élet döntésképtelenség bátorság döntés
Vannak helyzetek az életünkben, amikor sokáig húzunk egy fontos döntést, mert nem tudjuk, mi lenne a helyes irány.

Rám ez különösen igaz, sosem tartoztam a gyorsan döntők táborába - pláne fontos és jelentős dolgok esetén. Sokáig mérlegelek, próbálom kitalálni, mi a helyes lépés. Sokszor olyan sokáig, hogy már abba a helyzetbe kerülök, hogy bármilyen döntés is jobb, mint a semmilyen.

Amikor döntés előtt állunk, próbáljuk megjósolni a jövőt. Mi lesz, ha felmondok? Találok másik munkát, vagy felélem a félretett pénzem, és megbánom? Mi lesz, ha véget vetek a kapcsolatomnak? Leszek még valaha szerelmes, vagy csak idióta pasikat fog az utamba sodorni az élet?

Ezekre a válaszokat senki sem tudhatja, így bárhol is próbálnád megtalálni, az a rossz hírem van, hogy sehol sem fogod. Viszont egy dolog biztos: butaság lenne a válaszúton toporogva eltölteni az életedet. Egyszerűen indulj el egy irányba, és meglátod, mi történik! Utána még mindig változtathatsz vagy újratervezhetsz. Persze tudom, könnyű mondani, benne lenni sokkal nehezebb. Viszont mondok olyat is, ami tényleg segíteni fog.

Forrás: Shutterstock

Egy érdekes dolgot tapasztaltam ugyanis a döntések kapcsán: ha végre véget vetsz a hezitálásnak, toporgásnak, és meghozol egy döntést, azaz kinyilatkoztatsz valamit, hirtelen annyi segítséged lesz, amennyit most el sem tudsz képzelni. Mert igen, tényleg így működik: ha segítesz magadon, tényleg segít az Isten/univerzum/sors (ki miben hisz).

Tudom, hogy ezt most nem hiszed el - én sem hittem volna, ha nem élem át. De amint meghoztam egy döntést, és elkezdtem elindulni egy irányba, annyi támogatást kaptam mindenhonnan, amiről álmodni sem mertem. És ezek bőven elég segítséget nyújtottak ahhoz, hogy tovább tudjak menni az úton.

Persze van olyan is, hogy éppenséggel hezitálni kell. Olykor pont azzal ártasz magadnak, hogy nem hagysz elegendő időt magadnak a nagy döntésekhez. De nem érdemes túl sokáig agyalni: az élet arra való, hogy éld, nem pedig arra, hogy megúszni próbáld. Lehet, hogy a döntésed következménye negatív lesz, de akkor abból is tanultál. Néha nem tudod megspórolni a fájdalmat és a csalódást - de még mindig jobb sérülni az úton, mint be sem járni azt, mert már eleve megállsz az első kereszteződésnél...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.