Miért csaljuk meg a másikat? Talán csak a szívünk túl nagy...

Örök kérdés, miként tekintsünk a megcsalásra, ahogy az is, hogyha tudjuk, ez nem helyes, miért tesszük meg mégis?

Amióta léteznek párkapcsolatok, léteznek olyan férfiak és nők, akik vagy nem tudnak hosszabb ideig monogám kapcsolatban élni, vagy más okuk van kitekinteni abból. Így aztán, amióta világ a világ kutatjuk, mi vezethet odáig, hogy megcsal minket a párunk. Tartja magát az a „hiedelem", hogy a férfiakat a vágyaik, a nőket az érzelmeik hajtják, de lássuk be, nem ilyen egyszerű a képlet. A téma bonyolult, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ami az egyiknek válóok, arra a másik azt mondja: „szeretlek, de nem birtokollak". A következő történet egy olyan nő esete, aki az előbbitől jutott el az utóbbiig. 

Lilla a munkatársam volt. Számára az igazi férfi, élete egyetlen és örök igaz szerelme és társa a nála 20 évvel idősebb férje. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nincsenek kisebb szerelmecskék, fellángolások, szenvedélyes kapcsolatok az életében. És még csak nem is „ő kezdte", pedig sokaknak az volt az első reakciója, hogy biztosan megunta az idősebb férfit. A házasságukat a férje nyitotta meg. 

Az egész úgy zajlott, hogy a férj bejelentette, van valakije. Úgy érzi, gyengéd érzelmeket táplál a nő iránt, de ez nem jelenti azt, hogy a feleségét ne szeretné. Talán még jobban is szereti, mint a viszonya előtt, és részéről szóba se jöhet, hogy váljanak, és nemcsak azért, mert van egy fiuk, hanem, mert ő Lillával akar élni. De a szíve nagy, sokan beleférnek...

Forrás: Shutterstock

Lilla eleinte pontosan úgy reagált, mint bármelyik megcsalt nő. Cirkuszolt, számonkérte a párját, válással fenyegetőzött, aztán gondolkodni kezdett, és meglepő ötlettel állt elő: megkérte szerelmét, hogy vigye haza a másik nőt, hogy megismerhesse, lássa, kivel áll szemben. Férje első nekifutásra megdöbbent, de végül teljesítette asszonya kívánságát, ha tényleg ezt akarja, akkor legyen. A találkozáskor Lilla egy szimpatikus, korban valahol a férje és közte elhelyezkedő nővel ismerkedett meg. Kiderült, hogy pont annyi közös van bennük, mint amennyiben különböznek. Azt is megtudta, hogy „riválisának" esze ágában sincs elvenni tőle a férjét, neki ez a helyzet bőven megfelel, és ha akkor éppen nem is tart más vasat a tűzbe, abban biztos, hogy kapcsolatuk nem tart örökké, és éppen ez benne a szép. 

Ha már kinyílt a kapu, akkor ő is nyitva tartja a szemeit - gondolta Lilla, s hamar látni is kezdett azokkal. Neki is lett egy szenvedélyes viszonya, s joggal érezte úgy, hogy megoszthatja ezt a férjével, hiszen úgy érezte, megértette, amiről korábban beszélt, sőt, megérezte: nem akar válni, nem szerette kevésbé a férjét, de igen, az ő szíve is nagyobb, mint gondolta. Ám a férfi nem úgy reagált, ahogy várta, talán, mert az ő viszonya addigra véget ért, megértés helyett cirkuszolt, számonkért és válással fenyegetőzött. Aztán lenyugodott, majd megismerkedett felesége kalandjával. Aminek pár hónap múlva vége lett. 

A kapcsolatuk még sokáig nyitott volt, de az érzelmeik egymás iránt nem csitultak, a válás soha szóba sem került közöttük. Megtanulták, hogy mindkettejüknek nagy a szíve, és két nagy szívbe tényleg sokan beleférnek. Azóta pedig, ki tudja, miért, a házasságuk kapui is bezárultak

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek