párkapcsolat kibeszélő visszautasítás
- Tündérem! Mazsolám! - ajnározta a férfi. Fanninak a hideg futkározott a hátán. Hiába kérte, hogy fogja vissza az ömlengéseit, és ne becézgesse őt újabbnál újabb kreálmányokkal.

Tudta, még ha odáig is lenne Attiláért, ő akkor sem az a típus, akit így kell babusgatni. Ezért aztán felvette a sündisznó pózt, és próbált minél szúrósabban viselkedni. Hiszen már többször a férfi tudtára adta, hogy köztük nem működik a kémia. A "de miért nem?"-től pedig már a falra mászott.

Mégis hányszor kell valakinek a tudtára adni, hogy nem kell? És miért van egyeseknek szükségük arra, hogy drasztikus, már-már fájóan bántó módon tudatosítsák bennük, hogy eddig, és ne tovább?

Pedig úgy tűnt, ennek a férfinak ez kellett. Mert ha kedvességet kapott, rögtön úgy érezte, minden folytatódhat úgy, mint azelőtt. Így aztán erőteljesebb eszközökre volt szükség. Éreztetnie kellett, hogy nemkívánatos a férfi társasága. Így lett Fanniból paraszt és bunkó - legalábbis a férfi szavajárása szerint. Átmenet nem létezett. Egyik percben még Tündérmazsolának szólította, a másikban kocsmai stílusban záporoztak a válogatott, trágárabbnál trágárabb jelzők.

Ettől azonban a férfi nem lett kívánatosabb. Sőt! Kezdte megutálni. Fanni nem is értette, miért kell idáig fajulnia a dolgoknak. Miért nem lehet elfogadni azt, ha kulturált formában érkezik az elbocsátó szép üzenet? Ha fáj, akkor fájjon még jobban? Vagy ha ezeket a jelzőket aggatja a másikra, akkor majd kiszeret belőle? Mindenáron haragudni kell a másikra, csak azért, mert már nem szeret viszont? És miért kell sértegetni? Hiszen férfi ilyen stílusban nem beszélhet egy nővel, csupán azért, mert nem viszonozza az érzelmeit.

Forrás: Shutterstock

Attilának egyébként is szokása volt dühkitörésekkel büntetni azokat, akik nem igényelték az ő túláradó szeretet- és jóságadományait. A kiválasztottakra teljesen rátelepedett a szeretetével, ha akarták, ha nem. Ha valaki visszautasította a segítségét, káromkodott, mint egy kocsis. Csak úgy dőlt a szájából a mocsok. Pedig ahogy meg kell tanulni a játékban veszíteni, ugyanúgy azt is meg kell tanulni kezelni, ha visszautasítják az embert.

De ez nem ment neki. Mint ahogy sokan mások sem tudják megfelelő mòdon kezelni a visszautasítást. Nem akarják elfogadni, hogy már sosem fog velük ugyanúgy viselkedni a másik, mint régen. Hiszen ha már nem szeretsz valakit, ő viszont a szeretetével bombáz, csak feszültség keletkezik benned, más nem. Nem lehet erőszakosan a másikra erőltetni magadat. Tudni kell visszavonulni, ha egyértelmű, hogy a csata mindenképp vereséggel fog végződni.

Jó hadvezérként minimalizálni kell az áldozatok számát - jelen esetben a még fennmaradt kapcsolat megmaradt pozitív hozadékait. Márpedig a sértő jelzők bevetése az ütközetben nem ezt fogja eredményezni. Így mindkét fél csak vesztesen szállhat ki a kapcsolatból.

Ezért gondold át jól, hogy csatába szállsz-e egy vesztett ügyért! Ha mégis megtennéd, akkor is tartsd meg a méltóságod, és ne engedd, hogy elragadjanak az indulataid! Ezzel csak lerombolod azt is, ami korábban szép volt a kapcsolatban. Hiszen az sem mindegy, hogyan emlékeztek majd egymásra.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.