párkeresés szenvedés pasi Ferencz Gabriella átverés ismerkedés
Értem, hogy nem kell rögtön a megismerkedés után hosszú távra tervezni, de azt mondani egy pasiról, hogy "időtöltésnek jó lesz", nekem kicsit meredek.

Ha egy számítógépes játékról, könyvről vagy filmről lenne szó, még érteném, de egy hús-vér embernél már kevésbé. Egy kötetlen beszélgetésben hangzott el a mondat az egyik ismerősöm szájából, és nem volt éppen indokolt. Már csak azért sem, mert a csaj nem egy friss szakítás után volt. Három éve nem volt senkije, így bőven feldolgozhatta a legutóbbi csalódást.

Nem is arról volt szó, hogy a férfi ne lenne jóképű, érdekes, vicces. Akkor miért szólta le így? Hetek óta randiztak, Dávid rózsacsokrot küldött neki, elhalmozta figyelemmel, telefonhívásokkal, látogatásokkal. Rengeteget ingázott a barátnőjéért - mármint, én úgy vélem, ennyi idő után már így tekintett rá. Ha azonban Réka még mindig csak kellemes időtöltésként gondol rá, akkor jobb lenne minél hamarabb tisztázni a megnevezéseket, érzéseket, célokat.

Elég kellemetlen szituáció adódhat abból, ha a nő egy könnyed, felszínes viszonyként könyveli el a kapcsolatukat, míg Dávid már a közös életüket tervezi.

Mert az, hogy kitart Réka mellett, hogy minél gyakrabban szeretne a közelében lenni, számomra ezt fejezi ki. Talán örül neki, hogy harmincöt évesen felcsillant a reményt, hogy végre felesége és akár gyereke lehet. Az ő olvasatában, mert Réka ennek ellenkezőjével számol: laza együttlétekkel.

Forrás: Shutterstock

Aki nem szeretne hosszú távú, komoly kapcsolatot, annak időben szólnia kellene a másiknak, mindent őszintén elmondani, épp a félreértések elkerülése miatt. Ha most csalódást okoz Dávidnak, akkor azt nagy eséllyel a következő nő fogja megszívni. Már nem fog hinni neki, bizalmatlan és visszafogott lesz, mert eszébe fog jutni, mekkorát csalódott Rékában.

Ha viszont már az első randin megtudja, hogy a lánynál csak ennyiről szól az egész, akkor eldöntheti, akarja-e, vagy sem. Így viszont nincs döntési joga.

- Szuper a teste, pont olyan, amilyenről mindig is fantáziáltam - folytatta Réka, miközben csillogott a szeme.

- Akkor tehát szerelmes vagy belé? - kérdeztem. Semmi közöm nem volt hozzá, de reménykedtem, hogy igen lesz a válasz, hiszen semmi más nem indokolja, hogy mást mondjon.

- Nem - felelte röviden és határozottan.

Nem akarta bővebben megmagyarázni, hogy miért nem akar egy álompasival komolyan együtt lenni. Én pedig csalódtam. Azt hittem, mégis happy end lesz a vége. Ha nekem rosszulesett ezt hallani, akkor mit fog érezni Dávid, aki érintett az ügyben? Egy biztos: nem csak a pasik tudják összetörni egy nő szívét, fordítva ugyanúgy igaz.

Búcsúzunk!

Kedves olvasóink!

Október közepétől kezdve a SHE.HU teljes szerkesztősége, és az írói gárda is távozik a magazintól. Ezután a weboldalon és minden kapcsolódó közösségi felületen megjelent tartalmak nem a mi munkánk eredményei. Nehéz a búcsú, de köszönjük, hogy eddig velünk tartottatok, és reméljük hamarosan találkozunk! :) Íróink munkásságát addig is nyomon követhetitek saját írói oldalukon. Köszönjük ezt a 4 évet, amit velünk töltöttetek!

Ezennel kívánunk sok sikert az új szerkesztőségnek!

Forrás: Csudai Sándor

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.