társaság beszélgetés érdekes majdnem unalmas társalgás Szabó Mariann
Minden társaságban van egy "majdnem karakter". Akivel szinte már majdnem minden megtörtént. És a kulcsszó itt a "majdnem", mert valójában a történeteknek nagyobb a füstje, mint a lángja.

A befejezetlen sztorik és a "majdnem történetek" idegesítő űrt hagynak maguk után. De akivel valójában semmi érdekes nem történik, az a legnagyobb lelki nyugalommal képes mesélni a majdnem semmiről.

Nézzük a "majdnem divatbolondot"!

- Képzeld, annyira jó cipőt láttam ma, pont az a sarokmagasság, amit imádok, puha bőr és a színe... tudod, az a fajta kék, ami mindenhez passzol, aaaa, ha csak rá gondolok, mosolyognom kell!

- Igen? És hol van? Mutasd!

- Ja, majdnem megvettem, de aztán lebeszéltem magam, annyi alkalmi cipőm van, hiszen tudod! De ha láttad volna...

Aha, tényleg rohadt érdekes, hogy nem vettél meg egy cipőt.

Forrás: Shutterstock

Vagy például a "majdnem partiarc":

- Ezt nem fogod elhinni! A kollégáim elhívtak abba a puccos karaoke bárba pénteken, ami nemrég nyílt a körút sarkán. Állítólag elképesztő a hangulat minden este, fergeteges koktélok vannak, és hajnalig buliznak ész nélkül!

- Komolyan? Ez szuper! És milyen volt?

- Hát én leléptem egy fél óra után, mert ha pénteken hajnalig ébren leszek, akkor oda a szombat is, és csak a vasárnap marad pihenésre. Tudod, ezen a munkahelyen fontos a jó megjelenés...

Miért, a munkatársaid nem ugyanazon a helyen dolgoznak, mint te?

Na, és a "majdnem világlátott"?

- Óriási volt a nyaralás, el sem hinnéd, milyen meseszép helyen jártunk! Van ott egy hatalmas hegy egy nemzeti park közepén, és valami lélegzetelállító a kilátás a tetejéről.

- Ez remek! Muti a képeket! Tényleg olyan elképesztő a körpanoráma?

- Hát valójában már majdnem a tetején jártunk, amikor elfogott a pánik, hogy konkrétan belemegyünk a felhőkbe. Érted? Bele egy felhőbe! Mi van, ha elfogy a levegőnk, és ott halunk meg? Úgyhogy inkább visszafordultunk!

Igen, végülis naponta hallani felhőbe fulladt emberekről, ez totál logikus!

Forrás: Shutterstock

A "majdnem gasztromágus":

- Láttam tegnap egy isteni avokádós receptet a YouTube-on! Tudod, vannak azok a divatos recept oldalak, ahol az egészet felgyorsítva mutatják, és annyira pofonegyszerű, a végeredmény pedig egyszerűen zseniális!

- Aha, tudom, hogy melyikre gondolsz! És hogy sikerült? Finom lett?

- Jaj, ne is mondd! Már majdnem nekiálltam, amikor rájöttem, hogy nincs otthon avokádó. Gondoltam, keresek valami más receptet, de annyira rákattantam, hogy éjfélig nézegettem, addigra meg már nem is voltam éhes!

Köszi, meséld el az összeset, hátha én is jóllakok csak a gondolattól!

És végül a "majdnem bátor":

- Ezt nem fogod elhinni! Múltkor sétáltattam a kutyát, szépen, komótosan. Amikor egyszer csak az egyik bokor levelei zörögni kezdtek, Buksi csaholt, ahogyan közeledtünk. Átfutott az agyamon, hogy esetleg egy sérült őz fekszik ott, vagy az is lehet, hogy egy felbőszült vaddisznó, esetleg veszett farkas vagy egy kiéhezett sakál! Képzeld el, akkor mit csináltam volna?

- Jézusom! És? Mesélj, mi volt!?

- Már majdnem a bokor mellé értünk, amikor győzött a józanész! A hónom alá csaptam Buksit, és rohantam vele, amíg ki nem értünk az erdőből! Komolyan nem megyünk arra többé, képzeld, mi minden történhetett volna velünk!

Igen, jellemzően a magyar erdők tele vannak félelmetes ragadozókkal, sőt, a jetik is ilyenkor zörgetik a bokrok alját, annak is szezonja van így télvíz idején!

Nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy a majdnem az valójában NEM - csak jár hozzá egy plusz előtag. Láttál már olyan fejfát, amire azt írták, hogy "X évet majdnem élt"? Nem? Én sem. De majdnem!

Szabó Mariann

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.