5 dolog, ami bizonyítja, hogy igenis LÉTEZIK uszodai divat

A tenisz szoknyák és az évről évre változó focimezek óta senki nem állíthatja, hogy a divat nem "fertőzte meg" a versenysport világát. De mi van szegény úszókkal? Nekik tényleg nehéz variálni a kötelező úszódressz/úszógatya fazonokat. Ám ez nem azt jelenti, hogy a trendek ne lennének jelen az uszodában!

Íme, 5 bizonyíték, hogy létezik uszodai divat:

1. Bolondos úszósapik

Bár a profi versenyzők úszósapkái szorosan a fejre simulnak, hogy úszás közben ne törjék a vizet, mi földi halandók megelégedhetünk egy lazább darabbal. Vagy pont a sapid fogja elvinni a showt? Nézd csak, a Miu Miu kifutóján milyen csodás bőrvirágokkal díszített sapikat viseltek a modellek!

Forrás: Getty Images

2. Dresszt a nőknek!

Az ausztrál Annette Kellerman nem sokkal a századforduló után indított harcot a női egyrészes fürdőruhák elfogadtatásáért. Műugróként felismerte, hogy ha sikereket akar elérni, a normál ruhákhoz hasonlító úszó öltözékeket testhezálló dresszre kell cserélnie. A hatás nem maradt el: letartóztatták szemérmetlen megjelenéséért.

Forrás: Wikipedia/ Getty Images

3. Hajós Alfrédtól Katinkáig

Az úszódresszek is sokat változtak az idők folyamán: első magyar olimpiai bajnokunk, Hajós Alfréd idejében még a fürdőtrikó volt a menő, ma pedig már Hosszú Katinka saját márkájának, az Iron Lady-nek a darabjai számítanak etalonnak.

Forrás: Wikipedia/ BioTechUSA

4. Csillivilli papucsok

Az uszodában a papucs viselése egyrészt higiéniai szempontból fontos, másrészt pedig egy vérbeli fashionista nem hagyhatja figyelmen kívül a trendeket. A strandpapucsok idén nyáron reneszánszukat élik, a klasszikus csíkos Adidas mellett gyöngyökkel, kövekkel, flitterekkel és akár tollakkal kirakott kreálmányokat is találhatsz.

Forrás: Zara/ Getty

5. Vízi smink? Vízi frizura?

Divat szempontjából a szinkronúszás az abszolút legmegengedőbb sportág. Sőt, a látványos kűrruhák és vízálló sminkek, illetve a zselatinnal lekent frizurák is kötelező kelléknek számítanak.

Forrás: Getty Images
Tudtad?

-Tudtad, hogy a szinkronúszás ünnepelt sztárja Esther Williams volt? Aki - miután hollywoodi filmekben kezdték szerepeltetni - szélesebb közönséggel is megismertette ezt a sportot. A millió dolláros hableány a filmgyártás aranykorában olyan szexszimbólumnak számított, mint Marilyn Monroe vagy Rita Hayworth.

-Tudtad, hogy 1990-ben brit színekben versenyzett műugróként Jason Statham?

-Tudtad, hogy a vízilabdások két fürdőnadrágot húznak egymás fölé? Ennek az az oka, hogy a játékosok annyira kemény meccseket vívnak a víz alatt, hogy muszáj biztosra menniük.

-Tudtad, hogy az érzékeny szemű hölgyeknek másmilyen úszószemüvegre van szükségük, mint férfi sorstársaiknak? Erre a TYR nevű cég a '90-es évek elején jött rá, és gyorsan ki is fejlesztettek egy nőknek tervezett spéci úszószemüveg szériát.

 A cikk megjelenését a Bp2017 Nonprofit Kft támogatta

SHE

Nyitókép: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek