emlék Szegő Lindi továbblépés bántás menekülés múlt szavak
Bántott. A bántása nyomot hagyott. Nem a tested szenvedte el az ütéseket, hanem a lelked, a szíved. Ácsorogsz a romjaid között. Vajon mit tudsz még ebből a maradékból összerakni?

Nyoma veszett az érzéseknek, már csak a szerelem kihűlt hamvában kotorászol. Építkezni kellene, a terv a fejedben, deamit egy nárcisztikus vagy szociopata művelt veled, az mindent eltiport. Mert az ilyen ember, amint a karmai közé kaparint, megkeresi a leggyengébb pontodat, és oda lő. Nevetségessé tesz, megszégyenít mások előtt.

Ha vége egy ilyen kapcsolatnak, és úgy érezzük, készen állunk egy újabbra, azon igyekszünk, hogy megmutassuk a másiknak az értékeinket. Azt hisszük, hogy egy új szerelemben majd magunk is meggyógyulunk. Hatalmas tévedés. Egy új kapcsolat nem lesz gyógyír, mert ez a fajta sérülés nem a "kutyaharapást szőrével" módszerrel gyógyul.

Csak magaddal rántod azt, aki valóban őszintén közeledik feléd. Elhiteted vele, hogy túl vagy a bántásokon, de odabent, legbelül érzed, hogy még nem vagy rendben.

Ezt a sebet magadban hordozod, és nem egy külső kapcsolat fogja helyretenni az önértékelésed, a bizalmad. Akkor kezdesz meggyógyulni, amikor félre tudod seperni az egódat. Amikor már nem azt gondolod, hogy mekkora mártír vagy, amiért ezt meg tudták tenni veled, amiért valaki képes volt a földbe döngölni.

Forrás: Shutterstock

Amikor már nem sajnálod magad, hanem cselekszel. Nem magyarázkodsz a külvilágnak, hanem befelé figyelsz, hol bicsaklott meg a lelked. Aztán persze jól szembe kell nézni mindazzal, amit belül találsz. Mert az érzelmeid hatására megvakultál. Eltakartad a harmadik szemed, pedig már akkor jól látott, amikor még lubickoltál a szerelemben.

Nem lehet megúszni. Szembe kell nézni minden egyes fájdalommal, átengedni magadon, hagyni, hadd fájjon... Ezzel húzod ki a méregfogát a negatív érzéseknek, csak így szabadulhatsz meg tőlük. Aztán ahogy szűnnek a fájdalmak, a helyükbe újra megkapod az örömöt és a jó érzéseket. Kiszabadulsz a lelkedet béklyóban tartó börtönből.

Ha jó munkát végeztél magadban, már nem fog számítani, hogy olyan emberrel hoz össze a sors, aki esetleg elutasít, vagy megpróbál semmibe venni. Csak a saját mércéd szerint fogod látni önmagad - és a körülötted lévő világot. Mert a lábad nyomán már virágok nyílnak, és soha többé nem kell a sárban taposnod... Találd meg odabent a békéd!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.