Hogyan tudod újjáéleszteni a sminkcuccaidat?

Sajnos egyszer minden lejár, megbüdösödik és ragacsosabb lesz, mint valaha. Így van ez a sminkekkel is. Na, de mi van akkor, ha valaminek még nem kéne lejárnia, de valamilyen oknál fogva már nem tudod használni?

Eltört a kedvenc szemhéjpúdered? Beszáradt a szempillaspirálod?

Mindenre van megoldás!

Amikor kiszárad a krémes szemfestéked

Gyakran dolgozom krémes szemfestékekkel, bár időnként valóban számolni kell azzal, hogy kiszáradhatnak. Ilyenkor a festék felső rétege veszíti el nedvességét, így semmi más dolgod nincs, mint egy spatulával átkeverni az egészet. Ha szeretnéd esztétikusabbá tenni a keverést, kupakkal együtt dobd vízforralóba a tégelyt egy kis víz társaságában: a melegtől könnyebb lesz átforgatni a terméket.

Forrás: iStockphoto/imagehub88

Megelőzésképpen máskor ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sok ideig kupak nélkül a cuccot!

Amikor már mínuszban van a rúzsod

A rúzsok egynegyede a csomagolásukban rejtőzik: ezt nyugodtan kapard ki az aljáról! Használhatsz rúzsecsetet, hogy könnyebben elérd. De akár keríthetsz egy kis tégelyt is, melybe belekaparod vagy olvasztod a maradékokat. Az olvasztás úgy néz ki, hogy egy kanálba összegyűjtöd, amit még lehet, és tűz fölé tartva folyékony állagúvá teszed, majd új lakóhelyére öntöd, és legalább egy-két óráig pihenni hagyod.

Amikor megkeményedik a pirosítód

Ezt a jelenséget leginkább a "baked" vagy ásványi formulájú sminkeknél tapasztalhatjuk meg. Ha kézzel nyúlunk bele az ilyen aktív összetevőket tartalmazó sminkcuccokba, akkor az ujjaink zsírtartalmától "megkövesednek".

Szerencsére ez is csak a felső réteggel történik; kapard le egy életlen késsel a tetejét, és ezentúl kizárólag ecsettel használd!

Forrás: iStockphoto/Thomas Francois

Amikor eltörik valamilyen por állagú terméked

Az első sokk kiheverése után se kezdd el gyászolni! Inkább gyűjtsd össze a maradékokat, és töltsd őket vissza a helyükre! Egy ecset végével zúzd őket finom porrá, majd adj hozzá cseppenként gyógyszertári alkoholt addig, amíg krémes állagot nem kapsz! Keverd át jól a sűrű kencét, majd oszlasd el egyenletesen!

Ezután keress a szemhéjpúderrel közel megegyező mérető lapos felületet - például a szempillaspirálok alja tud ilyen lenni -, és azt borítsd be két réteg zsebkendővel. Ezt a zsebkendővel borított felületet kezdd el óvatosan a szemhéjpúderbe nyomogatni: a zsepi fokozatosan felszívja az alkohol nagy részét, miközben te elegyengeted a port. Egy napig hagyd szellőzni és pihenni a terméket, amíg a maradék alkohol is elillan belőle.

Amikor elkezd kiszáradni a filces tusod

Sajnos a tusokra nem találtam még olyan formulát, ami a szakadék széléről is visszahozná őket. Viszont az élettartamuk azért fokozatosan meghosszabbítható: mikor picit száraznak érzed, a kézfejeden kissé elfektetve tartva nyomkodd meg a filcet! Így a tus tövében rejtőző festékanyagokat is felszabadíthatod.

Forrás: iStockphoto/kittimages

Amikor kiszárad a szempillaspirálod

A szempillaspirálok élettartama három hónap. Sajnálom, ez ilyen. De addig pont el is használod. Viszont, ha valamelyik példány nagyon hamar száradásnak indul, akkor csepegtess egy kevés szemcseppet a tubusába, és forgasd át a spirálfejjel!

Nem véletlenül írtam forgatást: ha mindig vadul ki-be húzogatod a spirált, akkor nagyon sok levegő kerül a tubusba, ezzel elősegítve a kiszáradást. Erről mindenképp szokj le, nem csupán a száradás, hanem az esetlegesen bejutó baktériumok miatt is!

Forrás: Getty Images/Wekwek

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek