párkeresés segítség barát Balogh Orsolya társfüggőség szakítás levél
Botond, most arra kérlek, olvasd végig ezt a levelet elejétől a végéig. Ne szakítsd félbe azzal, hogy azonnal reagálni akarsz minden egyes bekezdésemre! Légy türelmes, majd utána leírod a véleményedet. De most szeretném, ha megértenél, miért nem tartom olyan jó ötletnek azt, hogy szakítás után azonnal beleugorj egy új kapcsolatba.

Először is, tudnod kell: én támogatlak. A barátod vagyok. De ez nem azt jelenti, hogy az összes őrült ötletedben támogatlak. Ha ki akarsz ugrani a kilencedikről, nem fogok benne segíteni - és most úgy érzem, hogy éppen erre készülsz. Tehát tudd: nem bántani akarlak, hanem azt szeretném, hogy elgondolkodj! Azzal támogatlak, hogy nem hagyom szó nélkül a számomra baromságnak tűnő tervedet. Ez most az én utolsó nagy küzdelmem érted. Ha ezek után is úgy döntesz, hogy te igenis azonnal keresel valakit, akkor azt mondom: ámen.

Tisztában vagyok azzal, milyen szar most neked. Három hete kidobott a nagy szerelmed, a menyasszonyod, akiről azt hitted, együtt fogtok megöregedni. Már láttad magad előtt a mesés jövőtöket - és ezt most elvették tőled. Igen, ez félelmetes és kétségbeejtő.

Persze, nem tudhatom teljes egészében, hogy te most min mész keresztül, mert engem nem hagyott el a vőlegényem, de hidd el, amennyire csak tudom, átérzem. Látom rajtad, hogy szenvedsz. Harminc évesen kihúzták a lábad alól a talajt, albérletbe kellett menned, és szembesültél a magánnyal, amiben évek óta nem volt részed. Már nem tudod, milyen az, mikor egyedül vagy. De nem az a megoldás, hogy regisztrálsz a Tinderre, és azonnal keresel egy másik menyasszonynak valót.

Mindennek megvan az ideje. Az új menyasszonynak is. De nem most! Tudod, minek van most itt az ideje? Az egyedüllétnek. Egyedül kell lenned. Még be sem gyógyultak a sebeid, de te már társkeresőzöl! Ez nem helyes! Neked most előbb el kell gyászolnod az elveszített kapcsolatodat, a véget ért álmaidat. El kell köszönnöd attól az öt évtől.

Forrás: Shutterstock

Át kell gondolnom, mit rontottál el, miért romlott meg a kapcsolatotok, hiszen jól tudod, hogy egy kapcsolat kétemberes, és nem Léna az oka mindennek! És ne gyere nekem azzal, hogy te már másnap levontad a tanulságot, mert úgysem fogom elhinni! Lehet, hogy vág az eszed, de ehhez igenis idő kell! Ahogy a gyógyuláshoz is.

Most komolyan, kell neked még egy csalódás? Így rögtön, frissen, úgy, hogy közben még be sem gyógyult az előző sebed? Mert nehogy azt hidd, hogy hirtelen majd megleled álmaid asszonyát! Hiába mantrázod - inkább magadat győzködve -, hogy de olyan sok a közös bennetek azzal a csajjal, akivel épp beszélgetsz! Hát nem hallod magad? Folyton Lénához hasonlítod! "Lénával ugyanígy jöttem össze. Lénát is egy hónap után ismertem meg az előző szakítást követően." Az istenit, hát nem veszed észre, hogy még mindig szereted? Hogy akarsz így másik kapcsolatot, hiszen még fél lábbal az előzőben vagy!

Jaj Botond, kérlek szépen, ne kapkodd el! Neked most egyedüllétre van szükséged, és nemcsak azért, hogy gondolkodj, hanem azért is, hogy újraépítsd magad. Romokban vagy. De a Tinder meg egy új csaj nem fog tudni téged újra felépíteni. Homokvárat eszkábálsz, ami heteken belül ledől, és újra padlón leszel, ami még jobban fog fájni. Ne félj már annyira az egyedülléttől! Nem azt jelenti, hogy senkinek sem kellesz és egy lúzer vagy. Azt jelenti: ideje magaddal foglalkozni. Fejlődni. Véget ért az életedben egy fontos, jelentős fejezet. Tanuld meg belőle a leckét, és ha megtetted, akkor kezdj egy újat, aminek rólad kell szólnia!

Most végre építheted a karrieredet, elmerülhetsz a zenélésben, a fényképezésben, mindabban, amire eddig nem volt időd, pedig szeretted volna. Végre több időd jut ránk, a barátaidra. Tölts egy kis időt önmagaddal, és fedezd fel: egymagad is egy teljes, egész ember vagy! Egyedül is lehetsz boldog. Mikor erre rájöttél és elengedted Lénát, akkor válsz gyógyulttá. Mikor tetteidet nem a kétségbeesés és a félelem, hanem az őszinte vágy vezérli, akkor kezdj társkeresőn! Csak ennyit akartam, Boti. A legjobbakat kívánom neked!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.