tévhit kibeszélő férfiak sztereotípia
Szupererő, sebezhetetlenség, spontán regeneráció - ez csupán néhány azon szuperképességek közül, amiket az előző évszázadban - régmúlt fiatalságom idején - a hímnemű egyedeknek tulajdonítottam.

Aztán a pelenkát felváltotta a csipkés bugyi, a Szomszédokat a Trónok harca, a rózsaszín ködös tekintetemet pedig az éles(ebb)látás. És a biztonság kedvéért már szemüveget is hordok. A férfiakkal kapcsolatos tévhitek pedig, mint esti ötlet a reggeli ébredéskor, mind elillantak. De vajon mik is voltak azok a tulajdonságok, amiket naiv lánykoromban feltétel nélkül elhittem a pasikról?

1. A férfiak mindig, minden helyzetben képesek szexelni!

Reggel, délben, este, munka előtt, után, közben, vagy éppen helyette... Sokáig azt gondoltam, hogy a férfi különösebb erőfeszítés nélkül, mindig képes használni a mások által is méltán kedvelt szerszámát. (És most nem a csavarhúzóra gondolok.) Hittem, hogy nincs fáradtság, nincs lelkizés, nincs kósza gondolat, nincs semmi, ami kizökkentené a fajfenntartó tevékenységből. Elég a vágyott női érintés, és ha harcra nem is, de legalább szexre képes.

A tévhitem, mint ahogy a pisai ferde torony is, szerencsére megdőlt. A férfiak éreznek és értenek, gondolnak és gondolkodnak. Éppen ezért számos egyedre igaz, hogy ugyan másféle zsinórokkal, de az ő lelkük is összekötődött a testük valamennyi részével. Ez pedig megnyugtató érzés volt, mert ekkor már kezdtem kapizsgálni, hogy ők sem olyan egyszerűek, mint amilyennek a tömeges sztereotípiák próbálják beállítani.

2. A férfiaknak nem sírnak!

Szikár tények, racionális világlátás, rövid, érzelemmentes tőmondatok és mindig kiegyensúlyozott, erős, ámde megnyugtató hangszín - melyhez SOHA nem társulhat könnyhullatás. Lássuk be, a halálos megfázásaikat leszámítva (36,8 -37,2 Celsius fok) elég csekély esélyük van arra, hogy egy papírzsebkendő gyártó cég reklámarcai legyenek. De szerencsére az is igaz, hogy a gyerekkori "katona dolog" kifejezés ismételgetése nem szárította ki teljesen a könnycsatornáikat.

Forrás: Shutterstock

Ezért az egéritatás nagyon is létező jelenség a pasik körében, és - sajnos ritkán felszínre törő - igencsak valós érzelmek vezérlik. Ennek a felismerésnek szintén megörültem, mert azon túl, hogy megerősített az előző pontban tett állításomban, arról is meggyőzött, hogy mégiscsak érdemes a pasiknak beszélni az érzelmeimről - hiszen nekik is vannak.

3. A férfiak nem beszélik ki a barátnőjüket...

Az intenzitás ugyan eltérő, de a beszélgetés - helyesebben kibeszélés - ténye állandó. Szóval, az arra érdemes barát, baráti társaság szinte mindent tud az éppen aktuális kapcsolatról és az abban szereplő nőnemű(ek)ről. Legyen szó tökéletes és gyakori szexről, a szextelenségről, hüvelygombáról, orális szexről, találkozásról vagy az apaság érzéséről...

Ahogy egy nő, úgy egy férfi is büszke, boldog, szomorú, csalódott, lelkes, izgatott, érzelmes stb. - és ezt másokkal is közölni kívánja. Persze gyakran közlékenyebbek - és mi tagadás, talán még bölcsebbek is -, ha nem saját, hanem a haver párkapcsolatáról van szó.

+1 A férfiak csak állva pisilnek!

Mindenféle egyéb magyarázat nélkül, csak megköszönni tudom, hogy egyes férfiak szeretnek királyosat játszani, és bátran elfoglalják pisiléskor is a házi trónt. (Külön köszönet ezért azok nevében, akik velem együtt utálják a WC-t és annak környékét takarítani.)

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.