gyógyszertár szépségápolás La Roche-Posay beauty csomagolás eucerin ár-érték arány influenza krém nuxe bioderma
Néhányan csak akkor merészkednek gyógyszertárakba, ha betegek. Gyorsan kiváltják receptjüket, esetleg felmarkolnak egy adag lázcsillapítót, és kész! Ezzel ellentétben én nagyon szívesen nézelődöm gyógyszertárakban: külföldön is, mivel rengeteg szuper szépségápolási termék rejti magát a fehér köpenyek mögé.

Az ott kapható kencékre általában jellemző a letisztult csomagolás, a korrekt ár-érték arány, az illatanyag és minden egyéb fajta mentesség, a megbízhatóság és esetenként a nagy kiszerelés is.

Néhány márkát, és azon belül a kedvenceimet összegyűjtve bátorítalak téged arra, hogy egészségesen is nyugodtan korzózz egyet a patikában!

La Roche-Posay

A francia márka a nevét egy faluról kapta, termékeik közös jellemzője a szeléniumban gazdag, nyugtató hatású termálvíz.

Forrás: facebook.com/pg/LaRochePosayHungary

Cicaplast

(40 ml, kb. 2800 Ft)

Eredetileg cikaplasztnak kéne ejteni, de én akkor is maradok a cicánál! A bőr hámképződési folyamatait segíti elő. Így kiváló választás érzékeny, leégett, gyakran pattanásos bőrre. Sminkalapként is szívesen használom, mivel szilikont tartalmaz.

Cicaplast Baume B5

(40 ml és 100 ml, kb. 2300 Ft és 3800 Ft)

Az előbb említett krém előnyeit turbózza shea vajjal és panthenollal: így extra puhító, és nyugtató hatású. Pakolásszerűen is szoktam alkalmazni: vastag rétegben felkenem, és csak simán fennhagyom egy órát.

Termálvizes arc spray

(500 g, kb. 2000 Ft)

Ez a pH semleges, antioxidánsokban és ásványi anyagokban gazdag termálvizes arc spray szuper addíciója bármilyen bőrápolási rutinnak. Frissít és nyugtat: működik. Használd önmagában, napozáskor akár egy arcpakolás tetejére is mehet belőle az extra hidratálás érdekében.

Eucerin

A márka az orvosok és bőrgyógyászok körében széleskörűen kedvelt. Termékeiket az állandó innováció jellemzi.

Forrás: Origo

AtopiControl olajos tusfürdő

(400 ml, kb. 5000 Ft)

Extrém száraz, ekcémás bőrre ajánlott tusfürdő: bár nálam nem ilyen durva a helyzet, szeretek biztosra menni. Kevés összetevője van és imádom, hogy illatmentes.

Nuxe

A francia natúr kozmetikai márkához rengeteg, általuk kifejlesztett növényikivonat szabadalma kapcsolódik, termékeikhez 80%-ban természetes alapanyagokat használnak.

Forrás: facebook.com/NuxeHU

Réve de Miel ajakbalzsam

(15 g, kb. 2600 Ft)

A top hármas - sorrend nélküli - ajakápoló listám stabil tagja: rettentő sűrű és nagyon hatékony. Meglepően keveset kell belőle használni, néha kapható limitált kollekciós, a megszokottnál kicsit csinibb csomagolásban.

Huile Prodigieuse száraz olaj arcra, hajra, testre

(50 ml és 100 ml, kb. 4400 Ft és 6400 Ft)

Korábban írtam egy komplett olajlexikont, amelyben kifejtettem, mennyire sokoldalúak és szuperek az olajok. Hétféle olajat és E-vitamin koncentrátumot tartalmaz, kiváló bevezetés az olajok világába.

Bioderma

Megint ezek a franciák: az 1970-es évek óta állítják a tudományt a bőrápolás szolgálatába. Különlegességük a bőrtípusokként kifejlesztett termékcsaládok.

Forrás: facebook.com/BIODERMAMagyarorszag

H2O micellás arctisztítók

(100 ml, 250 ml és 500 ml, kb. 2700 Ft -tól 5800 Ft - ig)

Az érzékeny bőrre kifejlesztett - rózsaszín - micellás arclemosó víz a legnépszerűbb sminklemosó a sminkesek körében. Kapható még száraz (kék) és olajos bőrre (zöld) kifejlesztett változatban.

Photoderm fényvédők

A Bioderma igazán széleskörű termékcsaláddal rendelkezik fényvédők terén, mindegyiküknek rendkívül hatékony az UVA és UVB védelmük is.

Egyszóval: irány a patika! :)

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.