3+1 leggyakoribb tévképzet a karrierről

Mivel HR-es és karrier coach is vagyok, minden nap foglalkozom karrier témákkal. Ez egy olyan terület, ami tényleg mindenkit érint, hiszen a napunk legnagyobb részét a munkahelyünkön töltjük, így fontos, mennyire érezzük ott jól magunkat.

Ráadásul az identitásunk egy fontos részét képezi a munkánk - gondolj bele, ha valahol bemutatkozol, körülbelül az a második mondatod a neved után az, hogy mivel foglalkozol. Így ezt a témát nem hanyagolhatjuk el.

Sok ügyféllel dolgoztam már ebben a témában, és nyilván minden eset más és más, de van néhány gyakran visszatérő tévképzet karrierrel kapcsolatban. Nézzük, mik ezek!

Karriert váltani 30/40 felett már nem lehetséges.

Na, ez valóban egy téveszme. Nem mondom, hogy minden lehetséges, és azt sem, hogy könnyű, de többek között én is váltottam karriert 30 felett (kétszer is). Sokat kell tenni érte, és vannak buktatók, ez tény. Ha megpróbálod, lehet, hogy sikerül, de az is lehet, hogy nem. Egy biztos: ha meg sem próbálod, akkor tutira nem fog. Te döntsd el, mit szeretnél: eleve lebeszéled magad róla, vagy vállalsz egy esetleges kudarcot, de legalább megpróbálod? - És akár még sikerülhet is.

A vállalkozóknak sokkal jobb/könnyebb.

Könnyű egy vállrándítással elintézni, hogy "Jaj hát te könnyen beszélsz, te vállalkozó vagy, neked nincs egy hülye főnököd, aki megkeseríti az életedet." Egyrészt, ha ilyen könnyű, te miért nem csinálod? Másrészt nem, nem könnyű. Bizonytalan a bevétel, folyamatosan dolgozni kell rajta, hogy elég munkád legyen, a szabadság alatt senki nem tud helyettesíteni. Ráadásul a saját idődet jól beosztani, magadnak feladatokat megszabni nem is mindig olyan egyszerű.

Forrás: Shutterstock

Ne csak a jó oldalát nézd, hiszen van kevésbé jó is - semmi sem fekete vagy fehér! A fontos azt tudni, hogy a te személyiségedhez melyik illik jobban: a kiszámítható, kereteket adó, biztos munkahely, vagy a kevésbé kiszámítható, de kreatívabb, szabadabb vállalkozási forma.

Karrier= Előrelépés/Vezető

Ez az egyik legnagyobb tévhit szerintem, hogy mindenki vezető akar lenni - akkor is, ha a személyisége totál nem passzol ehhez. Nem, nem kell mindenkinek vezetőnek lenni. Sokkal jobb lenne, ha lenne elég önismereted, és megállapítanád, hogy ez tényleg neked való-e. Van élet és sikeres karrier akkor is, ha soha az életben nem leszel vezető.

+1 A multikban halálra dolgoztatják az embereket.

Dolgoztam már multinál, és tény, hogy ez egy profitorientált szervezet (minden cég az, különben nem működne), de a dolgot nem lehet ennyire általánosítani. Van olyan multi, ahol tényleg sokat kell dolgozni, van, ahol teljesen kezelhető a dolog - rengeteg múlik a cég profilján, kultúráján, a felettesen és még sok más dolgon.

A fontos szerintem mindig az, hogy ne általánosíts, és ne higgy el mindent, amit mások mondanak, mert tévútra is vihet - inkább tegyél egy próbát!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek