Facebook segítség környezetvédelem óceán adomány Laczó Adrienn pénzgyűjtés születésnap
Novemberben töltöttem a 33-at. Krisztusi kor, mondják. És bár én nő vagyok, úgy döntöttem, nekem is jár ez a címke. Ezen már nincs nagyon mit ünnepelni.

Az IHB (az absztinensek kedvéért fordítok: iszunk-hányunk-belefekszünk) bulik ideje lejárt - bár momentán magam sem tudom, hogy ezt voltaképp sajnálom vagy sem. Szóval, a klasszikus szülinapozás kora lejárt. De akkor mi következik? Szurikátás wellness? Párizsi hosszú hétvége? Egy Tiffany-ékszer kizsarolása? Nem igazán illik egyik sem hozzám - jó egy kicsit azért mégis. De egy Facebook-gyűjtőkampány, na, az igen!

Hazai szervezetnek szerettem volna gyűjteni, de a Facebook szabályai szigorúbbak annál, mintsemhogy a szívem csücske alapítványt választhassam. De ez természetesen nem tarthatott vissza. Olyan projektet választottam helyette, amely ismerősen csenghet sokak számára, hallottak róla a hírekben és tudnak vele azonosulni - ez a The Ocean Cleanup -, hiszen óceánjaink tisztasága mindenkinek fontos, aki benne él ebben a végtelen körforgásban. ITT tudhattok meg róla ti is többet.

Jó előre elindítottam a gyűjtést, hogy ne 1500 Ft (ami egyébként pont 1500 Ft-tal több, mint a semmi!) árválkodjon a virtuális bankszámlán a jeles napon. De már az élesítés utáni 3. percben megérkezett az első igazi ajándékom. Nem telt bele néhány óra, és 20 ezer forint felett járt a gyűjtés! Nem telt bele egy teljes nap, és 30-nál tartottunk! Lehet, hogy egynapnyi lendület volt csak ebben a történetben, de ez az én reményemet táplálja, miszerint nem is vagyunk egy annyira elfuserált generáció.

Forrás: Shutterstock

Érkezett hozzájárulás közeli barátoktól, de olyan meglepetés ismerősöktől is, akikkel hosszú évek óta nem beszéltem, és évi 1 boldog születésnapot üzenetre redukálódott a kapcsolatunk. És mégis, az idei köszöntésük ilyen különlegesre sikeredett. Hogy a régi közös emlékek, az ügy fontossága, vagy mi vitte őket rá, az egyáltalán nem lényeges.

Az számít, hogy vették a fáradságot, és néhány kattintással és néhány fröccs árával hozzájárultak ahhoz, hogy jobb hely legyen a világ. 37 ezer forint... Ami persze csak csepp a tengerben, de ezért a pénzért sok ismerősöm keményen megdolgozott. És ők az én kedvemért a Földre költötték - és nem magukra. Büszke vagyok rájuk!

A születésnapunk környékén sokan számot vetünk - én is így tettem. Hogy mire lenne a leginkább szükségem életem elvileg legtermékenyebb éveiben? Tenni akarásra. Példamutatásra. Hitre. Arra, hogy a születendő gyermekemnek ne csak sorsa, jövője is legyen. Nem utasítok vissza egy sokadik bizsut vagy díszpárnát sem (mécsestartót pláne!), de idén azt kértem az online közösségtől, hogy a Földdel tegyenek jót, ne velem.

Persze, ahogy Phoebe mondta a Jóbarátokban: nem létezik önzetlen jó cselekedet, de hát ilyen ez a popszakma. :) Bravó Facebook, boldog születésnapot nekem!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.