vásárlás ruha molett plus size nagy méret webshop
Egyszer volt, hol nem volt... Volt egyszer egy molett csaj, aki elindult magának csini ruhákat vásárolni. Ment, mendegélt, egészen az Óperenciás tengeren és az Üveghegyen is túl, oda, ahol a kurta farkú kismalac túr, de még mindig rohadtul nem talált semmi kedvére valót!

És sajnos ez nem mese. A boltok kínálatát szemlélve felmerül a gyanú: mintha nagy méretű ruhából kötelező lenne rondát gyártani! Így mi, plus size csajok kiszorultunk az online térbe, és szinte csak a webshopok kínálatából válogathatunk.

De ha Téged még nem kapott el a netes ruharendelési láz, akkor összegyűjtöttem néhány üzletet, ahol 42-es méret fölött is lehet próbálkozni!

1. F&F by Tesco

Női ruháikat a szezon "legtrendibb és legstílusosabb"darabjaiként aposztrofálják, ami szerintem nagyjából meg is állja a helyét. Itt főként olyan cuccokat találsz, amikben bemehetsz az irodába dolgozni. Sok a jó minőségű alapdarab, amik egymással is jól kombinálhatók - nem hátrány. :)

Forrás: facebook.com/F&F

2. Ulla Popken

Szlogenje "Fiatalos divat 42-es mérettől". Ezt először kételkedve fogadtam, mert "nagyisként" emlékeztem erre az üzletláncra. De mint kiderül, már vannak fiatal nőknek való ruháik is. Kétségtelen előnye a nagyon széles választék. Viszont áraik az én pénztárcámnak kissé magasak.

Forrás: facebook.com/ulla.popken

3. Caremo

Honlapjuk szerint "Kollekcióinkon keresztül szeretnénk kifejezni az erőt, magabiztosságot, érzékiséget." Nekem leginkább az alkalmi ruhák tetszenek a kínálatukból. Lóg is pár Caremo ruci a szekrényemben! Kétségtelen: stílusos és jó minőségű holmikat árulnak (nem mellesleg 6XL-es méretig).

Egyetlen problémám: nagyon sok szintetikus anyagot használnak, ami nyáron kifejezetten kellemetlen lehet.

Forrás: facebook.com/Caremo

4. C&A és H&M

Gondolom, egyiket sem kell bemutatni senkinek. Mindkét üzletben vehet magának az ember lánya elegánsabb és sportosabb ruhaneműt is.

A C&A-ban 58/60 méretig vásárolhatunk, a H&M-ben pedig 54/4XL-ig. Ami nekem viszont csalódás volt: a H&M csak 46-os méretig árul kismama ruhát. Majdnem el is bőgtem magam, mikor nem jött rám egy nadrág... Ezzel szemben a C&A-ban 50-es méretig kaphatóak várandós cuccok! Jessz! :)

Forrás: facebook.com/C&A

5. Kik

Szlogenje "Egészen nagy a divatban - nagyméret a KiK-nél". Őszintén szólva, nekem annyira nem jön be a stílusirányzatuk, de például nadrágokból viszonylag jókat lehet találni náluk. Itt is egészen nagy méretekig válogathatunk (58-60).

Forrás: facebook.com/kik

+1. Bonprix

Ők a kakukktojás, ugyanis tőlük csak online lehet vásárolni. A választék kb. olyan, mint az Ulla Popkennél, de ők jobbak ár-érték arány tekintetében.

Nekem innen van a legtöbb holmim, és a mérettáblázatok segítségével (plusz a vásárlói visszajelzések alapján) a méretekkel sem nyúltam eddig mellé.

Forrás: facebook/Bonprix

Szóval igen! Most már sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint teszem azt, 10 éve. Akkor, ha jól emlékszem, főként turkálóból szereztem be a ruháimat (már amikor volt türelmem és/vagy időm rá). Tehát lényeg a lényeg: nem kell elkeseredni, manapság már mi, nagydarab csajok is lehetünk divatosak és elegánsak. És nem kell hozzá az USA-ig menni, hogy felfrissítsük a ruhatárunkat!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.