szerelem Molnár Csanád elviselés párkapcsolat házasság kitartás
Nehogy azt hidd, hogy már nem kell dolgoznotok kettőtök kapcsolatán azután, hogy összeházasodtatok! Most jön csak a neheze! Fűt-fát megígértetek egymásnak, örök hűséget fogadtatok.

Megesküdtetek, hogy jóban-rosszban összetartotok és nem hagyjátok el a másikat, míg a halál el nem választ. Most eljött az idő, amikor meg kell valósítanotok mindezt. A házasság nem egy elkészült műalkotás, nem cél, és nem végállomás - főleg nem egy kényelmes fotel, amibe bele lehet ülni, és csak élvezni kell a történteket.

Lesznek bőven nehéz napok, amin túl kell lenni. Hiába imád a párod, akkor sem mindig a jobbik, szebb, vidámabb arcával fog feléd fordulni. Nem fog mindig becéző szavakkal szólítani, lesz, amikor morogni fog rád. Sőt, az is előfordul, hogy nem csináltál semmi rosszat, mégis rajtad veri el a port, te leszel a feszültségének a levezetője, felhalmozódott dühének a céltáblája.

A szex? Ha dolgoztok a kapcsolaton, megmarad a szenvedély. De az is lehet, hogy már nem bújtok olyan sűrűn össze, mint amikor még frissen dúlt a szerelem. Már nemcsak az ágyat, hanem a gondokat, bajokat, az egész életeteket is megosztjátok egymással. Mások a körülmények, sok a rátok váró feladat. A szerelem sem fog mindig akkora lángon égni, mint most, eljön az idő, amikor átalakul szeretetté, összetartássá, tiszteletté. Ez természetes, hiszen ha folyton ugyanolyan hatalmas lánggal égne, akkor megégnétek tőle.

Akkor is szeretned kell majd őt, amikor még ő maga sem bírja magát elviselni! Akkor is ki kell mellette tartanod, amikor egyenesen elviselhetetlen. Tudnod kell, hogy olyankor igazából nem rád haragszik, nem te vagy a rossz, csak rossz napja volt és elfáradt. Hagyd ilyenkor, hogy kibeszélhesse magából a gondjait, fordulj felé, fogd meg a kezeit és hallgasd meg! Ne legyél mindig mindenben a legokosabb, ne akard a problémáit megoldani! Van, amikor annak örül a legjobban, ha csak kibeszélheti magát.

Forrás: Shutterstock

El kell őt fogadnod akkor is, amikor nem ért meg téged. Biztatni kell, ha nem hisz magában, erősíteni kell, ha elgyengült, fel kell emelni, ha elesett, a hátadon kell vinned, ha jártányi ereje sincs. Nem elég szépeket mondani, csodát ígérni, tudni kell megvalósítani is! Legyél te a kedves, ha ő nem tud az lenni! Legyél te a békülő fél, ha harapós kedvében van! Mindeközben persze arra is vigyázz, hogy empatikus emberből ne válj szolgává. Őrizd meg sértetlenül az egyéniséged, de úgy, hogy ne az egód legyen az első, amit sérthetetlennek tartasz!

Barátkozz meg azzal is, hogy ha gyereketek lesz, nem te leszel az egyetlen - onnantól kezdve kétfelé fog oszlani a párod figyelme, ideje, szeretete. Ne keveseld, ami rád jut, ne hisztizz, ha nem tud annyit foglalkozni veled, mint azelőtt! Egy életre szóló szövetség mellett döntöttél, amikor ráhúztad az ujjára a szerelmeteket jelképező aranykarikát.Így legyél hű hozzá, és az esküdhöz is, amit neki tettél!

Már nem csak te és ő van, mostantól TI vagytok az egy és oszthatatlan, szövetségre léptetek! Legyetek játszótársak, legyetek bolondok, boldogok! Legyetek jók akkor is, ha rossz az egész világ körülöttetek, és minden összefog ellenetek!

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shuttesrtock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.