magazin kibeszélő megcsalás párkapcsolat félrelépés
Lehet arról vitatkozni, hogy a megcsalás mekkora bűn, de tény, hogy sokan élnek vele. De amennyiben már megtörtént a hirtelen vagy előre megtervezett félrelépés, jobb, ha ügyesen tudsz hazudni, máskülönben fájdalmat okozol a másiknak, és nagy bajba kerülsz.

Tudod, amikor valaki titokban lefekszik mással, gyakran ráébred, hogy mennyire szereti a párját és soha többé nem tesz ilyet. Persze az is lehet, hogy épp ellenkezőleg alakul, és végleg eldönti, hogy szakítani akar.

Mit nyersz azzal, ha félrelépsz, és azzal, ha a hanyagságodnak köszönhetőenmég ki is derül? Hatalmas fájdalmat okozol a másiknak, ami az elszenvedő fél későbbi kapcsolataira is komoly negatív kihatással lehet. Ha már megtetted, akkor legalább gondoskodj róla, hogy a másik ne tudja meg - akkor is ha megbántad, és akkor is, ha nem. Bár ha nem bántad meg, akkor lehet, érdemesebb lenne szingli üzemmódba kapcsolnod, de ez már egy másik történet.

Így bukhatsz le, ha félreléptél

Mobil

Hirtelen kódot teszel rá, folyton magadnál hordod, lenémítod. Senki sem ostoba, az ilyen jelek mindenkiben felébresztik a féltékenység lángját.

Hirtelen változás

Amennyiben váratlanul kezdesz el másmilyen ruhákat viselni, edzeni, megváltoztatod a frizurádat, az egyértelműen azt jelzi, hogy valaki másnak akarsz tetszeni. A másik számára megmagyarázhatatlan túlzott jókedv, a másfajta érdeklődés is arra utalhat, hogy bizony valaki nagy hatással lett rád.

Forrás: Shutterstock

Túlfűtött szerelem

A félrelépés bűntudatán azzal próbálsz felülkerekedni, hogy az addiginál sokkal kedvesebbé, bújósabbá, előzékenyebbé válsz? Ez nagyon feltűnő, és egyből tudni fogja a párod, hogy valami rossz fát tettél a tűzre.

Gyakori kimaradás

Ez elsősorban szerető esetén jöhet szóba, akivel rendszeresen találkozgatsz. Nem jó alibi se hirtelen jött túlóra tenger, se a baráti találkozók, hiszen könnyedén lebukhatsz.

Kimagyarázhatatlan jelek

Karmolások, kiszívott testrészek, a közös otthonban hagyott apróságok, amik a harmadik féltől származnak.

A megcsalás egy párkapcsolaton belül elkövethető legnagyobb bűn. A másik iránti tisztelet abszolút figyelmen kívül hagyása, a bizalommal való visszaélés, hazugság és titkok.

Miért választanád ezt az utat, ha le is ülhetsz a pároddal megbeszélni, mi az, ami hiányzik, mi az, ami nem jó? Amikor elképzeled, hogy félrelépsz, azzal is számolsz, hogy a következmények nem csak addig tartanak, amíg maga az aktus, hanem akár sokkal tovább is?

Arról nem is beszélve, hogy a szex csak testiség, pillanatnyi vágy, amit felülírhat a másik iránti szeretet és kötődés. Ám ha nem csak a testiség hajt a hűtlenség felé, akkor érdemes elgondolkodni azon, van-e értelme kapcsolatnak. Soha ne a lebukás kockázata miatt ne csald meg a párodat, gondolj arra, te mit éreznél, ha veled tenné meg ezt!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.