kibeszélő magazin érdekesség hölgy
A nemek között a következő a leosztás: a férfi a teremtés koronája, az alfa és az ómega, de a nő adja azt a csipetnyi fűszert, amitől nem lesz olyan sótlan ez a Föld nevű hely. Kicsit mondjuk, néha elsózzuk az életet... 

De cserébe életet adunk és tartunk fenn - sokszor nemcsak egy csecsemőét, hanem egy magáról hasonlóan gondoskodni (nem)tudó alfáét is. Multitaskingolunk és magassarkúban nyomunk végig teljes napokat, de ez még mind semmi!

1. Életünk során majd' kétkilónyi rúzst fogyasztunk

És ezt mind a férfiak kedvéért! Jó, egy icipicit a nőtársaink megpukkadásáért is, de hát gyarlónak is lennie kell valakinek, ha már a férfiakra ebben nem számíthatunk.

2. Jobban károsítja az agyunkat az alkohol, mint a pasikét

Mondjuk, ezt már tapasztaltam. :D Szerintem azért rendezte így az anyatermészet, mert tudta, hogy néha szükségünk van egy mentális lomtárürítésre és újratelepítésre - melynek indukálására valamiért a Long Islandet találta a legmegfelelőbbnek. Meg a vodkanarancsot, hogy a fene egye meg.
De persze tudományos magyarázata is van a dolognak, mégpedig az, hogy

a nők emésztőrendszere kevesebb olyan enzimet (alkohol-dehidrogenáz) tartalmaz, amely az alkohol lebontásáért felelős. Ezt olasz és amerikai tudósok állapították meg először.

3. Jobbak vagyunk mimikaolvasásban, mint a férfiak

Nem hiába Sherlock a középső nevünk. Nagy ritkán ugyan félrevezetnek minket a jelek, de a legtöbbször még Watsonra sincs szükségünk, hogy felderítsük mások rejtegetett emócióit. Ráadásul a színekből is többet látunk - derült ki Israel Abramov, New York-i kutató felméréséből. Ez végülis menő, bár véleményem szerint inkább evolúciós hátrány. Pláne, ha pasikkal kell parttalan vitákat folytatni a színekről:

- Ez az autó igenis piros!

- Nem, ez korallszínű, minimális magentás beütéssel, te kis butus.

A nemek között a következő a leosztás: a férfi a teremtés koronája, az alfa és az ómega, de a nő adja azt a csipetnyi fűszert, amitől nem lesz olyan sótlan ez a Föld nevű hely Forrás: Shutterstock

4. Az ókor 7 csodájából kettőt nők hoztak létre

És az újkoréból is:

  • az eldobható pelenkát egy Valerie Hunter Gordon nevű hölgynek köszönhetjük - találmányát 1949-ben szabadalmaztatták.
  • a mosogatógép pedig Josephine Cochrane-hez fűződik - imába foglalom a hölgy nevét - , aki 1886-ban álmodta meg a háziasszonyok mindennapi csodáját.

5. Az első programozó nő volt

Azóta pedig kb. az összes nő nem az, de sebaj, mert máshol brillírozunk. Ettől még a tények makacs dolgok, ugyanis Ada Lovelace nélkül nem tartana ott a programozói világ, ahol most.

6. A nők kevesebbet csuklanak - állítólag...

Fejet hajtok a tudomány előtt, de ezt cáfolnám, ugyanis én és a teljes csajbandám vagyunk az élő ellenpélda.

7. Szex vagy csoki?

70%-unk, ha választani kellene a csoki és a szex között, az utóbbiról mondana le. Csak azt nem értem, miért volt a kérdező ilyen szűklátókörű, hiszen kombinálni is lehet a kettőt! De ha már muszáj választani: a csoki nem felesel, a csoki megért...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.