szex vágy párkapcsolat Császár Zsanett szexuális élet
Sokan viccelődnek azzal, hogy a hosszú összezártság eredménye egy nagy "baby boom" lesz, és rengetegen fognak egyszerre szülni. Nem tudni, mit hoz a jövő, de annyi biztos, hogy a járvány komoly hatással lehet a párok szexuális életére - a tiédre is.

Persze egy ilyen rendkívüli helyzetben nehéz fenntartani a tüzet és a szenvedélyt. Mégis meg kell tenned minden tőled telhetőt, hiszen a kedvesednek szüksége van szeretetre, törődésre és gyengédségre - talán jobban, mint valaha. Ebben segítünk most néhány tanáccsal.

Maradj nyugodt, és legyél kedves!

Természetes, hogy ebben a bizonytalanságban nehezen találsz kapaszkodót, és gyakran stresszelsz (ami egyébként csökkentheti a libidót), de nem szabad túlzásokba esned. Az állandó pánikolás, siránkozás nem megoldás - ezzel nemcsak a saját hangulatodat rontod el, hanem a párodét is. Sajnos ez a feszültség könnyen begyűrűzik a hálószobába is és megakadályozza, hogy felszabadultan élvezd az együttlétet. Viszont, ha meg tudod őrizni a nyugodtságodat, a mostani helyzet sem fogja kinyírni az intimitást kettőtök között.

Tiszteld a láthatatlan határokat!

Önmagában az, hogy a párod csendesen ücsörög a kanapén, még nem jelenti azt, hogy nincs semmi dolga és ráér veled összebújni. Lehet, hogy egy prezentáción gondolkodik, vagy egy online tárgyalásra készül, de az is előfordulhat, hogy némi pihenőt tart. Mielőtt bármit tennél, kérdezd meg, hogy mit csinál - annál is inkább, mivel egyikőtök sem gondolatolvasó. Nem rohanhatod le kiéhezett vadmacskaként a párodat, ha éppen rád tör a szexéhség. Egész nap össze vagytok zárva, ezért nagyon fontos a vágyak, igények tiszteletben tartása. Vedd észre a jeleket, hogy mikor vágyik erotikára a párod, és azt is, ha inkább egyedül lenne!

Az intimitás sokkal több, mint egy fizikai aktus!

Nem a szex az egyetlen módja annak, hogy közel kerüljetek egymáshoz és megtaláljátok az újat a megszokottban. A becéző szavak, a gyengéd ölelések és a kedves figyelmességek (például egy meglepetés reggeli a teraszon) is fokozhatja az intimitást. Ezekről az idő előrehaladtával sokan teljesen megfeledkeznek, pedig már apró gesztusokkal is rengeteget tehetsz azért, hogy a párod szeretve érezze magát.

Forrás: Shutterstock

Kreativitással az unalom ellen

Bármilyen furcsának tűnik is első hallásra, nem kell kimozdulni ahhoz, hogy romantikát csempésszetek a bezártság monoton napjaiba. Élesszétek fel a kreatív éneteket, hogy az unalmas tévézés helyett "erkélypiknikkel", virtuális múzeumtúrával, vagy akár közös festéssel üssétek el az időt! A lényeg az, hogy olyan tevékenységet válasszatok, amit mindketten élveztek. Ilyen kis dolgokon is múlhat, hogy mennyire tudtok ráhangolódni a szeretkezésre. A hosszan tartó bezártság megterhelő lelkileg, de van jó oldala is, hiszen fejlődhettek, és nyitottabbá válhattok az új lehetőségek iránt. Az ágyban is.

Mondd el, mi zajlik benned!

Mindenki másképp dolgozza fel a változásokat, mindenki máshogy reagál az őt ért stresszre. Ha úgy érzed, nem kapsz elég érzelmi támogatást a partneredtől, esetleg fokozott figyelemigényt érzékelsz a részéről, akkor itt az ideje egy mély beszélgetésnek. Ne feledd: minél többet és minél őszintébben kommunikáltok egymással, annál erősebbé válik a kapcsolatotok is.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.