kiégés randi párkeresés Lovay Fruzsi randirezisztencia randizás ismerkedés
Amikor két párkapcsolatban lévő ember beszélget egy harmadik, szingli státuszban lévő félről, sokszor hangzik el az alábbi mondat: "Ne csodálkozzon, hogy egyedül van, hiszen nem is ismerkedik! Randiznia kéne, és meg is oldódna minden gondja."

WOW! Micsoda felismerés!

Tény és való, hogy aki nem hajlandó ismerkedni, az nem fog párt találni. Ez egy viszonylag egyszerű logikai láncolat, így nem is érdemel ennél több szót. Viszont van az a helyzet, amikor már olyan sok emberrel randiztál, hogy úgy érzed: jobb, ha egy időre felfüggeszted a párkeresést. De mik az egyértelmű jelei annak, hogy randirezisztens lettél?

1. Hozzád szól egy pasi, és azonnal elborul az agyad!

A randikiégés egyik fő ismérve, ha indokolatlanul ingerült vagy az ellenkező nemmel. Például megszólít egy bárban egy pasi, aki pont nem az eseted, és te azonnal átváltozol taplón elutasító viperává. Én értem, hogy ez azért van, mert már annyi sikertelen próbálkozáson vagy túl, hogy nincs türelmed szépen visszautasítani egy újabb próbálkozót. Viszont azt se felejtsd el, hogy olyan nőkkel senki nem akar ismerkedni, akik nem tudnak viselkedni!

Ez olyannyira így van, hogy Kékesi Laura egy teljes cikket szánt ennek a témának. Szóval, a tanácsom: ne randizgass addig, amíg nem csillapodik a sértettségből eredő férfigyűlöleted!

2. Nem teszed úgy oda magad!

Abból is sejteni lehet, hogy ki van már a tököd az egész ismerkedéssel, hogy semmi kedved elmenni a találkozóra. De nemcsak a mostanira, hanem az összes többire sem! Sőt, szedjen hangyát mindenki, aki szerint egy randira ki kell csípni magad, mert neked se hajat sütögetni, se borotválkozni, se szép ruhába öltözni nincs kedved. És kedves sem akarsz lenni. Egy kicsit sem. Ez a felfokozott állapot egy elég összekeverhetetlen jele annak, hogy egy időre fel kéne függesztened a pasivadászatot.

3. Dráma a köbön a legkisebb apróság miatt is!

A pasas mindössze 3 percet késett, de ez idő alatt te már elképzelted, hogy valaki mással találkozott helyetted - akivel annyira jól sikerült a találka, hogy rögtön el is jegyezte, téged pedig örökre kitörölt a memóriájából. A késés természetesen csak egy példa azokra az apróságokra, amik miatt simán kikészül egy nő, ha randikiégésben szenved.

Ebben az esetben is totál megértem, hogy valójában csak túl sok minden van már a puttonyodban ahhoz, hogy ne lásd minden zökkenőben a végzetet, ami ezt a bimbózó románcot is tönkreteszi. Ám a másik ember - aki tiszta szívvel és kisimult idegekkel ismerkedik -, valószínűleg ezt nem fogja magától összerakni.

Forrás: Shutterstock

Ennek a brutálisabb változata, ha akkor is idegsokkot kapsz, mikor a randipartnered nem is csinált semmi rosszat. Lehozhatja neked a csillagokat is az égről, masnival átkötve, ledes fényfüzérrel dekorálva - te akkor is biztosan tudod, hogy hamarosan át fogja cseszni a fejed, csak ki kell várni. Ebben a helyzetben az a nagyon rossz, hogy sokszor pont az ilyen viselkedés készteti arra a pasikat, hogy meggondolják magukat veled kapcsolatban.

Te viszont mit fogsz levonni következtetésképpen? "Na ugye, hogy egy szar alak? Hát én megmondtam!" Ilyenkor sajnos be kell látni, hogy nem tudsz már uralkodni a gondolataidon és/vagy érzéseiden. Ezért jobb, ha egy picit jegeled az ismerkedést.

4. Lapozgatod a társkeresőket, de arra sem emlékszel, mit láttál!

Szintén randiundorra utal, hogy nem vagy jelen fejben, miközben válogatsz a pasik között. Nézegeted a fotókat, olvasod a bemutatkozókat, ám ezzel egyidőben azon gondolkodsz: vajon hogyan tudsz úgy megcsinálni egy brassóit, hogy ne főjön el az összes leve, mire kitálalod?

Az a baj ezzel, hogy az egész társkeresést már csak muszájból csinálod. Görcsösen ragaszkodsz hozzá, nem akarsz egyetlen napot sem elszalasztani, nehogy valaki más húzza jobbra álmaid hercegét. Viszont mivel egyáltalán nem figyelsz oda arra, amit csinálsz, simán lehet, hogy így is elhappolják előled. A tanácsom: csak akkor nyisd meg újra a társkeresőt, ha valóban van kedved ezzel foglalkozni!

5. Könnyen ítélkezel mások felett!

Ha már sok randin vagy túl rövid idő alatt, úgy érezheted, hogy minden pasi típust ismersz. Például ha valaki ért a programozáshoz, akkor biztosra veszed, hogy ő egy igazi digitális kocka, és neked ez bizony nem jön be. Vagy ha az illető rendszeresen jár edzeni, akkor egyből valami díszegyednek titulálod, aki csak a külsejével van elfoglalva.

Ez pedig nem jó, mert nem adsz lehetőséget az embereknek arra, hogy megmutassák az igazi énjüket. Lehet, hogy nyitottnak tűnsz, de ha a fejedben már a nulladik pillanatban beteszed egy negatív halmazba, akkor nem biztos, hogy objektíven fogod látni a másikat.

Egy szó, mint száz: a jóból is megárt a sok, hát még a randizásból!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.