PR cikk
Gondoljon azokra a paraméterekre, amelyeket nem lehet megváltoztatni.

Konyhabútor szettek

Azt tervezi, hogy saját otthonába költözik, és nem tudja, melyik lakást válassza? Ha a keresés legelején jár, akkor a mai cikk pontosan Önnek szól. Megbeszéljük a döntéshozatal alapvető paramétereit.

Sokan első benyomásra támaszkodnak a lakás kiválasztáskor. Az alapján választanak, hogy hogyan néz ki a lakás a fotókon és milyen felszereltséggel rendelkezik jelenleg. Az ingatlanirodák ezt használják ki, és úgynevezett home staginget végeznek a lakásban. A lakást rögtönzött otthonná változtatják különféle modern kiegészítők segítségével. Az érdeklődő ezután szó szerint beleszeret a lakásba, és gondolkodás nélkül aláírja az adásvételi szerződést.

Forrás: pexels.com

Ne feledje, hogy a lakás felszerelése éppen ellenkezőleg, olyan paraméter, amely egyáltalán nem kell, hogy érdekelje. E szabály alól csak két kivétel van. A lakást a fürdőszoba és a konyha állapotától függően választhatja ki. Ez a két elem általában a lakásban marad, és Ön továbbra is ezeket fogja használni új tulajdonosként. Egy új konyhabútor beszerzése vagy a fürdőszoba felújítása idő- és pénzigényes kérdés.

Szóval mivel kell igazán törődnie?

A lakás alapterülete

A lakás mérete olyan paraméter, amelyen soha nem lesz lehetősége változtatni. Vigyázzon, nem csak arról van szó, hogy túl kicsi lakást vehet. Vannak olyan helyzetek is, amikor az emberek szükségtelenül nagy lakást vesznek. Egy ilyen lakásban túl magasak lehetnek a fűtési költségek, és különösen az időseknél az emberek gyakran anyagi okok miatt hagyják el az ilyen lakást.

Ezért vásárlás előtt nagyon alaposan gondolja át a lakás alapterületét és elrendezését.

Az ingatlan elhelyezkedése

A lakását nem viszi magával sehova. Ha rossz helyen választunk ingatlant, az egyetlen megoldás az lesz, ha eladjuk, és néhány éven belül máshová költözünk. Ezért nagyon alaposan tanulmányozni kell, hol található a lakás. Érdeklődni kell a civil szolgáltatások iránt – oktatási létesítmények, üzletek, kultúra, gasztronómia, parkok és természet. Fontos még a foglalkoztatottság az adott településen, a háztartások átlagos jövedelme, de a háztartások átlagos kiadása is. Figyelje tehát ezeket a gazdasági mutatókat is.

Végül, de nem utolsósorban, érdeklődnie kell a közlekedési elérhetőség iránt. Tömegközlekedés elérhető a helyszínen? És mi a helyzet a környék utaival? A városi tömegközlekedés, a vasútállomás és a közeli autópálya mindig plusznak számít.

Amivel viszont nem kell foglalkoznod, azok a szomszédaid. Ha évtizedekig tervez egy helyen élni, továbbra sem fogja befolyásolni, hogy az adott helyen a lakosság összetétele hogyan változik.

Milyen a költségvetése?

A harmadik fontos tétel szokás szerint a pénzügyek. A korlátozott költségvetés általában bizonyos kompromisszumok elfogadására kényszerít. Tehát derítse ki, mennyit engedhet meg magának, hogy befektessen egy lakásba. Ezen információk ismerete nagyban segít ebben a folyamatban. A számolást semmiképpen se akkor kezdje el, amikor már kiválasztott egy lakást.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.