házasság újrakezdés válás gyerek esély B. Barbi
- Akkor összegezzük a tényeket: 38 éves, és már kétszer elvált. Mindegyik kapcsolatából van egy-egy gyermeke. Őket rendszertelenül látogatja, mert az exek nagyon-nagyon gonoszak, természetesen pénzéhesek és pozitívak az anyai alkalmatlanságra.

Viszont a szülei normálisak, anyagilag rendszeresen segítik őt - és persze az unokáikat is. És erre most azt tervezed, hogy te leszel a harmadik felesége, és megszülöd neki a harmadik gyereket - fejezi be Noémi némi lemondással a barátnője fejmosását.

De pár pillanat elteltével az indulatai nem hagyják nyugodni, és tovább folytatja a szülői prédikációnak is beillő monológot.

- Te tényleg azt hiszed, hogy Ervin éppen a te kedvedért fog megváltozni? Te tényleg azt gondolod, hogy veled majd minden más lesz? Belegondoltál már abba, mi lesz, ha mégsem fog működni? Tisztában vagyok vele, hogy nem azon múlik a jó házasság, hogy mennyi ideig tart az udvarlás, de akkor is. Hat hónap ismeretség után hozzámenni valakihez... Nem ismerek rád! Mióta vagy te ilyen felelőtlen?

- Nem hat, hanem kilenc hónapja ismerem Ervint - töri meg a percek óta tartó hallgatását Zsuzsi. - És az igazság az, hogy nem csak tervezzük a gyereket. Ha minden rendben lesz, akkor 6 hónap múlva meg is születik.

Noémitleforrázta amit hallott, képtelen volt megszólalni. A végtelennek tűnő mozdulatlanságot csak Zsuzsi műszempilláinak ütemes mozgása törte meg.

Noémi sosem tagadta, hogy utálja Ervint, de a barátnője kedvéért igyekezett vele legalább látszatra jóban lenni. Titkon persze bízott benne, hogy a találkozásaik alkalmával majd szépen lassan le tudja beszélni a barátnőjét a semmirekellő férfiról. Hisz párszor már sikerült, és utólag mindig be is bizonyosodott, hogy neki, a hárpia barátnőnek volt igaza az adott pasival kapcsolatban. De ez most más volt: a várandósság hallatán tudta, hogy örökre elvesztette a barátnőjét.

Forrás: Shutterstock

- Azt már tudod, hogy az esküvő után mennyi idővel lesz kimondva a válásotok? És utánaolvastál már, hogy milyen nehéz egyedül felnevelni egy gyereket? - Noémi hangjában keserű fájdalommal teli cinizmus érződik.

- Miért vagy ilyen undok? Miért nem tudsz velem örülni, mint mindenki más? Miért károgsz egyfolytában? - csattan fel könnyeit letörölve Zsuzsi. - Miért nehéz elfogadni azt, hogy Ervinnel közösen folytatjuk tovább az életünket? Ha jól emlékszem, melletted is olyan férfi volt évekig, akinek az előző kapcsolatából volt két gyereke. Attól, hogy neked nem sikerült, nekem még sikerülhet!

- Pontosítsunk pár dolgot, ha már a múltammal jössz: az én expasimnak a két gyereke egy anyától volt, és a kapcsolata is normális volt az asszonnyal. Gondoskodott a gyerekeiről. Ez a nő annak ellenére is az életük része volt, hogy nem éltek együtt. És a te Ervinkédre ez mennyire igaz? Ja, semmennyire - válaszolja meg Noémi a saját, ismét kicsit cinikusra sikeredett kérdezz-felelekét.

- Tehát akkor az elvált, gyerekes férfiaknak nem jár új esély. Ha meg netán nemcsak egy, hanem két gyermekük is van, akkor messziről el is kell kerülni őket. Hiszen biztosan hibásak, hazugok és semmirekellők, ha jól értem. És Ervin a vezetőjük, hisz ő végképp alkalmatlan az életre is.

- Nem erről van szó. Persze, hogy szóba lehet állni elvált, gyerekes férfival, vagy akár hosszú távra is lehet tervezni vele. Csupán köztük is vannak olyanok, akik éveken keresztül sikertelenül próbálgatják magukévá tenni a családos életformát. Mindezt ahelyett, hogy belátnák: nekik nem való, alkalmatlanok rá. És ha netán erre rá is jönnek, már 2-3 általuk alapított család életét is tönkretették. Értsd már meg, hogy én nem szeretném, ha a barátnőmnek ilyen élete lenne. Nem szeretném, hogy asszisztálj ehhez az egészhez.

- Értem, és köszönöm, hogy aggódsz, de nincs rá szükség. És ha nem tévedek, nem vagy jós, és ahogy elhallgatlak, többé már a barátnőm sem.

Majd Zsuzsi a mondat befejeztével felpattant a kanapéról és kiviharzott az ajtón, magára hagyva a legjobb barátnőjét.

Noémi történetét B. Barbi jegyezte le.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.