tengerpart nyaralás Vakáció kikapcsolódás tenger Nyár
Csodás dolog a városnézés, és a hegyekben kirándulás is lehet fantasztikus. És tóparton ejtőzni is csodás. De a tenger, az tenger. Legalábbis számomra nem pótolhatja semmi.

Rengeteg magyarázat van arra, hogy az emberek miért vonzódnak a nagy vízfelületekhez. Foglalkoznak a kérdéssel a spiritiszták, a biológusok, a kultúrantropológusok, de személy szerint én az alábbi dolgokkal magyarázom a tenger iránti vonzalmamat.

Forrás: Getty Images/Jasmina007

Összehozza az embereket

A tenger olyan hely, ahol mindenki jól tudja magát érezni. Nem tudom, hogyan csinálja, de a tenger szeretete valahogy összehozza a közösséget, és nyugalmával, szépségével maga köré gyűjti az embereket. De nem csak a helyi lakosok lesznek tőle különösen nyitottak és könnyedek. Amikor ilyen helyen nyaraltam, mindig megismerkedtem valakivel vagy valakikkel, akik aztán hatással voltak az életemre. Izgalmas élmény belepillantani idegen kultúrákba - bárhol is legyek -, de úgy veszem észre, a tengerparton sokkal könnyebb kapcsolatot teremteni másokkal.

Isteni ételek, zamatos nedűk

A vakáció nem lenne teljes friss halak és tengeri herkentyűk nélkül. Vannak olyan éttermek, amelyek közvetlenül a parton helyezkednek el, és éppen ez adja az idilli hangulatát az egésznek. De remek helyeket lehet találni az üdülővárosokban is, ínyenc fogásokkal és kiváló borokkal. Aztán amikor a Nap eltűnik a horizont alatt, egy teljesen más világ tárul a turisták szeme elé.

Forrás: iStockphoto/kieferpix

Amatőr fotósok paradicsoma

Gyerekkorom óta imádok fotózni, és a tengerpart évszaktól, napszaktól függetlenül rengeteg témát kínál. A kék a kedvenc színem, és ezernyi árnyalata váltakozik a vízen, amit érdemes megörökíteni. Amúgy nem csak a vizet szoktam fotózni, legalább ilyen érdekesek a homokbuckák, a színes napernyők, az öbölben ringatózó vitorlások, és a tengerparti városkákban is mindig akad fotózni való. És ez csak az egyik ok a sokból, amiért tényleg megéri a tenger mellé utazni.

Forrás: iStockphoto/Rawpixel

Közelebb visz önmagamhoz

A tenger és a gyönyörű természeti környezet kisimítja a lelket, de az elmét is csendesíti. Képes vagyok órákon át bámulni a csillogó víztükröt, a fodrozódó hullámok látványa mindig megnyugtat. És azok a csodálatos naplementék! Nincs annál jobb, mint a lemenő Nap fényeit a homokban ülve, egy pohár borral a kézben élvezni. Ezek a pillanatok ideálisak egy kis elmélyülésre és önreflexióra - olyasfajtára, ami azt hiszem, nem élhető át más által.

Forrás: Getty Images/Jasmina007

A tengerparti nyaralás felér egy terápiával

Azt szokták mondani, hogy az élet jobb a tengerparton, és ezzel maximálisan egyet tudok érteni. Az itt töltött vakáció a lelki regenerálódás mellett a testnek is igazi feltöltődés.

A víz tele van értékes ásványi anyagokkal, amelyek táplálják a bőrt, a sós levegő enyhítheti az allergiás tüneteket, a napfény jótékony hatásait pedig nem is kell bemutatni. Egyszóval, tengerimádók, kalandra fel!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.