London Bath Anglia Hyde Hall Salisbury kirándulás Stonehenge
Sokan kizárólag Londonban gondolkodnak, ha elutaznak Angliába, és eszükbe sem jut, mennyi csoda várja őket nem is oly messze a nagyvárostól.

Bizony, a ködös Albion nem csak a fővárosból áll. Nagyon különleges helyek vannak csak pár órára a metropolisztól, melyek egynapos kirándulásnak is tökéletesen megfelelnek - már ha az ember egy kicsit ki szeretne szakadni a londoni forgatagból.

1. A hobbifotósok Paradicsoma: Hyde Hall

Az angolok nagyon szeretnek szép kertekben sétálni és piknikezni (ha az idő engedi). Itt jegyezném meg, hogy Nagy- Britanniában sokkal, de sokkal jobb az időjárás, mint azt sokan gondolják. A Hyde Hall az én személyes kedvencem park kategóriában.

Forrás: Jónás Zsófi saját képe

Ez gyakorlatilag a Paradicsom a hobbifotósok számára: ezer meg ezer különböző növénnyel és virággal. Ha pedig a nagy sétálgatás közben megéhezne az ember, akkor egy pajtából kialakított étteremben tipikus angol süteményeket is meg lehet kóstolni.

Forrás: Jónás Zsófi saját képe

2. Történelmi séta: Stonehenge, Bath és Salisbury

Nem hiszem, hogy bárkinek be kellene mutatnom az UNESCO világörökség részét képező Stonehenge-t. Történelem rajongóknak kötelező program!

Forrás: Getty Images/Sebastien Cote

De ha már úgyis arrafelé veszed az irányt, akkor érdemes megnézni Bath városát is, ami szintén a világörökség része, és ahogy a neve is mutatja, Anglia híres fürdővárosa.

Forrás: iStockphoto/George Clerk

Vagy útba tudod ejteni a Salisbury Katedrálist, amely remek példája a korai angol építészetnek.

Forrás: Getty Images/György Hepka

3. Pasik előnyben: IWM Duxford

Egy igazi férfi program is felkerült a listára: ez pedig a történelmi múzeum Duxfordban. Háború és repülő rajongóknak kihagyhatatlan. Rendszeresen tartanak légi bemutatókat, és veteránokkal is lehet beszélgetni, akik élő történelemkönyvként mesélnek a háborúkról.

Forrás: Jónás Zsófi saját képe

3+1. Cotswolds, Bibury

Évente turisták százezrei keresik fel ezt az aprócska falut. Nekem sajnos még mindig nem sikerült eljutni ide, pedig minden évben felkerül az utazási listám élére. Tündéri kis házikók sorakoznak egymás mellett, mint valami filmdíszlet a középkorból. Igazi vidéki Anglia, ahol nemcsak a mindennapokból tudsz kiszakadni, hanem részt vehetsz egy időutazáson is.

Forrás: iStockphoto/Jenifoto

Hasznos tippek:

A visitlondon.com oldalon nagyon sok információt lehet találni ezekről az egynapos kirándulásokról, ahol azonnal ki is tudod választani a megfelelő programot - és egyből le is foglalhatod.

A legtöbb ilyen kirándulás vagy a Buckhingam Palotától, vagy a Victoria Stationről indul. Mind a kettő London egyes zónájában, a központban található.

A vasúti közlekedés Angliában nagyon pontos és megbízható.

Érdemes megnézni az aktuális helyi programot, mert turistaszezonban a kisvárosok szinte minden hétvégén készülnek valami különlegességgel az odalátogatóknak.

Fuerteventura - egy kopár sziget, ahol el lehet bújni a gondok előlhttp://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170406-fuerteventura-utazas-sziget-pihenes-nyaralas-menekules.htmlHollandia, a tulipánok országahttp://www.life.hu/lifeutazas/20170424-hollandia-tulipanviragzas-idejen.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.