főzés recept csirke sörös doboz sütés
Ez a sztori elég furán kezdődött. A helyzet az, hogy imádok főzni, de mivel időmilliomosnak nem mondanám magam - főleg mostanában -, így a világ legegyszerűbben elkészíthető ételeit keresem.

A recept elég bizarrul hangzott: végy egy egész csirkét, fűszerezd be, majd ültesd rá egy dobozos sörre és süsd meg! Persze - gondoltam - ez is drága barátunk perverziójának a része, de végül adtam egy esélyt a dolognak. Érdemes volt, mert a végeredmény egyszerűen mesés lett! Kívül ropogós, belül pedig annyira omlós lett a hús, hogy a csontról szinte magától jött le.

Csupán néhány hozzávalóra volt szükségem, nagyon kevés macerát okozott a konyhában, és ahogy gőzölgő sör íze átjárta az egész pipit... Hmmm...

Ezt muszáj nektek is megkóstolnotok!

Forrás: Horváth Antónia saját képe

Hozzávalók:

  • 1 kisebb, körülbelül 1-1,5 kilós csirke
  • 1 fél literes dobozos sör
  • bors

Elkészítés:

  1. A megtisztított csirkét alaposan mosd meg, sózd és borsozd kívül-belül!
  2. A sört bontsd fel, idd meg a felét, majd ültesd rá a szárnyast a dobozra!
    Forrás: Horváth Antónia saját képe
  3. Tedd be egy tepsibe, és máris mehet az előmelegített, 180 fokos sütő alsó részébe! Másfél óra biztos kell neki, de mivel én nem időre főzök, a színét szoktam figyelni. Ha letelt majdnem 1 óra, akkor bekapcsolhatod a grill funkciót is, hogy még pirosabbra süljön.
Variáld a pipit!
Az amerikai barbecue partikon közkedvelt étel eredetileg a "beer can chicken" nevet viseli, és ott mindenféle pácokkal is bekenik a csirkét, például egy ketchupos-szójaszószos-chilis-lime-os keverékkel, amibe barna cukrot is tesznek, hogy a pipi bőre itt-ott sötétebb színűre karamellizálódjon. Én az első sütésnél maradtam az egyszerű só-bors változatnál, de azóta már friss bazsalikommal és chilivel is megbolondítottam és úgy is nagyon finom volt.

Mellé chipset készítettem: a vékonyra vágott krumpli szeleteket nyársra húztam, és az üvegtál széleire fektettem. Besóztam őket, majd egy kis sört is locsoltam rájuk.

Garantálom, hogy nem marad másnapra! ;)

Forrás: Horváth Antónia saját képe
Béna vagy a konyhában? Akkor ez a te recepted!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170612-csirke-recept-bena-haziasszony-fozes-sutes.htmlA valaha volt legfurább smoothie recept!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170816-smoothie-egeszseges-reggeli-recept.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.