párkapcsolat párkeresés Herczeg Zsuzsa őszinteség ismerkedés hitegetés
Nem hív vissza, nem ér rá, nem fogadja el a segítséged. Na, ez az a hármas kombó, amit ha egy férfi megtapasztal, akkor útilaput kötöttek a talpára. Úgy, hogy valójában meg sem mondták neki, hogy nem kell.

Nem egyedi eset, így aztán sokakkal megtörtént már. Mert jó páran úgy vannak ezzel, hogy nem szeretnének konfrontálódni vagy megbántani a másik felet. Így elkerülhetik azt a bizonyos megmondós részt: nem tetszik benned ez és ez, már az is idegesít, ha megszólalsz, ha pedig hozzám érsz, kiráz a hideg. Persze ezt sokkal lightosabban előadva.

Na, de nem is kell ennyire drasztikus hatást elérnie a szerencsétlen férfiembernek, elég, ha csupán nem jön be neked mint férfi. És ezt képtelen vagy a tudomására hozni, mivel ő egy rendes, dolgos ember, munkába jár és nem a kocsmába, és csak utánad fut, nem más nők után. Így aztán próbálkozik az ember lánya, hátha mégis tüzet tud csiholni magában. Meg hát olyan cuki, hogy ennyire akar téged... Legalábbis az elején.

Mert amikor már intimre fordulna a kapcsolat, akkor érzed, hogy valami nem az igazi. Olyan nyávogós a hangja, ráadásul úgy érzed, rád telepedik azzal, hogy állandóan közös programokra invitál, és mindig veled szeretné tölteni az estéit. Mégis, hogy képzeli ezt? Miért kellene kerülgetned valakit otthon, amikor inkább egyéb dolgokkal foglalatoskodnál? Mégis képtelen vagy közölni vele, hogy ne keressen többé.

Inkább kifogásokat találsz ki. "Nem érek rá. Nem tudtam felvenni a telefont." És még véletlenül sem fogadsz el tőle semmilyen segítséget, amellyel az életedet szeretné megkönnyíteni. Magadban pedig hibáztatod: miért nem veszi már észre, hogy nem kell?! És száz meg száz hibáját fedezed fel, amitől még ellenszenvesebb lesz.

Forrás: Shutterstock

Pedig hidd el, nem azért keres, hogy idegesítsen, hanem mert nem adtad egyértelműen a tudtára, hogy mit szeretnél - pontosabban szólva, mit nem. Nem tudhatja, hogy most valóban nem érsz rá, vagy csak neki nem... És ez így megy heteken, hónapokon keresztül. Már sűrű szívdobogás jön rád, amikor meglátod a számát a telefon kijelzőjén, és nem érted, miért nem kopik már le.

Hát koptasd le! Hidd el, sokkal egyenesebb megmondani, hogy nem ő a te embered, mint a "nem akarom megbántani" taktikát alkalmazva arra gyúrni, hogy majdcsak észreveszi. Tudod, vannak ezek az általános, jól bevált mondatok, amikből rögtön tudni fogja, mi a dörgés. Bizonyára nem esik majd jól neki, de sokkal becsületesebb vele szemben, mint a másik "megoldás".

Mert azt te sem gondolhatod komolyan, amit bőszen hangoztatsz: hogy hónapokon keresztül nem volt rá alkalom, hogy közöld vele. Gondolj csak bele, fordított esetben, ha mindez veled történne, mennyire fel lennél háborodva, és mennyire megbántva éreznéd magad! Legyél hát őszinte, és ne csak vele, hanem legelőször is saját magaddal!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.