PR cikk
A koreai bőrápolás lépcsőzetességéről híres, valamint a természet adta kincsek összetevőkként való alkalmazásáról. Vagyis a kozmetikumok úgy ápolnak, tisztítanak, fiatalítanak, hogy ehhez mesterséges anyagok helyett a természet ajándékait használják fel. S ennek a jelentősége, különösen manapság, nagyobb, mint eddig bármikor. De vajon hogyan is épül fel ez a típusú séma? Mi az a tíz lépés, ami oly jellemző a koreai arcápolásra? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat!

Tíz lépés – nem sok ez egy kicsit?

Első pillantásra valóban soknak tűnhet, pláne egy mai modern nő szemével, aki folyton rohan, siet valahová. Viszont ha a hiteles kép az, ami érdekes, akkor a koreai nők nagyrészt ehhez a rutinhoz ragaszkodnak. Ahogy jobban belemélyedünk a témába, körbenézve ezen az oldalon, azért hamar kiderül, hogy tíz lépés ténylegesen sok, de nem az arcápolásban. Pillanatok alatt elsajátíthatóak ezek a mozzanatok, amik aztán a mindennapi menetrend részévé tehetőek egyszerűbben, mint azt a legtöbben gondolnák. A stabil szokáskialakítás egyik kulcsa az újra, újra és újra ismétlés, azaz a gyakorlás. De nézzük, mit is jelent mindez a gyakorlatban!

A koreaiak komoly szépségkultusszal rendelkeznek. Náluk a szép, ápolt megjelenés nem olyasvalami, ami jó, ha van, hanem olyasvalami, ami nélkül elképzelhetetlen az élet. A nyugati arcápoláshoz képest ez már-már macerásnak, sőt időigényesnek tűnik, viszont a kirajzolódó kép, a sokszoros megtérülés magáért beszél. Ráadásul egyre nagyobb gyakorlattal, tapasztalattal a tarsolyban a tíz lépés leredukálható a későbbiekben akár ötre is, ha ténylegesen annyira szorít az idő.

Forrás: Freepik

Íme, a tíz lépés!

1. Az arctisztítással kezdődik minden, mégpedig duplázva. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy első lépésben olaj alapú arctisztító alkalmazása ajánlott. Az olajos textúra eltávolítja a szennyeződéseket, sőt még a vízálló sminket is. A termék óvatos, finom bemasszírozásával a pórus mély rétegeibe is eljuthatnak az értékes összetevők. Viszlát, szennyeződések, viszlát, nem kívánatos faggyú!

2. Ha az arctisztító tejszerűvé válik, akkor következhet a bő vizes lemosás. Ezek után jöhet a duplázás, második lépésben a vizes alapú arctisztításé a főszerep. A koreai nők pontosan tudják, hogy amíg nem tisztítják meg alaposan az arcukat, addig teljesen felesleges az értékes anyagokat felvenni, mert azok úgysem képesek felszívódni. A víz alapú arctisztító logikusan a víz alapú szennyeződéseknek int búcsút, mint például a por, vagy az izzadság. Ezt a fázist egyébként kozmetikusok és bőrgyógyászok is ajánlják.

3. Harmadik lépés a bőrradírozás, mivel a koreai arcápolás másik pillére a hámlasztás. A fizikai vagy kémiai radírozás hozzájárul a pórusok tökéletes kitisztításához, valamint az elhalt hámsejtek eltávolításához. Heti egy vagy két alkalom ebből bőven elég, mert a túl gyakori radírozás kiszáríthatja a bőrt.

4. Ha mindez megvan, akkor el is érkeztünk a hidratálás, táplálás szakaszához. A negyedik lépés sztárja a toner. Ezek a termékek szérumszerűek, tehát sűrűek ellentétben a nyugati variációkkal. A tonerek egytől egyig azt a célt szolgálják, hogy kiegyenlítsék a bőr pH-értékét. Ezen kívül ekkor történik meg a hidratálás, a tápanyagok felszívásának előkészítése, tehát az alapozás.

5. Ötödikként következhetnek az esszenciák, amik aktív hatóanyagaikkal hidratálnak, valamint támogatják a sejtmegújulást.

Hogyan tovább?

Igazság szerint, ha a fenti öt lépés megvan, akkor a siker már garantáltan ötszörös, mert mindennek ez az alapja. De íme, itt a további öt lépés, ha a teljes rutint vesszük alapul.

6. Szérumok vagy boosterek, vagy ampullák, vagy egyéb kiegészítő kezelésként szolgáló kozmetikumok.

7. Fátyolmaszk.

8. Szemkrém.

9. Hidratálók.

10. Fényvédő.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.