társkeresés Pálfy Dalma randi párkeresés ismerkedés
Én néha komolyan nem bírom elhinni, hogy nyüzsögnek körülöttem a szép, okos, kedves, de mégis egyedülálló emberek. És nem azért, mert a kutyának nem kellenének, hanem azért, mert valahogy mindig elbénázzák az ismerkedést.

Így a randipartnerüknek esélye sincs a lenyűgöző oldalukat megismerni. Nem mondom, hogy nagy randiguru vagyok, de mivel én egy ideje már csak a lelátóról nézem a mérkőzést, kívülről meg tudtam figyelni pár tipikus pontot, ahol finomítani lehetne a taktikát, hogy eladd magad az ellenkező nemnek.

Megjelenés

Igen, igen, ez az első, amivel megpróbálsz jó benyomást kelteni. Itt sokan elkövetnek egy hatalmas hibát: ész nélkül újítanak egy randira. Biztos neked is van olyan szetted, amit már ezren megdicsértek, hogy milyen csinos vagy benne. Na, gondolj bele, hogy egy randin valakiből ugyanazt a tetszést szeretnéd kiváltani. Akkor miért vennél fel bármi mást, mint ami már bejött?

Ha ismered az előnyeidet, igenis vedd őket számításba! Ha például tudod, hogy felkötött hajjal csinosabb az arcod, akkor hagyjon már hidegen, hogy állítólag a pasik a kiengedett hajat szeretik! Hiszen magadat adod el, nem egy klisét, azt csináld, ami neked előnyösebb!

Testtartás

Ha úgy ülsz, állsz vagy sétálsz, mint egy rakás szerencsétlenség, akkor annak is fogsz tűnni. Így pedig egy normális partnernél valószínűleg buktad a második esélyt. A testtartásodon nagyon sok múlik.

Ha összefonod a karod, behúzod a nyakad vagy felhúzod a lábad, védekező, szerencsétlen kis nyuszinak látszol.

A nyitott testtartás sokkal vonzóbb: nyitott karok, nyitott tenyér, szabad mellkas, leengedett váll, egyenesen tartott, esetleg állva kis terpeszben lévő lábak, előre néző lábfejek. Egy kutatócsoport egyébként nemrégiben azt is kiderítette, hogy ez nemcsak élőben, hanem a társkereső oldalak és appok profilképeinél is működik. Egyébként a helyes testtartáshoz az sem árt, ha kényelmes és a méretednek megfelelő ruhát viselsz, amiben nem feszengsz, de el sem rejt teljesen.

Szemkontaktus

Szorosan kapcsolódik az előző ponthoz: ha folyamatosan a másik szemébe nézel, sokkal magabiztosabbnak hatsz, szimpatikusabb leszel, és mélyebb benyomást hagysz a másikban. Egyébként szerintem ezt ne csak randin használd, egy csomószor beválik, például kollégáknál is!

Forrás: Shutterstock

Amit mondasz

Tapasztalatom szerint a legtöbben ezen a ponton szoktak mindent elrontani. Egy csomó befuccsolt randi után hallom, hogy "Igen, igen, nagyon jól nézett ki, de valahogy annyira idióta volt, hogy nem volt kedvem tovább beszélgetni vele."

Az őszinteség például nagyon fontos, és hogy mindig magadat add. Nyilván el akarod mondani az életedet leginkább meghatározó dolgokat, de talán mégse azokkal kezd, amik - mélyebb ismeretség híján - azonnal elriasztják a másikat. Ne rohand le rögtön a kínos részletekkel, adagold lassan!

Ugyanez vonatkozik a negatív sztorikra is. Jól el lehet szórakozni rajta, ha elmeséled, milyen hülye a főnököd, vagy megint hogy felidegesített az anyád. De ha a fél világra csak panaszkodsz, az egész átcsap abba, hogy egy borzasztó keserű ember képét mutatod. Ha nem ez a célod, ezt is inkább csak módjával!

Viszont attól még, hogy nem panaszkodsz, felvágnod sem kell feltétlenül. Ha valami klasszat mesél magáról a másik, nem kell rögtön rákontráznod. Próbálj meg anélkül lelkesedni élete első futóversenyes történetéért, hogy rögtön a te negyedik ultramaratonodhoz hasonlítod! Most épp ő próbál lenyűgözni téged, majd rád is sor kerül. De előbb hallgasd végig, tudasd vele, hogy érdekes, fontos és szimpatikus, amit mesél - nem kell rögtön versengened.

Jó társkeresést! ;-)

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Fotó: Mudra László"

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.