Sanyii és a szépségápolás - első és utolsó rész

Emlékszem, nem olyan régen a "leszarom, hogy nézek ki" korszakomból - éles váltással -, a de szarul nézek ki, "tenni kéne ez ellen korszakba" léptem. Hibásnak véltem a tartásom, zavart a súlyom, idegesített, hogy majd negyvenévesen mitesszerek vannak az orromon, és hogy a pocakom lágyan rezgett még tíz perccel az utazás befejeztével is, mutatva milyen ritmusban zakatolt a vonat.

Edzeni kezdtem, csupa egészséges dolgot ettem, rendesen aludtam, sokat voltam levegőn.
Az eredmények hamar látszottak. A mérleg kevesebbet mutatott, a ruhák lötyögtek rajtam, a bőröm viszont megereszkedett, és az arcom, ami korábban a Pitbull énekesére hasonlított, minden előzetes bejelentés nélkül a shar pei kutyáéba váltott. A tartásom szar maradt, de a homlokom továbbra is a seggemig ért.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Valentinrussanov

Az első hiba, amit elkövettem az volt, hogy elmentem egy csontkovácshoz.

Kemény menet volt, mondhatni szar.
A nyakam két hétig 45 fokos szögben állt a testemhez képest, de meglepő módon a fejem egyenes volt rajta. Egy darabig gond nélkül meg tudtam nézni a hátam közepét, és egy időben a kezem - guggolás vagy térdhajlítás nélkül - is leért megkötni a cipőmet.

Végül valahogy jól jöttem ki belőle, javult a közérzetem, jobban bírtam az edzéseket, és amikor megszoktam, hogy hason is hanyatt alszom, szinte beköszöntött az idill.A hasamon a bőr visszahúzódott, az arcom formát nyert, de még mindig ott voltak a mitesszerek.

Elkövettem a második hibát.

A mitesszer kiszedő arcmaszk ördögi formájában hozta víg napjaimra a fájdalom bús telét.
Egyrészt azt nekem senki nem mondta, hogy meg kell borotválkozni előtte. Továbbá azt sem, hogy a formulát, amiből készült, középkori nyúzómesterek alkották meg, direkt olyan boszorkányok megnyuvasztására, akik még súlyos kínzások hatására sem vallották be, hogy szenteltvízzel mosták meg a szeméremajkaikat.
Olyan lett az arcom mint a Batmané, nyoma nem volt Sanyinak. Csak egy megrettent kisfiú,- aki beszorult az édesanyja elrejtett szopóálarcába, és fél, hogy komisz játékával lebukik a munkából megtérő szülei előtt -, érezhet olyat mint én akkor, amikor rajtam volt ez a szar, de közben csöngettek.

Először megpróbáltam gyorsan letépni, de esküszöm, a gáztűzhelyről könnyebben szedtem volna le körömmel a zománcot. Majd amikor beláttam, hogy életem hátralévő részében egy ragacsos fekete gumi fogja borítani az arcom, úgy döntöttem, csuklyát veszek és elrejtem.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Maxoidos


Nem úgy sikerült ahogy terveztem...
A belépő gázszerelő, aki azért jött, mert nem fizettem be a csekket, annyira megrettent, hogy elfelejtette leszerelni a gázórát. Csak egy lapot adott, hogy ő itt volt, de én nem voltam otthon.
Sietve távozott, de ahogy útját figyeltem, még öt házzal odébb is sűrűn vetette a kereszteket.
Azon gondolkodtam, ha lemegyek kenyérért, kérés nélkül odaadják a kasszát, oszt a rendőröknek még azt se tudják megmondani, hogy kinek, meg egyáltalán miért.Végül győzött az elszántság. Lefosztottam a maszkot az arcom egy jelentős részével együtt. Szerintem a történelem egyetlen pasija vagyok, aki ilyen módon epilálta a teljes arcszőrzetét, beleértve a szempillákat és a szemöldököt is.
Jött azzal kérem minden, mindössze az a negyven darab mitesszer maradt meg, ami korábban is az orromon csücsült...

Nyitókép: iStockphoto

Ezek is érdekelhetnek