5 unalmas ajándék, amit idén is muszáj lesz megvenned!

Évről évre megfogadjuk: időben - úgy június körül - nekilátunk a karácsonyi bevásárlásnak. Megesküszünk, hogy idén mindenkinek hasznos, szíve vágyának kedves dolgot ajándékozunk.

Ígérjük, hogy az idei évben egyedi meglepetésekkel dolgozunk majd, és felhagyunk a szokásos ajándékokkal. Aztán december tájékán szemben találjuk magunkat a "nincs pénzem", "nincs időm" és "rengeteg dolgom van" szentháromsággal.

Ezen rémisztő infók hatására az agyunk vadul dolgozni kezd, és munkára kényszeríti írástudó végtagjainkat is. Az eredmény pedig önmagáért beszél: elkészül a karácsonyi bevásárlólista, amin ki tudja, miért, minden évben van 1-2 visszatérő tétel.

1. Nincs karácsony zokni nélkül...

Megingathatatlan érvek, amiért a zokni sosem hiányozhat a listáról: mert zokni nélkül nincs karácsony, és mert zoknira mindenkinek szüksége van. További előnyei: nem drága, és ha egy 10-es csomagot egyesével csomagolunk be, úgy tűnik, mintha egy halom ajándékkal lepnénk meg a gyanútlan áldozatot.

Valamiért karácsonykor előnyösnek gondoljuk, ha a lábfedő kellően gusztustalan színű és giccses, biztosítva ezzel a használhatatlanságát. Ha viszont nem cél a hasznavehető ajándék, vagy nem kedveljük az illető(ke)t, akkor évről évre bátran éljünk ezzel az apró kis trükkel!

2. Illatszercsomag - pedig eskü, nem vagy büdös!

Már az elején érdemes leszögezni: általában nem azért ajándékozunk illatszert, mert az illető büdös. Sokkal inkább azért, mert - a zoknihoz hasonlóan - hasznosnak gondoljuk, ráadásul sok helyen és egész olcsón is beszerezhető. Odafigyelésünk jeleként gyakran előre elkészített csomagot vásárolunk - ezzel garantálva, hogy a nagymama ruha illatosítónak használt szappanjai minden évben eggyel növekedjenek. De akkor se essünk kétségbe, ha nem a kedvenc illatot választottuk, hisz ezzel számos lehetőséget adunk a megajándékozott kezébe:

Forrás: Shutterstock
  • megszokja az illatot, és elhasználja az illatszereket
  • továbbajándékozza a csomagot egy kedves ismerősének
  • a parfümöt wc illatosításra, a tusfürdőt, sampont pedig felmosáshoz használja

3. A jó öreg pizsama...

Ki tudja, miért, a kezeslábast és a tokától bokáig érő hálóinget nem tekintjük intim ruhadarabnak. Ezért is kaphatnak a 30-40 éves nagyfiúk is szép gombos, kárómintás pizsókat, míg a nagylányoknak a "szexmentes napok" sugallatú, csillámpónis kezeslábasok okoznak igazi meglepetést. És mert a pólós, alsónadrágos, bugyis, netán meztelen alvás már rég kiment a divatból - már ahol... Az, hogy a megajándékozott fél miben alszik, cseppet se zavarjon meg a választás során! Azt válaszd, amelyiket könnyű beszerezni, ne azt, amire a másik fél vágyik!

Külön öröm tölti el az ajándékozottat, ha az izzadást elősegítő műszálas anyagból készült változatokat vásárolod meg. Ez utóbbi megoldással két legyet üthetsz egy csapásra:

  • Az illatszercsomag indokolttá válik a pizsama tulajdonosának.
  • Az izzadás miatti sok mosástól elhasználódik, így a jövő évi listádra gondolkodás nélkül újra felírhatod!

4. A jó öreg alkohol

Igazi jolly joker, kortól, nemtől független. Ráadásul szintén a többfunkciós ajándékok fajtájába tartozik.

  • Ha eltalálod az ízlést, akkor valós örömet szereztél.
  • Ha mellélőttél, akkor sincs tragédia. Ez esetben az ajándékozott más szeretteinek okozhat vele örömöt, egy-egy közelgő név- vagy születésnapon. Vagy netán jövő év karácsonykor.

Mindannyian tudjuk, hogy van az az utolsó utáni pillanat, amikor az otthoni készletekből kell dolgozni. Ez esetben javasolt a lejárati, fogyaszthatósági dátum ellenőrzése. Fontos! Megkezdett, utántöltött üveget még közeli családtagnak sem illik adni!

Forrás: Shutterstock

5. Könyv

A vásárlás során sosem lehet szempont, hogy a másik embert mi érdekli igazán. Az intellektusunk jeleként csakis a saját ízlésünk, elképzeléseink szerint válogassunk! Egy híres celebes szakácskönyv pedig mindenkor kiváló választás, főleg, ha a tévében is reklámozták. Hiszen mi más lehetne mindenki legféltettebb vágya, mint megtanulni a lazacgrillezés fortélyait?

Légy résen, mert az ajándékozást ingyen is megúszhatod! Ez esetben nem kell mást tenned, mint csatlakozni a különféle matrica és pontgyűjtő programokhoz, így a vásárlásaiddal megszerezheted a fa alá valót.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?