Barátság? Szerelem? Mindkettő kell(ene) nekem!

Ami a gimiben mindennapos, azt felnőttkorban már nem viseljük olyan könnyedén. Rámozdulni a barát, barátnő párjára nemcsak ízléstelen, de kockázatos is. De nem mindenki gondolja így.

Tinával és a barátjával, Ádámmal osztálytársak voltunk gimiben. Pár hónapig én is jártam Ádámmal, a szakításunk oka Tina volt. Ők ketten azóta együtt vannak, s bár Ádám gyanúsan sokáig húzta az összeköltözést, végül csak megtörtént. Gyakori vendég volt náluk a srác legjobb barátja, Keve, aki végül a kapcsolat végét is jelentette. Nem úgy, ahogy elsőre gondolnád, mert bár a barát már a gimiben is minden haverja csaját megpróbálta megdönteni, Tinánál hiába próbálkozott, ő tényleg szerelmes volt Ádámba. 

Egy alkalommal ők hárman a kanapén ülve beszélgettek. Tina ült középen, előrehajolva matatott valamit az asztalon, amikor az üveglap visszatükröződésében észrevette, hogy a két fiú a háta mögött tátog és mutogat. Az üveglapon olvasta le a szájukról, miről beszélnek. Amit látott, attól nem lett boldog. Kiderült, hogy a férfi, akit szeret, és aki elvileg viszontszereti, az egyik legjobb barátnőjével csalja őt

Egyszeri alkalom volt, mentegetőzött a fiú, soha többé nem fordul elő. Tina felhívta a lányt, ő is fogadkozott, bocsánatot kért, fontos neki a barátságuk, nem is érti, hogy történhetett, soha többé nem fordul elő, találkozzanak, beszéljék meg, nem akarja elveszíteni barátnőjét - mondta. Tina úgy érezte, hogy bízhat benne, megnyugodott. Amíg takarítás közben nem találta meg Ádám naplóját, amiben arról írt mikor, kivel feküdt le, milyen volt a lány illata, íze, hogy történt az aktus. Regi is benne volt, nem is egyszer, az utolsó néhány naplóbejegyzés róla szólt, hogy mennyire jó vele az ágyban, milyen laza, bevállalós. Tina rosszul volt, hányt, zokogott, de kényszeresen olvasta a naplót, este pedig szembesítette Ádámot.

A fiú szabadkozott, túl korán kerültek össze, régóta vannak együtt, azt érezte, más lányokkal is meg kell próbálnia - mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Regivel nincs köztük semmi komoly, és most, hogy már tudja, milyen másokkal, még inkább ragaszkodik Tinához, aki a beszélgetés után még napokig zokogott, de hinni akart a kapcsolatukban, bizalmat szavazott Ádámnak, nem szakított. Pár nap múlva felhívta a barátnőjét, hogy őt is szembesítse. Regi felkészülten várta a hívást: már múltkor meg kellett volna mondania, hogy nem egy alkalom volt, de értse meg, nem akart ártani, csak annyira magányos volt, és nem tudott ellenállni. Ezt hogy mondta volna meg a legjobb barátnőjének? Azóta nem találkozott Ádámmal, soha nem is fognak, még baráti társaságban is kerülni fogja, megígéri, csak ne zárja ki az életéből őt Tina. 

Forrás: Shutterstock

A telefonbeszélgetés után együtt kávéztak, igyekeztek kibeszélni a történteket. Tina megnyugodott, azzal áltatta magát, hogy ez jel, minden azért volt, mert elhanyagolta a barátnőjét és a szerelmét is, de most mindent jóvátehet. Regivel minden héten találkoztak, úgy érezte, közelebb vannak egymáshoz, mint valaha. Ádám is igyekezett a kedvében járni, ennyi gyengédséget hat év alatt nem kapott tőle. Tina pedig dolgozott azon, hogy teljes szívéből meg tudjon bocsájtani a párjának és a barátnőjének is. Egy alkalommal úgy döntött, meglepi a lányt, a munkahelyéhez sietett, hogy együtt ebédeljenek. Leparkolt, épp kiszállt volna a kocsiból, amikor meglátta Ádámot, amint egy szőke nőt ölelget. A szőke nő Regi volt. 

Nem ment vissza dolgozni, hazament összepakolni. Mikor végzett, a parkolóban készített fotót elküldte mindkettejüknek egy rövid üzenettel: „Legyetek boldogok!" Ádám hiába hívogatta, nem vette fel neki a telefont, Regi pedig csak napokkal később kereste Tinát. Nem kért bocsánatot, nem magyarázkodott, annyit mondott, sokáig tartott döntést hoznia, mert a barátság és a szerelem közül mindkettőt akarta, de végül választott, és nem Tinát. Ők ketten azóta sem találkoztak, nem is fognak. Regi és Ádám viszonya még pár hétig húzta, de a srácnak így már nem volt érdekes a nő, komolyan pedig sosem tervezett vele.

Tina és Ádám néha beszéltek telefonon, de a következő személyes találkozóra 10 év múlva került sor, egy közös barát esküvőjén, ahova mindannyiukat meghívták, kivéve Regit. Ádám az egyik régi barátjával, Tina pedig a férjével, kislánya édesapjával érkezett, s bár a lagzi elején még tőlem várta az „ítéletet", a végére már határozottan állította, hogy a létező legjobb döntést hozta meg akkor: se barátság, se szerelem. 

 

Ezek is érdekelhetnek