Hiába szeretnéd azt hinni, nem biztos, hogy szerelmes vagy - Íme a jelek!

Együtt vagytok már egy ideje, úgy érzed, nagyjából minden klappol, szeretsz vele lenni, és ideális partnernek tűnik a pasi. Csak néha egy undok kis gondolat férkőzik az agyadba, hogy valami hiányzik... Lehet, hogy pont a szerelem?

Nem ugyanaz valakivel jól "ellenni" és szerelmesnek lenni, bizonyára mindenki tudja, mi is a különbség. Sokszor a kettő mégis összemosódik, mert áltatjuk magunkat, hogy minden rendben a kapcsolatunkban, végre megtaláltuk a megfelelő férfit, aki remekül illik hozzánk. Csakhogy előfordulhat, hogy attól még, hogy az agyunk azt mondja, ő a „tökéletes" partner, a szívünk nem ért vele egyet, és hiába hiszed azt, mégsem szerettél belé. Néhány jel árulkodhat, hogy pont a lényeg hiányzik a kapcsolatodból. Nézz mélyen magadba, ezek közül mi igaz rád?

Nem gondolsz sokat rá

Ha szerelmes az ember, minden gondolata a másik körül forog, és mindenről csakis ő jut az eszébe. Ha bármi történik, azonnal meg akarod osztani vele, alig várod, hogy mesélhess neki. Pláne egy kapcsolat elején jellemző ez. Ha viszont a párod nincs igazán a gondolataidban, amikor nem vagy vele, és késztetést sem érzel, hogy ráírj, vagy felhívd őt, akkor lehet, hogy nem úgy érzel, ahogy kellene...

Egyáltalán nem látod a jövőtöket

Oké, nem kell egy kapcsolat elején előre megtervezni, hol éltek majd, hogy hívjátok a gyerekeiteket vagy a kutyátokat, és milyen színű lesz a lakásban a függöny. De azért valljuk be, ha szerelmesek vagyunk, gyakran eljátszunk ezekkel a gondolatokkal. De legalábbis van egy halovány kép a fejünkben, amelyben együtt vagyunk a jövőben. Ha ezt egyáltalán nem tudod, sőt nem is akarod elképzelni pár hónap után sem, akkor el kell gondolkodnod, hogy miért lehet ez.

Nem hiányzik, ha nem vagy vele

Amikor valaki igazán szerelmes, majd meghal hogy végre lássa a másikat, akkor is borzalmasan hiányzik neki, ha csak egy napja nem látta. Nem baj, ha nem vagytok sülve-főve együtt, sőt mindenkinek kell egy kis magány, illetve, hogy legyen saját élete is. De ha teljesen jól elvagy akár egy hétig is úgy, hogy nem találkoztok, és nem kezd el hiányozni pár nap után, akkor valószínűleg nem ég benned a szerelem tüze.

Forrás: Shutterstock

Közömbösen kezeled a problémáit

A párod elmeséli, hogy rossz napja volt, megosztja veled, milyen problémákkal küzd a munkahelyén, vagy hogy családi gondjai vannak. De az is lehet, hogy éppen azt újságolja el, hogy előléptetik. Te készségesen meghallgatod őt, ez alap, de ha a szívedre teszed a kezed, és őszinte vagy, tulajdonképpen úgy érzed, nem igazán hatnak meg a gondjai. Ez abból adódik, hogy nem fontos igazán neked a másik, mert nincsenek mély érzéseid iránta. Ha lennének, teljesen át tudnád érezni a bánatát, de az örömét is.

Nem jön természetesen a testi érintés

Amikor szerelmes az ember, minden alkalmat „kihasznál", hogy hozzáérhessen a másikhoz. Ha elmegy mellette, megsimogatja, séta közben ad neki egy puszit, lefekvéskor automatikusan hozzábújuk. Ezek mind-mind maguktól jönnek, teljesen természetesen, nem kell erőltetni. Ha viszont nálatok már az elejétől fogva nincs meg ez az intim testi kontaktus, maximum csak a szexben mutatkozik meg, de alapjáraton nem értek egymáshoz túl sokat, akkor lehet, hogy nincs hiányzik a szerelem a kapcsolatból.

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?