tapasztalat szépségápolás gyanta epilátor beauty szőrtelenítés borotva
A hideg hónapok nagy előnye, hogy hosszú szárú nadrágok alá rejtetők a női lábszárak. Így a szőrtelenítési kényszer nagymértékben csökkenhet - egyéb területekről nem is beszélve. De ezt legfeljebb csak a szinglik élvezhetik ki igazán. Bár a legtöbb nő már annyira magáévá tette a szőrtelen szépségideált, hogy pasik ide, hosszúnadrágok oda, időről-időre a saját komfortérzetünk miatt is megszabadulunk nem kívánt szőrszálainktól.

Fura szokás ez a szőrtelenítés. Nem teszek úgy, mintha nem érteném meg, vagy én nem szőrtelenítenék. De ne felejtsük el, hogy csak pár évtizede lett acsupasz a szépségideál, tehát - bár sokan túlhangsúlyozzák az objektív higiéniai okokat -, szubjektív esztétikai szempontokra is visszavezethető ez a trend.

Persze ettől függetlenül senki sincs kötelezve arra, hogy megváljon a bundájától. Sőt, szabadon lehet azt még szeretni is. Tartozz bármelyik típusba, fusd át szőrtelenítős tippjeimet! Jól jöhetnek még valamikor - legkésőbb a nyáron! ;)

Mos-dörzsöl-mos

Bármilyen módszerben gondolkodsz, érdemes a választott területet a művelet előtt alaposan megmosni tusfürdővel - arc esetén arctisztítóval -, majd bőrradírral átdörzsölni, és megint egy adag tusfürdőt használni. A bőrradírral eltávolítod az elhalt hámsejteket, amitől egyenetlen lehet a borotva vágása, vagy fájdalmasabb a gyantázás.

A kíméletesebb megoldások

A borotvát vagy szőrtelenítő krémet gyengébb szőrzetűeknek ajánlom.

Szakállas szexistennők

Tudtad, hogy a borotválkozás a bőröd legfelső rétegét is eltávolítja? Így kiváló bőrregeneráló hatása van.

Emiatt a 40-es években a színésznők még az arcukat is megborotválták párnaponta, hogy jobban mutasson a pofijuk a filmvásznon. Ma is elérhető ilyesmi "kezelés" dermaplaning néven, de nagy előnye, hogy nem erősíti meg a "szakállad".

Félretéve a trendeket: sajnos a borotválkozás gyakran járhat szőrtüszőgyulladással, de ezt megelőzheted, ha betartod a fenti tisztítás-radírozás-mosás triót.

Azt viszont be kell vallanom, nekem komoly kétségeim vannak a szőrtelenítő krémekkel kapcsolatban... Mármint, ha valamitől szinte leporlik rólad a testszőrzeted, akkor abban brutális kemikáliáknak kell lenniük - gondolom én... De ha valakit ez nem zavar, akkor hajrá!

Gyökeres megoldások

A gyantázás és epilálás hosszabb távú simaságot eredményeznek az előbbi opcióknál. A hideggyanta csíkokkal nem érdemes vacakolni: ha már csinálsz valamit, csináld rendesen! Jelentkezz be kozmetikushoz és bízd profira a dolgot!

Ha neked bejött a dolog, és úgy érzed, hogy a gyantázás számodra a leghatékonyabb módszer, de nem akarsz vagyonokat költeni rá, akkor kérd meg őt, hogy avasson be néhány titokba. És csak ezután szerezz be magadnak gyantapatronokat: így már otthon is biztonságban tudsz tevékenykedni.

Forrás: Getty Images/Gilaxia

Mielőtt nekilátnál, a tisztítás után hintőporozd be a területet, mivel az felszív mindenféle nedvességet, ezáltal növeli a tapadást és a hatékonyságot. A kínzás után pedig jólesik egy kis aloe vera gél, vagy testolaj, ami megnyugtatja a kipirosodott bőrfelületet, és csökkenti a gyanta után hagyott kissé ragacsos érzetet.

Az epilátor pedig egy kis gépezet, amiben rengeteg csipesz van, amikegyenként tépik ki a nem kívánt szőrszálakat. Előnye, hogy általában már a 0,5 centiméter hosszú szőrszálakat is eltávolítja, míg a gyantázásnál ennél tovább kell várnunk.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Milan Markovic

Csak egy villanás?

A lézeres szőrtelenítés elég kétesélyes dolog. Ha a kliensnek világos a bőre, de mellé sötétek a szőrszálai, nincs egészségügyi problémája, végigjárja és kifizeti az összes alkalmat, akkor is ugyanúgy visszanőhetnek a szálak: csak mondjuk világosabban és pihésebben.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Ivanriver

Ha érdeklődsz a módszer iránt, akkor gondold át mégegyszer: például ha éveken keresztül gyantáz(tat)unk vagy epilálunk, akkor kikopik a bundánk... Lehet hogy ez is elég lenne?Konzultálj több szalonnal, mérlegeld az ár-érték arányt! És vedd számításba azt is, van rá esély, hogy egy nagy zsák pénz kiadása után továbbra is el kell járnod gyantáztatni.

Kellemes kísérletezést nektek!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.