szerelem csalódás párkapcsolat Dely Diana boldogság
Nem tudom, mennyi idő telt el azóta, hogy leültem a kanapéra és hagytam, hogy elárassza az agyamat az iszonyatos felismerés. Nem tudom, átadtam-e magam készségesen a fájdalomnak, vagy most is csak próbáltam rózsaszín, habos álmokba menekülni a fájdalmas valóság elől.

Most is csak arra kaptam fel a fejem, hogy sós ízt éreztem a szám szegletében. Ki tudja, mióta folynak már patakokban a könnyeim. Annyira rohantam a boldogság után, hogy nem vettem észre: valami kreált, semmitmondó, jelentéktelen, túlságosan evilági dolgot kergettem, ugráltam és rajongtam körül. Óvtam mint a szemem fényét, ahelyett, hogy magunkra figyeltem volna. Ne a kimondott szavainkra, ne tárgyakra, ne a vitákra, ne a szép estékre vagy a meleg kézfogásokra, hanem csak ránk.

De én már megint nem hittem el, hogy amiben élek, az maga a boldogság. Csak hajszoltam valamit, amiről lényegében meg sem tudom mondani, mi volt az. Csak azt tudom, bármi is volt, hozzánk képest jelentéktelen. Hozzánk képest, akik egymás életének apró - vagy talán a legnagyobb - csodái lehetünk.

Most mintha valami láthatatlan erő akarná gumikötelekkel gúzsba kötni az agyamat. Hogy ez a számtalan kínzó, bomlasztó gondolat a koponyámon belül maradjon, és meg se hallja őket a fülem - hogy csak a szívemre figyeljek.

Nem akarok dacolni se veled, se a világgal. Kinőttem már ebből. És tudod, az az igazság, hogy végtelül bele is fáradtam már ebbe. Az örökkévaló versenyfutásba, a menekülésbe saját magam elől. Mert ha csak egyszer lett volna merszem megállni és szembenézni tulajdon valómmal, akkor láthattam volna, miért nem voltam igazán méltó a szerelmedre. Hogy miért nem tudtam az egyetlened lenni. Mert sosem tudtam igazán bízni a feltétlen szeretetedben...

Forrás: Shuttertsock

Senki nem érti, mi zajlik most bennem. Beszélnék, de a hangom nem ér el senkihez. Süket fülekre találnak a szívemet összeszorító szavak. Csak állok, kővé dermedve nézem, ahogy az emberek, akikben bíztam, fejvesztve menekülnek a gondjaim elől, vagy legyintve továbbállnak.

Néha tényleg úgy érzem, én vagyok a bolond, hogy egyáltalán merek a problémáimról beszélni. "Megint magadra maradtál, te szerencsétlen" - intett a belső hangom, és tágra nyílt szemeimből ismét ömlöttek a könnyek. Szeretni és szeretve lenni - csak tündérmese. Egyedül maradtam. Társ nélkül, üresen, haldokolva. És mintha ismeretlen érzés lenne, úgy fáj ez most nekem, pedig egész életemben kénytelen voltam így élni.

Aztán a macskám hirtelen az ölembe szökkent, és én felocsúdva a kábulatból, zihálva döbbentem rá: a számban elvesző sós könnyek csupán a félelmeim kivetülései - nem többek ennél. Hiszen mögöttem, a kanapén, te önfeledten, csukott szemmel élvezed a zenét - és talán épp egy szebb jövőt álmodsz meg kettőnknek. Aztán látva a riadt tekintetemet mosolyogva fogod meg a kezem. Letörlöd a könnyeim, majd azt mondod: "Minden rendben, csak álom volt, nagyon szeretlek."

És végre tudatosul bennem, hogy szerelmünk halálának démonai nem a valóságban, hanem egyedül csak az én fejemben léteztek. Most már nyugodt álomba merülhetek a mellkasodon, és már bátran nézek szembe minden ellenünk induló képzelt ellenséggel. Mert pontosan tudom, hogy tőled soha senki nem választhat el.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.