terhesség félelem párkapcsolat Kertész Jázmin barátság gyerekvállalás
"Igazából csak azért hívtalak, hogy elmondjam: terhes vagyok!" - ujjong Luca a telefonban."Gyereked lesz? Hisz alig egy éve ismered Marcit. Ha arra gondolok, hogy őt megelőzően több férfit fogtál, mint amennyi kilincset, akkor...

Akkor ne haragudj, hogy most értetlenül állok a révbe érésed előtt. Tudom, hogy ez a szerelem dolog hirtelen, és mint valami hurrikán érkezik az életünkbe. De tudod, évekig azt hallottam tőled: neked nem kell senki, milyen jól megvagy egyedül is. És hogy képtelen lennél bárkivel együtt élni, bárki szokásaihoz alkalmazkodni. Most pedig 3 hónap együttélés után gyereknél és örök hűségnél tartasz. Tényleg nem igazán értem, hogy is van ez.

A Marci előtti időszakban leszóltad minden barátnődet, aki nem bulizott veled hetente hatszor. Ugye tisztában vagy vele, hogy a gyerek megszületésével eléggé limitált lesz a kimenős estéid száma? Szépíthetjük, de jó ideig hangulatfokozó nedűk nélküli otthonlétre leszel ítélve - úgy egy évre biztosan. Illetve akkor ez az elköteleződés most azt jelenti, hogy mégsem olyan unalmas ez az otthonlét dolog? Vagy már nem is annyira ciki hétvégente "csak" takarítani és pihenni a szerelmeddel?

És tényleg, beszéltetek már az anyagiakról?! Mert azt ugye tudod, hogy ez a csöppség pénzbe kerül? Marci alkalmi munkákból él, albérletben laktok. A szüleitek havonta támogatnak benneteket. Nincs semmi megtakarításotok. És bizony egy időre a te fizetéseddel sem számolhattok majd.

Értem én, hogy az elmúlt 10 hónap zavartalanul telt, de nem kapkodjátok el nagyon ezt az egészet? Ilyen rövid idő után száz százalékig biztos vagy benne, hogy Marci képes lesz anyagi biztonságot teremteni? Nagyon könnyen kiszolgáltatottá válhatsz. Egyedül egy gyerekkel... Bele sem akarok gondolni. Ez amolyan lehetetlen küldetésnek tűnik.

Forrás: Shutterstock

És ha már a munkát említettem... Évek óta hallgatom, hogy mennyire rossz a munkahelyed, és amint teheted, továbbállsz. Az elmúlt hetekben is végig azt ecsetelted, hogy fel akarsz mondani. Erre most még legalább 3 évre bebetonozod magad? Vagy csak így akarod biztosítani a helyed, mert egy leépítési hullám előtt áll a céged?

Elfogadom, ha ezt az utat választottad, csak éppen te hajtogattad azt folyamatosan: "Nem azért kell gyereket szülni, mert rossz a munkád." De most mintha erre az állításodra is rácáfolnál.

Mikor megismerkedtetek, Marci még azt sem tudta, hogy a kutyádat minimum napi kétszer illik megsétáltatni. És ezek után tényleg biztos vagy benne, hogy alkalmas lesz apának? Egyáltalán érett erre érzelmileg? Vagy egyszerre két gyereket fogsz nevelni? Képes lesz téged támogatni érzelmileg a nehezebb időkben is? És most nem arra gondolok, hogy két cipő megrendelése között segít dönteni. Tényleg hiszel benne, hogy képes lesz kibírni melletted?"

Jankában csak úgy cikáztak a kérdések és a gondolatok a jó hír hallatán. Kettejük baráti kapcsolatát a kimondott szavak jellemezték, azonban Janka most először inkább hallgatásra adta a fejét. Érezte és tudta, hogy a színpadi előadásnak is beillő monológja rég nem Lucáról szól: csak a saját félelmeit vetíti ki, azokat akarja szavakba önteni. És igazából a saját anyasági alkalmasságát kérdőjelezi meg. Csak azután szólalt meg, miután elhessegette a démonait.

"Őszintén, szívből gratulálok! Biztosan nagyon jó anyuka lesz belőled!"

Janka történetét Kertész Jázmin jegyezte le.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.