Randevú randi ismerkedés Casanova
Az egyik közeli barátnőm az elmúlt évben egymás után öt lehetséges jelöltnek adott esélyt, aminek akár randevúzás és párkapcsolat is lehetett volna a vége. Hiába volt kölcsönös a szimpátia, és mindegyik eset személyes ismerkedéssel indult, első vagy második randira rendszerint nem került már sor.

Az az érdekes, hogy az említett férfiak nem tűntek el, hanem ugyanúgy folytatták a velem való kapcsolattartást, buzgón érdeklődtek, kérdezgettek, udvaroltak - meséli Viki. - Csak éppen chaten. A lelkesedésük nem csappant, a beszélgetések nem ritkultak. Hiába viszonoztam az érdeklődést, ejtettem el egészen nyilvánvaló célzásokat programokra, vagy arra, hogy a hétvégén éppen nincs dolgom, nem vették a lapot.

Egészen bizarr volt, hogy hosszú hetek után sem kérdezte meg egyikük sem, hogy lenne-e kedvem meginni egy kávét. Mivel én vagyok a nő, az ismerkedés elején nem fogok konkrétan senkit sem randizni hívni, így egy-két hónap hiábavaló várakozás után mindig elbúcsúztam az aktuális virtuális lovagtól.

Most elkérte egy srác az elérhetőségeimet, és ahelyett, hogy írogatni kezdett volna, egyszerűen csak felhívott, és megkérdezte, hogy ráérek-e másnap, mert elvinne valahová. A találkozó végén már tervezte a következőt. Konkrétan elcsodálkoztam: ilyen még van? Pedig ez kellene, hogy a normális legyen.

Elkényelmesedett világunkban igen gyakori jelenség, hogy az ismerkedés megreked a virtuális térben. Sajnos a szép szavaktól mi, nők, gyakran belezúgunk a lovagjelöltbe - annak ellenére, hogy ténylegesen egy hajszálat nem tett még keresztbe értünk. Aztán hosszú hónapokat vagy éveket fecsérlünk valakire, aki valójában nem is létezik (még akkor sem, ha már láttuk őt élőben).

Forrás: Shutterstock

Hidd el, akit érdekelsz, aki beléd van zúgva, az saját öröméből autózik érted egy órát éjszaka, hogy tíz percre láthasson, ahelyett, hogy a kanapéjáról üzengessen.

Persze nem mindenki született romantikus, de még a racionálisabbja is megnézi a naptárját, hogy helyet szoríthasson neked a zsúfolt életében. Aztán megszervez egy közös kávézást a közeljövőben. A férfiakat fűti a tettvágy, ha megtetszik nekik valaki. Szeretnének téged megismerni, a közeledbe kerülni. Feltehetően megérinteni, megcsókolni és előbb-utóbb ágyba vinni - nos, egyik sem lehetséges a képernyőn keresztül.

A virtuális világban, információ híján csak egy nagyon kis szeletet ismerhetsz meg a másik emberből. A hiányzó infók birtokában a képzeleted bizony kiegészíti az üres helyeket, és minél tovább játszod ezt a játékot, annál torzabb képet kapsz a másik személyről. Előbb-utóbb belezúgsz valakibe, aki csak a képzeletedben létezik, pedig valójában gyáva, lusta vagy érdektelen ahhoz, hogy rád szánjon egy fél órát személyesen.

Neked egy épkézláb férfira van szükséged. Akit mindenképpen a tettek jellemeznek, és nem a szavak. Akihez hozzá lehet majd bújni és ráhajtani a mellkasára a fejedet, aki biztonságot nyújt.

A legjobb módszer kiszűrni a számodra használhatatlanokat, ha egyszerűen nem azzal foglalkozol, amit mond, hanem azzal, amit tesz. Ha nem tesz semmit, csak szövegel, akkor legjobb, ha búcsút intesz, hadd bajlódjon vele az, akinek a virtuális kapcsolat is elég.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.