rúzs kiszárad szemhéjpúder sminkcuccok újjáélesztés eltörik pirosító szempillaspirál
Sajnos egyszer minden lejár, megbüdösödik és ragacsosabb lesz, mint valaha. Így van ez a sminkekkel is. Na, de mi van akkor, ha valaminek még nem kéne lejárnia, de valamilyen oknál fogva már nem tudod használni?

Eltört a kedvenc szemhéjpúdered? Beszáradt a szempillaspirálod?

Mindenre van megoldás!

Amikor kiszárad a krémes szemfestéked

Gyakran dolgozom krémes szemfestékekkel, bár időnként valóban számolni kell azzal, hogy kiszáradhatnak. Ilyenkor a festék felső rétege veszíti el nedvességét, így semmi más dolgod nincs, mint egy spatulával átkeverni az egészet. Ha szeretnéd esztétikusabbá tenni a keverést, kupakkal együtt dobd vízforralóba a tégelyt egy kis víz társaságában: a melegtől könnyebb lesz átforgatni a terméket.

Forrás: iStockphoto/imagehub88

Megelőzésképpen máskor ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sok ideig kupak nélkül a cuccot!

Amikor már mínuszban van a rúzsod

A rúzsok egynegyede a csomagolásukban rejtőzik: ezt nyugodtan kapard ki az aljáról! Használhatsz rúzsecsetet, hogy könnyebben elérd. De akár keríthetsz egy kis tégelyt is, melybe belekaparod vagy olvasztod a maradékokat. Az olvasztás úgy néz ki, hogy egy kanálba összegyűjtöd, amit még lehet, és tűz fölé tartva folyékony állagúvá teszed, majd új lakóhelyére öntöd, és legalább egy-két óráig pihenni hagyod.

Amikor megkeményedik a pirosítód

Ezt a jelenséget leginkább a "baked" vagy ásványi formulájú sminkeknél tapasztalhatjuk meg. Ha kézzel nyúlunk bele az ilyen aktív összetevőket tartalmazó sminkcuccokba, akkor az ujjaink zsírtartalmától "megkövesednek".

Szerencsére ez is csak a felső réteggel történik; kapard le egy életlen késsel a tetejét, és ezentúl kizárólag ecsettel használd!

Forrás: iStockphoto/Thomas Francois

Amikor eltörik valamilyen por állagú terméked

Az első sokk kiheverése után se kezdd el gyászolni! Inkább gyűjtsd össze a maradékokat, és töltsd őket vissza a helyükre! Egy ecset végével zúzd őket finom porrá, majd adj hozzá cseppenként gyógyszertári alkoholt addig, amíg krémes állagot nem kapsz! Keverd át jól a sűrű kencét, majd oszlasd el egyenletesen!

Ezután keress a szemhéjpúderrel közel megegyező mérető lapos felületet - például a szempillaspirálok alja tud ilyen lenni -, és azt borítsd be két réteg zsebkendővel. Ezt a zsebkendővel borított felületet kezdd el óvatosan a szemhéjpúderbe nyomogatni: a zsepi fokozatosan felszívja az alkohol nagy részét, miközben te elegyengeted a port. Egy napig hagyd szellőzni és pihenni a terméket, amíg a maradék alkohol is elillan belőle.

Amikor elkezd kiszáradni a filces tusod

Sajnos a tusokra nem találtam még olyan formulát, ami a szakadék széléről is visszahozná őket. Viszont az élettartamuk azért fokozatosan meghosszabbítható: mikor picit száraznak érzed, a kézfejeden kissé elfektetve tartva nyomkodd meg a filcet! Így a tus tövében rejtőző festékanyagokat is felszabadíthatod.

Forrás: iStockphoto/kittimages

Amikor kiszárad a szempillaspirálod

A szempillaspirálok élettartama három hónap. Sajnálom, ez ilyen. De addig pont el is használod. Viszont, ha valamelyik példány nagyon hamar száradásnak indul, akkor csepegtess egy kevés szemcseppet a tubusába, és forgasd át a spirálfejjel!

Nem véletlenül írtam forgatást: ha mindig vadul ki-be húzogatod a spirált, akkor nagyon sok levegő kerül a tubusba, ezzel elősegítve a kiszáradást. Erről mindenképp szokj le, nem csupán a száradás, hanem az esetlegesen bejutó baktériumok miatt is!

Forrás: Getty Images/Wekwek
A legkirályabb állatbarát piperecuccok http://www.she.hu/stilusszunet/20170601-piperecuccok-szepsegapolas-termek-teszteles-allatok-vedelme-allatbarat.htmlLépésről lépésre: Nyáresti smink partykirálynőknek!http://www.she.hu/stilusszunet/20170531-beauty-smink-nyar-csillogas-szines-ruzs-partykiralyno.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.