Nem azért nem viselek melltartót, hogy vadidegen pasik csorgassák a nyálukat

magazin kibeszélő melltartó vélemény
Melltartó vagy nem melltartó, az örök dilemma. Mellette, de főleg ellene számos érv szól. A kényelem kérdésén és az esetleges esztétikai hatásán túl ott vannak a társadalomba beépült elvárások és normák is. Nem beszélve arról, hogy valamiért rengetegen úgy érzik, hogy véleményt kell megfogalmazniuk más melltartóviselési szokásairól. 

Nemrég voltam egy kisebb fesztiválon, ahol volt szerencsém végighallgatni két felnőtt férfi ember értekezését a melltartókról. Pontosabban, hogy a nőknek kell-e melltartót hordani, milyen mellmérettel és mellformával rendelkező nőknek illik melltartót hordani, és micsoda vizuális sokkot okozhat egy felöltözött nő, ha a felsője alatt nem visel melltartót.

Az eszmecsere egészen pontosan úgy kezdődött, hogy egyikük elkezdett panaszkodni, hogy mennyi melltartó nélküli nő van ezen a fesztiválon, és őt ez mélységesen zavarja. Na, persze nem akkor, ha a melltartót nem viselő nőnek (szerinte) szép, formás cicije van. De számára teljességgel érthetetlen, hogy vannak olyan nők, akiknek (szerinte) nem szép a melle, mégsem dobnak fel egy kis optikai tuningot, hogy legalább (szerinte) csábítónak tűnjenek. Ahogy egyre inkább belelovallta magát az eszmefuttatásba, már azt is sérelmezte, hogy neki ezeknek a nőknek a mellét KELL néznie, és elvonja a figyelmét a csodálni való (az ízlésének megfelelő), melltartó nélküli nők melléről.

Forrás: Shutterstock

Valószínűleg nem olyan reakcióra számított, mint amit a másikuktól kapott. A beszélgetésben résztvevő másik férfi azonnal előállt az egyértelmű megoldással, miszerint nemes egyszerűséggel nem kell másokat bámulni, nem kell odanézni. Majd felvilágosította a beszélgetőpartnerét arról, hogy közel 40 fok van, a melltartók általában kényelmetlenek, és egyébként is a világ legfeleslegesebb ruhadarabja. Ha pedig egy melltartó hiánya ekkora törést okoz az életében, akkor ne tartsa vissza semmi, hordjon inkább ő. Arról nem is beszélve, hogy sajnálatos módon nem tud társadalmunk összes nője az ő ízlésének és preferenciáinak megfelelni. Tehát, egyetlen megoldásként marad az, hogy nem kell árgus szemekkel vizslatni a nőket, inkább törődjön a maga dolgával.

A beszélgetés itt kudarcba fulladt, a két álláspont egyáltalán nem tudott közelíteni egymáshoz. Még egy darabig röpködtek olyan kifejezések, mint önkritika és egyéni ízlés, majd áttértek annak a boncolgatására, hogy mindenképp nézni kell-e. Vagy lehet-e felnőtt emberként viselkedve áthaladni a fesztiválon, és nem rangsorolni minden szembejövő nő mellét. Nehéz kérdések...

Úgy gondolom, mindenkinél más az, hogyan érzi jól magát a bőrében. Persze csak azokra gondolok, akiket közvetlenül érint a melltartó kérdése. Nagyjából másfél éve kezdtem leszokni a melltartó viseléséről, és nem is gondolom, hogy egyhamar visszatérek rá. Vannak azok a napok és azok a felsők, amikor úgy érzem, hogy komfortosabb lesz, ha veszek alá valamit, de összességében engem jobban zavar, ha egy szűkebb felsőről már messziről üvölt a melltartó, vagy egy pántos felsőből kikandikál a cicifix pántja. Egyáltalán nem látom esztétikusnak, és mivel még csak nem is kényelmes, kettőből kettő érv szól ellene.

Bár azt is tudom, hogy akik nagyobb méretekkel vannak megáldva, sok esetben rá is vannak szorulva a melltartó hordására. Van, akinek jól jön a plusz tartás, van, aki csak simán melltartóban érzi magát kényelmesen, van, aki a szexi fehérneműjével hódít.

Szóval ezer meg egy oka van annak, ha valaki visel melltartót, és annak is, ha valaki nem. És ez egészen addig rendben is van, ameddig minden nő a saját preferenciáit veszi figyelembe, és nem azon aggódik, mit fog gondolni róla a századik arctalan ember, aki egy fesztiválon azzal van elfoglalva bármi más helyett, hogy random nők melléről mondjon véleményt.

Te szeretsz melltartót hordani?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.