap rá, és akkor úgysem tudná azt csinálni, amit még szeretne. Ez olyan logikusan hangzott.

Aztán még kétszer lett késő esti edzése, és akkor már három este nem jött haza. De reggel mindig jött, és hozta a friss kalácsot és az igazi tehéntejet, hogy ne nekem kelljen boltba rohanni a legkisebbel, aki javában szopizik hajnalban. Furcsa volt, hogy este nincs velünk, mert amikor még csak heti egyszer volt a késői programja, a többi este azért itthon volt. És hát volt mit csinálnunk.

Az ikrek kezdték az elsőt, egy ovis és egy pár hónapos baba mellett gyakorlatilag nem is tudtunk egymáshoz szólni. "Befizetted a csekkeket?" "Elugrasz a gyógyszertárba?" "Felvetted az ajánlott levelet a postán?" "Mi a kaja?" Na és a gyerekekhez: "Mostál fogat?" "Hol a zoknid?" "Sipirc az ágyba!" Ez megszorozva néggyel.

Egyik nap aztán, amikor pakoltam a vasalt ruhákat a szekrénybe, észrevettem, hogy a ruhái fele hiányzik. Mondta, hogy igen, vitt át pár dolgot a szüleihez, hiszen háromszor ott alszik, és ugye reggel szeretne tiszta ruhát húzni, mint mindenki más. Igaz, értettem egyet, de már menni is kellett, mert a védőnőhöz vittem a picit, ő meg a napközibe ment az ikrekért.

A következő, ami feltűnt, hogy olyan furcsa szaga lett. Más. Ugyanaz a parfüm volt rajta, nem értettem. Aztán leesett, hogy az öblítő miatt, mert anyósom más öblítőt használt, valami nagyon erős illatút. Meg a tusfürdő is más volt, és a sampon is. Olyan idegen szagú lett.

Aztán a maradék estéink is elfogytak. Teambuilding, túlóra, projektmegbeszélés, és azt vettem észre, hogy üres a szekrény. Már nincs is benne ruhája. De minden reggel itt volt velünk, segített indulni. Egyik ilyen alkalommal, amikor még aludtak a gyerekek, eléálltam és megkérdeztem: te amúgy elköltöztél? Dehogy, mondta, hiszen itt vagyok veletek reggelente. És innentől kezdve ritkultak a reggeli ittlétei is.

Forrás: Shutterstock

Nem szólt, csak írt egy üzenetet, hogy nagyon korán be kellett mennie, nem tud jönni, ne haragudjak. Hát erre nem volt időm. Mármint haragudni. Anyukámék hozták a friss péksüteményt, és minden ment tovább. De a délutánokban még részt vett, napközibe ment a gyerekekért, focira, sakkra vitte, majd hazahozta őket.

Nem mondott semmit, csak elpárolgott az életünkből. Ja de, annyit közölt, hogy csak engem hagyott el, a gyerekeit nem, hiszen segít anyagilag is, és hétköznap délutánonként is. De velem már nem akar élni.

Mert olyan, mintha meg akartam volna fojtani a sok kötelezettséggel, és ebbe majdnem belehalt. Mibe? - kérdeztem. Hát nekem volt életmentő műtétem a negyedik szüléskor! Hát abba, mondta.

El sem tudom képzelni, ő akkor mit élt át. Hogy én egy apa robotot csináltam belőle, aki gyereket csinál, pelenkáz, bevásárol, játszik velük, mesét olvas, fuvarozza őket, de ebben a történetben semmi nincs, ami ő lenne! Joga van új életet kezdeni.

Azt hittem, rosszul hallok. Sokgyerekes családból jöttünk mindketten, ez volt az alap, tudtuk, hogy hármat biztosan szeretnénk. Aztán négy lett. Mindegyik tervezve, közösen eldöntve, hiszen ilyenben éltünk születésünktől! Most meg rájött, hogy nem ezt akarta. És vagy megöli magát, vagy elmegy, ezért inkább elmegy. Én is azt mondtam, igen, inkább menj el.

Most mi lesz? Fogalmam sincs. Az, ami eddig.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.