ősz fürdő Baranyai Kata túlélés utálom hideg jelige tippek
Állítólag őszi gyerekként szeretnem kéne a lombhullató évszakot. Csakhogy valahol hiba csúszott a gépezetbe. Sőt, kifejezetten rosszul vagyok még a gondolatától is.

Mi lehetne jó abban, hogy rövidülnek a nappalok, lehűl a levegő, fúj a szél, és folyton esik az eső? És ehhez jön még a réteges öltözködés összes gyötrelme. Mert ugye könnyen megeshet, hogy reggel 8-kor a villamosmegállóban kockára fagysz a szexi, bézs blézeredben, de délután négykor meg konkrétan lerohad rólad a ruha.

A fenti sorokból elég élesen kitűnik, hogy nem vagyok egy őszimádó. Ha esetleg te is hasonló cipőben járnál, és szeretnél kilendülni "az utálom, hogy hideg van, és esik" életérzésből, akkor íme néhány tipp:

1. Fürdő

Nem az otthoni, mert abban semmi izgalmas sincs - és még a fertőzések is messze elkerülnének. Tudom, ezzel nem szabad viccelni, nem is annak szántam. Csak fel akartam hívni a figyelmet, hogy igenis figyelni kell a fertőzésekkel szembeni védekezésre: úgy, hogy medencehasználat után közvetlenül lezuhanyozol. A vizes fürdőruhát pedig lehetőleg azonnal cseréld szárazra!

Forrás: Facebook/rudas.gyogyfurdo

Tipp: A Rudasba még éjjel is mehetsz, ami garantáltan új energiákkal tölt fel!

2. Teázz, de add meg a módját!

Tudom, hogy irtó kényelmes belelógatni egy filtert a bögrébe, és leönteni forró vízzel. Az mondjuk, elmegy a hétköznapokon, de ha különlegességre vágysz, akkor irány a teaház! Ha szoktál ilyen helyekre járni, akkor tudod, hogy milyen fenomenális élmény. Ha pedig ez még kimaradt volna az életedből, akkor ideje pótolni!

Tipp: Személyes kedvencem a belváros szívében található 1000Teaház, amely igazi béke szigete a zsibongó városban. Mindemellett minőségi, szálas teákat kínálnak. A személyzet szívvel-lélekkel dolgozik, és tea fronton esélyed sincs olyat kérdezni, amire ne tudnának kielégítő választ adni.

3. Töltődj fel színekkel!

Ha valami, akkor az őszi erdő tényleg igazi színkavalkád. Persze simán lehet, hogy a betervezett kirándulásodat elmossa az eső, mert ugye ez ennek a fránya évszaknak a velejárója. Azonban, ha abban az égi kegyelemben részesülsz, hogy napos időben jutsz ki a természetbe, garantáltan ámulatba esel. Ha nem vagy nagy túrás, akkor ne egész napra tervezz! Bőven elég 1-2 óra barangolás is a feltöltődéshez.

Szalajka völgy Forrás: Shutterstock

Tipp: Ugye nem kell mondani, hogy a Szalajka-völgy nemcsak tavasszal és nyáron, de ősszel is látogatható? :)

4. Tanulj! Vágj bele valamibe, amihez eddig nyuszi voltál!

Az őszi és téli hónapokra jellemző bezártság kiváló tanulási lehetőséget rejtenek magukban. Biztosan van az életnek olyan szegmense, amiben szeretted volna elmélyíteni a tudásod, de nem vágtál bele. Most itt az alkalom! Nem kell halogatni, hiszen könnyen megeshet, hogy a későbbiekben óriási hasznát veszed az amúgy unalmas estéken megszerzett tudásnak.

Tipp: Tanulj meg rendesen fényképezni, hogy a következő nyaraláson már profi fotósként tündökölhess!

5. Piknikezz, vagy ücsörögj a fűben! Komolyan!

Szeretnél eltölteni egy kellemes estét a barátaiddal, de mellőznéd a másnapi takarítást? Vagy csak egyszerűen jólesne egy kicsit magadra maradni? Viszont ötleted sincs, hogy ez milyen formában és vajon mennyiért kivitelezhető?

Forrás: Lazula.hu

Tipp: A város frissen átadott titkos kertjét neked találták ki. A Lazula ideális, ha a megszokottól eltérő helyszínt keresel. Vihetsz ételt, italt, zenét, de még zuhanyozhatsz is. A takarításra nem lesz gondod. A foglalás pofonegyszerű, a hely pedig bámulatos. Meg sem fordulna fejedben, hogy voltaképpen egy pincében vagy.

Ez nem őszi bágyadtság. Ez burn out!http://www.she.hu/nofilter/20170330-faradsag-kieges-almatlansag-ertelmetlen-elet-eletterulet-hala-meditacio-egyensuly.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.