siker férfi bocsánatkérés Császár Zsanett boldog megbocsátás
Biztosan te is ismersz a környezetedben olyan férfiakat, akiknek mindenük megvan, ami lényeges: szerető család, barátok, szuper állás, nagy ház stb. Bár úgy tűnik, mintha az ölükbe hullott volna a szerencse, valójában ezek az emberek rengeteg munkát fektetnek abba, hogy előrébb lépjenek.

Idén a kesergés és panaszkodás helyett cselekedj, és vedd kézbe az irányítást! Segítségül összegyűjtöttem néhány életmód szokást, amit érdemes ellesned tőlük.

Soha nem tévesztik szem elől a céljaikat.

Azok a férfiak, akik nemcsak boldognak látszanak, hanem igazán boldogok is, bátran követik az álmaikat. Ők pontosan tudják, hogy mit akarnak elérni, és ahhoz, hogy ezt megvalósítsák, legyőzik a félelmeiket és a veszélyeket.

Állj meg egy percre, és gondolkodj el a következő mondaton: minden pillanatban hozhatsz olyan döntést, ami közelebb visz a céljaidhoz. Vagy hozhatsz olyat is, hogy inkább feladod az egészet. Ebben az esetben lefékezed azt a láthatatlan belső hajtóerőt, ami előrevisz az úton.

Mernek változtatni!

Mindannyian vágyunk minőségi életre, és gyakran fújunk azokra, akiknek megadatik. Az irigykedés veszélyes tulajdonság, hisz csendesen, alattomosan mérgezi a lelket. Az állandó összehasonlítgatás helyett meg kell értened, hogy te magad vagy a saját sorsod kovácsa, nem a végzetet kell okolni a kudarcokért.

Sokan beleragadnak egy olyan helyzetbe, amiben nem érzik jól magukat, mert félnek az ismeretlentől, az újtól. Persze nem könnyű kilépni a megszokottból, de változás és változtatás nélkül nincs fejlődés. Ha valóban sikeres szeretnél lenni, ezeket tartsd szem előtt!

Forrás: Shutterstock

Megbocsátani is tudnak, nemcsak bocsánatot kérni...

A stabil párkapcsolatnak több alappillére van, mint például a kölcsönös szeretet és tisztelet, a bizalom, az őszinteség, az elfogadás. Ha ezek közül hiányzik valamelyik, akkor megbillen az egyensúly, és a harmónia helyét átveszi a frusztráció. A sikeres férfiak titka, hogy képesek jól menedzselni a kapcsolataikat, és megadják párjuknak a teret, a szabadságot.

És még valamivel rendelkeznek: a bocsánatkérés és a megbocsátás képességével. Mert tudják, hogy a felgyülemlett sérelmek hosszútávon romba dönthetik a kapcsolat, és a szervezetre sincsenek jó hatással.

Törődnek az egészségükkel.

Közismert tény, hogy a pasik többsége nem figyel oda testének jelzéseire, a tüneteket pedig hajlamos a szőnyeg alá söpörni, elbagatellizálni. Azok viszont, akik egészségtudatos életmódot folytatnak, fittnek, fiatalosnak érzik magukat - és ezáltal boldogabbnak is. A betegségek megelőzése érdekében neked is érdemes csökkentened a kockázati tényezőket. Járj rendszeresen szűrővizsgálatokra!

Az aktív mozgás mellett ügyelj a kiegyensúlyozott táplálkozásra! Kerüld a dohányzást, az alkoholfogyasztást, a mértéktelen kávéivást, és használj természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat!

Forrás: Shutterstock

Nem rágódnak a múlton!

Az emberek nagy része ritkán tud jelen lenni a pillanatban, pedig a régi dolgokon való agyalás az egyik legnagyobb stresszforrás. A múlt értékes tapasztalatot nyújthat, amit nem szabad lebecsülni, de nincs értelme azon tépelődni, mert rengeteg energiát elvesz. A nyugodt, magabiztos férfiak tudják, hogy bizonyos tevékenységek segíthetnek a hétköznapok könnyebbé tételében.

Ilyen például a meditáció és a naplóírás. Mára bizonyított tény, hogy a meditatív elmélyülés csökkenti a szorongást, és annak is pozitív hatása van, ha kiírod magadból az érzéseidet. Meglátod, néhány hét elteltével érezni fogod a változást!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.