5 karácsonyi dekor tipp, ami még nem elcsépelt és uncsi!

Most, hogy már advent második vasárnapján is túl vagyunk, talán az is elgondolkodik a lakás feldíszítésén, aki már októberben dobott egy hátast a karácsonyi dekorációk betódulása miatt.

Vannak, akik teljesen kiakadnak, ha a lakás minden négyzetcentiméteren csücsül valahol egy angyalka - és vannak, akik vérre menő családi vitákat folytatnak, mert a világítós rénszarvasra a kertben még feltétlen szükség van. Én alapvetően valahol a kettő között helyezkedem el.

Szeretem, ha a lakás dekorációja tükrözi az évszak hangulatát. Így tavasszal virágos, üde kiegészítők kerülnek elő, nyáron minden élénk színűre vált, míg ősszel a levelek különféle árnyalatai színesítik a szobát. Miért is lenne ez másképp karácsonykor, amikor a téli hidegben egy hangulatos, meleg kuckót varázsolhat az ember magának?

Természetesen a boltok polcain már minden megtalálható - ezért alapvetően csak arra kell figyelni, hogy a megvásárolt dekorok összhangban legyenek. Különben úgy fog kinézni a lakás, mint egy bazár. Íme, néhány ízléses tipp a mostani kínálatból!

Forrás: pepco.hu/kika.hu/momax.hu/ikea.hu/jysk.hu/mobelix.hu

Ha szeretnéd belevinni a saját kreativitásodat és egy kicsit villogni a család és a barátok előtt, akkor ezeket az egyszerű és pénztárcabarát dekorációs tippeket muszáj kipróbálnod. Mutatom is!

A bordugó sok mindenre jó!

Lehet már külön erre a célra vásárolni, de persze az otthon felhalmozódott darabokat is nyugodtan lehet használni - némi tisztítás után. Ragasztópisztoly segítségével ajtódíszt vagy akár asztali dekorációt is készíthettek belőlük.

Forrás: Shutterstock

Kés, villa, kanál - kicsit másképp...

Az ünnepi asztalnál is be lehet vetni néhány cuki ötletet, ilyen például, ha az evőeszközöket kis szütyőkben helyezed el. Rengeteg ilyen zsákocska van a boltokban is, de ha a téli hidegben otthon varrogatnál, akár névre szóló változatokat is készíthetsz.

Forrás: Shutterstock

Csilli-villi fények

Az egyik legfontosabb ünnepi hangulatteremtő, ha fényfüzérek fényében úszik a szoba. Teheted ezeket a függönyökre, de helyezheted őket a polcokra is, kis üvegekben. Egy befőttes üveget megfestve igazán egyedi mécseseket készíthetsz.

Forrás: Shutterstock

Édes köszöntés

A vendégek már az ajtóban állva szembesülhetnek kreativitásoddal, ha az ajtódíszre pillantanak. Az egyik legolcsóbb és egyben legkreatívabb változat, ha a karácsonyi nyalókákat összeragasztod szív formában - és így akasztod fel őket egy damillal. Annyira egyszerű és nagyszerű!

Forrás: Shutterstock

Borospohár - de nem úgy, ahogy gondolod!

Minden háztartásban kell lennie egy borospohárnak, szóval, ez pipa. Már csak fejre kell állítanod és telerakni kis díszekkel. A tetejére helyezhetsz egy mécsest - és ha fokozni szeretnéd cukifaktort, köss egy masnit a pohár szárára! Nálam tavaly nem volt olyan vendég, aki ne dicsérte volna meg.

Forrás: Origo

Azt javaslom, oldjátok a végeláthatatlan Last Christmas dallamát egy kis önfeledt kreativitással, és zsebeljétek be érte a dicsérő szavakat!

Kellemes Ünnepeket!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock