tippek szépségápolás férfiak arcápolás tanácsok
Egy férfira valamiért sosem mondjuk, hogy szép. Egy férfi legfeljebb helyes lehet. Jobb napjain szexi. De ha egyiküket mégis megleped egy "Ma nagyon szép vagy." bókkal, totális zavarba esik.

Van egy vékony réteg, akik tudnak - bizonyos típusú - bókokat fogadni, és nagyon fognak örülni annak, ha megdicséred őket. De általában véve kijavítanak, vagy simán közlik veled, hogy ők nem szépek. Talán ezért is esik nehezükre beilleszteni a szépségápolást a hétköznapjaikba: mivel úgy gondolják, hogy ők nem szépek, így nincs mit ápolni... Ezért nem is viszik túlzásba a tisztálkodási szerek halmozását.

Az általános készletük tusfürdőből, samponból - furfangosabbak összevonják a kettőt -, fogkrémből, dezodorból és aftershave-ből áll. Persze nem mindenki egyforma: van, akinek a csomagja több kenceficét tartalmaz, mint egy átlagos nőé; és van, akinél még a fent említett alapdarabok is hiányoznak.

Forrás: Getty Images/Tom Merton

Ahhoz, hogy rá tudjuk venni őket, hogy jobban figyeljenek oda magukra, türelemre és a hozzáállásuk megértésére lesz szükségünk.

Az arcápolás lehet a napi rutin része!

Arctisztító:

Reggel és este meg kell tisztítanunk az arcunkat az általános szennyeződésektől, izzadtságtól. Ha nem szabadulunk meg ezektől, akkor a lerakódások elzárják a pórusainkat, amik mitesszereket, pattanásokat eredményezhetnek.

Bőrradír:

Ez az előbbi gyakorlat továbbfejlesztése, heti egyszer-kétszer kell alkalmazni a megtisztított arcbőrön. Kiválthatod egy apró szemcsés, enyhén radírozó, mindennapos arctisztítóval: például ilyen a Himalaya Gentle Exfoliating Daily Face Wash-ja.

Arckrém:

A gyakori borotválkozás valójában nagyon megterhelő a bőrnek, így a férfiak tulajdonképpen extra hidratálást igényelnek! Keresd a hatékony, de gyorsan felszívódó formulákat, nézz körül akár a szérumok között is!

Forrás: Getty Images/gilaxia

Aftershave:

Néhány pasinál már eleve megtalálható ez a termék, viszont továbbfejleszteni mindig lehet: ezen a területen is érdemes egy plusz adag hidratálást becsempészned. Kerüld a teljesen alkohol alapú termékeket, és részesítsd előnyben a krémes, balzsamos típusúakat! A Nuxe-nél és a L'Occitane-nál érdemes érdeklődnöd.

Ajakápoló:

Ez nem csak az ő érdekében fontos! Hiszen te is imádod a puha ajkakat, nem?

Hogy megtalálhasd a megfelelő termékeket, először a lehetőségeket kell feltérképezni.Ha gyógyszertárban, vagy parfümériában jársz, kérj termékmintákat! Így a pasidnak több mindent lesz lehetősége kipróbálni, megtapasztalni.

Összevetve a különféle termékeket, már nem érzi magát annyira hülyének a témához - így szívesebben fog majd foglalkozni is vele. Mindezt mindenféle anyagi kudarc nélkül.

Minél egyértelműbb és könnyebb, annál jobb!

A férfiak esetében az egyszerű használat az alapja mindennek. Ha vattakorongokkal és több lépéses rutin bevezetésével próbálkozol, nagyon hamar kudarcot fogsz vallani...
Egy arctisztító szappannal - mint például a LUSH Fresh Farmacy-jával vagy Coalface-jével kapcsolatban - nincs szükség magyarázatra.

A habzó arclemosók szintén nem igényelnek túl sok precíziót: ha odarakod őket a tusfürdőjük mellé, akkor fél percbe sem telik majd az, hogy külön termékkel kell megmosni az arcukat.

Próbáld meg bevonni őket a saját rutinodba és alakíts ki néha egy mini spa-t! Ajánld fel, hogy megmasszírozod az arcát, majd tegyetek fel közösen egy arcpakolást! Így bemutathatod a szépségápolás igazi, regeneráló oldalát - tetézve azzal, hogy még extra kényeztetést is nyújtasz.

Forrás: iStockphoto/monkeybusinessimages

Ne várj egyből száz százalékos sikert!

Inkább dicsérd és bátorítsd a másikat, minthogy elvedd a kedvét csak azért, mert reggel elfelejtette bekrémezni az arcát. Minden apró változásnak örülj: a férfiak többségének alapjában véve nehezére esik elhinni - és önmagának bevallani -, hogy adott termékek igenis szebbé teszik a bőrét, és javítják a közérzetét.

Sok sikert!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.