gyász igazság feleség bűn titok Berill Shero
Bence elgondolkodva kavargatta a kávéját az új házuk teraszán. Ahogy a pazar kilátás a szeme elé tárult, megborzongott. A Duna odalenn kanyargott, a reggeli pára lassan oszlott a folyó felett.

Nagyokat nyelt, igyekezett higgadt maradni, mégis felkavarta a látvány...Orsi papucsban és pizsamában simult a hátához. A könnyű szellő még azelőtt elárulta jelenlétét, hogy hozzáért volna a férfihoz.

- Hm. Jó illata van a kávédnak. Kaphatok belőle egy kortyot? - Bence némán nyújtotta át a bögrét, nem akaródzott megfordulnia. - Úgy örülök, hogy beadtad a derekadat. Ez a látvány mindent megér. És a gyerekek már most imádják. Azt tervezik, hogy amint jön a jobb idő, beiratkoznak a helyi kenuklubba, és egész nyáron a vízen lesznek - csacsogta a nő.

A férfi összerándult a neje szavaira. Szívét jeges marokként szorította a félelem. Tudta, nem halogathatja tovább. Orsival sosem volt titkuk egymás előtt. Csak ez az egy, amelyet mélyre temetett magában. Érezte, hogy el kell mondania. Talán most képes lesz róla beszélni.

- Fázol? - ölelte szorosabban a felesége. - Menjünk be, nekem is szoknom kell még, hogy itt hidegebbek a reggelek. Bezzeg a panelrengetegben! Ott még október végén se fagyott le a lábam mezítláb.

Bence némán fordult ki az ölelésből, ujjai elfehéredve szorították a bögrét. Orsi ebből csak a férfi szótlanságát érzékelte. Nem akart kérdezősködni, örült, hogy végre abban a házban laknak, amit hónapokig nézegetett, és amire nagyon nehezen sikerült rábeszélnie a férjét. Nem értette, miért.

Forrás: Shutterstock

Bence szerette a vizet. Minden nyáron hosszú órákat utaztak, mire eljutottak a csendes, magánkézben lévő tóig, ahol a fiúk naphosszat horgásztak, míg ő a lányukkal a napon süttette magát. Most, hogy jobban belegondolt, a tengerre és a folyóra viszont sosem vágyott a párja. Ha felhozta neki, hogy vehetnének a vízparton egy házat, a férfi mindig azt mondta, hogy sok a szúnyog és hidegek az éjjelek. Jó nekik a nyüzsgő város közepén. De közben nem volt őszinte a mosolya...

Orsit nem hagyta nyugodni ez a furcsa érzés. Hatodik érzéke azt súgta, valamit elhallgat előle a párja. Aznap titkon figyelte minden mozdulatát. Már az a képtelenség is eszébe ötlött, hogy Bence megcsalja, vagy hogy a cégnél lehet valami baj. Közben idilli békesség lengte körül az álomotthont. A férfi a gyerekekkel fúrt-faragott, készült a kutyaól a labradornak. Jövő héten hozhatják el a tenyésztőtől.

Délután kettesben maradtak, a gyerekek elindultak felfedezni a környéket. Orsi a teraszon lévő rattan fotelbe kucorodott egy könyvvel. Amikor megunta az olvasást, a férje keresésére indult. A garázsban lelt rá - Bence ijedten csapta le a szerszámosláda fedelét. Ez volt az egyetlen dolog, amihez a nejének sosem volt szabad nyúlnia.

- Egyszer elárulhatnád, mit rejtegetsz ott. Kincseket? - mosolygott a nő a férfira.

Ő pedig érezte, eljött a pillanat. Vett egy nagy levegőt, miközben felkattintotta a láda fedelét, amelyből egy régi diktafon került elő. Orsi először azt hitte, valami vicces lesz a kazettán, de a férje tekintete másról árulkodott. A felvételen két fiatal fiú beszélgetett. Az egyik hangjában felismerte Bencét, a másikat viszont nem tudta kihez társítani.

- Nem akartam ezt a házat. Nem voltam őszinte veled, sosem említettem az ódzkodás okát. Volt egy öcsém. Őt hallod a felvételen. Túl kellene lépnem a tragédián, de nem tudom, menni fog-e. 13 voltam, amikor megtörtént... - akadt el a szava egy pillanatra.

- Az előző években is a nyaralónktól néhány kilométerre vertünk sátrat, de sosem volt baj. Anyuék megbíztak bennünk. Az egyik este valamiért vissza akartunk menni a családhoz, már sötétedett. Kikötéshez készültünk, mikor a semmiből felbukkant egy motoros kishajó. Akkora hullámot generált, hogy felborult a csónak.Bálint a koromsötét vízbe esett, és a Duna magával ragadta. Azóta is haragszom magamra, hogy nem tudtam a 11 éves öcsémet megmenteni. És a folyóra, hogy elvette a testvéremet.

Orsi könnyes szemmel ölelte magához a minden ízében remegő férjét.

- Ha visszajönnek a gyerekek, megbeszéljük a ház eladását. Nem ér ennyit az egész.

- Ne hamarkodjuk el! Itt az ideje, hogy feldolgozzam a tragédiát. Annyit kérek, hogy néhány hónap múlva térjünk vissza rá - sóhajtott Bence megkönnyebbülve.

Most értette csak meg: azzal, hogy végre elmondta a titkát a feleségének, a gyógyulás folyamata már el is kezdődött.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. ;)

Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.