Arra ébredtem, hogy erőszak áldozata lettem... (18+)

Vájkálok az agyamban, az emlékeimben, de nem tudok az ébredés előtti pillanatnál korábbra visszagondolni. Mi a fene történt itt? Meglepő nyugodtsággal nézek körbe a szobán; tarka szőnyeg, szekrény, állólámpa, apró asztal, rajta egy hatalmas kristály hamutál, mely mintha a szoba túlságos átlagosságát lenne hivatott ellensúlyozni. Közelebb lépek hozzá, benne van egy félig égett cigaretta, egyből az ujjaim közé veszem. Automatikusan a zsebem felé nyúlok tüzet keresve. A törülköző azonban nem sokat segíthet ebben.

Kissé feszülten kezdek kutatni a szememmel, és pár pillanattal később rá is találok egy gyufára. Ki használ manapság gyufát? Apró sercegés, rágyújtok. A füst megtölti a tüdőmet, a nikotin szétárad az ereimben, szívem pedig szétpumpája az egész testemben. Leülök a padlóra, annyira átadom magam ennek az érzésnek. Elégedettség telepszik rám, ahogy nézem a fényben úszó füstöt szétoszlani. Túl hamar végig ég ez az átkozott cigaretta. Velem szemben ott a szekrény, felállok és kinyitom. Bedobálva ruhákat találok. Lassú, magától értetődő mozdulatokkal felhúzom a farmert és a megszakadt trikót. Égni kezd a szemem, letörlöm a könnyeket. Undorodom attól, hogy tovább itt maradjak.

Forrás: Shutterstock

Csak most tűnik fel, hogy szörnyű bűz terjeng, és szinte szétreped a fejem. Innom kell. Hamar megtalálom a konyhát – nem lehet nagy ez a ház. Iszonyatos a felfordulás, a koszos tányérok egymáson fetrengenek. Találnom kell valami tisztát, valami érintetlent. Kinyitom a hűtőt, az alsó polcon találok egy dobozos sört. Egyből kiveszem. Szisszenés, ez jó, nagyon jó. A doboz fala izzadni kezd a kezemben, nedves lesz tőle a tenyerem. Látom már a bejárati ajtót. Kortyolok még egyet, közben elindulok, de ekkor tompa fájdalom hasít a talpamba. Basszus! - leöntöm magam. Felemelem a lábamat, alatta piros cseppes, széttört üvegpohár. Remek! Eldobom a sört, hangosan puffan a járólapon. Most már tényleg ki kell mennem innen! Az első lépésnél érzem, hogy egy üvegdarab bennem maradt. A hátam mögött megemelem a lábamat – közben az egyik kezemmel kapaszkodok a pultba -, és egy határozott mozdulattal kihúzom. Uh! Végre kint van, kissé bicegve, de eljutok az ajtóig.

Kilépek az utcára. A nap perzseli a bőröm - egész biztos, hogy már nem reggel van -, szinte látom, ahogy füst párolog az itt-ott megnyílt felszín alól. Hunyorítva először balra fordítom a fejem - autóút autók nélkül, járda járókelők nélkül -, majd jobbra – csupasz földút, fák és bokrok. Jobbra indulok. Érzem, ahogy a csend a sebeimen keresztül beférkőzik a vénáimba, együtt áramlik a véremmel, egyenesen a szívem felé. Gyenge leszek tőle, mintha kitépne egy darabot belőlem. A fák árnyékában haladok, néha rám tör a köhögés, és időnként megállok, hogy visszanézzek. Nem látok semmit, csak a vércseppes lábnyomaimat és egy rendőrautó szirénáját, ahogy közelít felém.

Novella

A nemi erőszak bűncselekmény, kérj segítséget, ha bajban vagy!

A történetben egy nőt vitt el magához egy férfi, és akarata ellenére megerőszakolta, majd, mintha a világ legtermészetesebb dolgát vitte volna véghez, lefeküdt mellé az ágyra, és elaludt. Az áldozat az alkohol, némi drog és az erőszak hatása alatt, egyfajta ködös tudatállapotba került, és megölte a férfit, majd elájult mellette. Áldozatból így vált elkövetővé. Az önvédelem és az önbíráskodás között még egy ilyen borzasztó helyzetben is tudni kell különbséget tenni, ezért ha úgy érzed, segítségre van szükséged, cselekedj, de ne így!


Tárcsázd a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) telefonszámát, a 06-40-630-006-os kék számon hétfőnként 10-14, illetve csütörtökönként 14-18 óráig. Vedd kezedbe a sorsod.


Nyitókép: Shutterstock

Előző
  • 1
  • 2
Következő
    Ezek is érdekelhetnek