JanuHairy mozgalom: nektek tényleg nincs jobb dolgotok?

Most, hogy javában dúl már a JanuHairy, a közösségi média megtelt olyan csajok fotóival, akik szőrös testrészek villantásával tüntetnek a kötelező szőrtelenítési procedúra, és ezáltal a megfelelési kényszer ellen.

Állítólag Julia Roberts lett a mozgalom példaképe. Pedig utólag bevallotta: amikor sok-sok évvel ezelőtt hónaljszőrt villantott valamelyik díjátadón, az nem szándékos provokációnak indult, csak azt hitte, el fogja takarni a ruha a hónalját.

Persze az tényleg baromi fontos, hogy ne érezze úgy az ember lánya: kitaszítja magából a társadalom, ha nem tökéletes a külsője. Hiszen senki nem nézhet ki fullosan a nap minden percében. De átesni a másik végletbe, és büszkén mutogatni, hogy Csubakka elbújhat mögötted, ugyanannyira értelmetlen és erőltetett, mint a tökéletességet hajszolni.

Persze elég nehéz a nőknek, hiszen több havi szőrtelenítés nélkül bármelyikünk nyugodtan elvállalhatná a havasi Yeti testdublőrének szerepét egy filmben. És azt is meg merem kockáztatni, hogy az egyedülálló nők többsége nemcsak januárban tart szőrös napokat, hanem ősztől tavaszig - kivéve ha bulizni, úszni vagy randizni megy.

Persze kivétel erősíti a szabályt. Mindenesetre az tény, hogy sokan ilyenkor lényegesen ritkábban szőrtelenítenek. Ám nemcsak a szinglik életében, hanem akár egy tartós kapcsolatban is ugyanúgy felbukkanhat néha egy-egy borostás láb vagy hónalj. És ezzel a világon semmi baj nincsen, sőt, a férfiak többségét sem zavarja. De valahogy a direkt módon kinövesztett teljes testet fedő bozont mégiscsak férfias dolog. Tudod, férfierő, izmok, szőr, meg minden.

Forrás: Shutterstock

A nőkben az ősidőktől kezdve benne van a csábítási ösztön, és ezáltal a szépítkezési hajlam. Nem véletlen, hogy nem a férfiak, hanem a nők viselnek csillogó ékszereket, gondosan elkészített frizurákat, színes körömlakkokat, furcsa ruhadarabokat vagy tűsarkú cipőket.

Hiszen mi vagyunk azok, akik szépnek és csinosnak szeretnénk érezni magunkat. A szőrtelenítés pedig mostanra már ugyanúgy a szépítkezős procedúra része lett, de attól még nem kötelező elvárás senki felé. Éppen ezért az erőltetett ellenreklámozás sem szükséges. Olyan sok ennél fontosabb ügy van a világban!

Egyébként totál könnyű a tél közepén szőrösen lázadni, hiszen ha nem készülne róla szelfi, az égvilágon senki sem látná a három réteg harisnya és pulóver alatt. Vállaljátok be nyár közepén: a tömött buszon ujjatlan topban, a strandon vagy egy romantikus nyáresti randin!

De én szívem szerint inkább a természetes tökéletlenségről indítanék mozgalmat, mint a végletekről. Például arról, hogy a nő, ugyan ápolt és szép, de mégsem tökéletes. Mert pattanása van, narancsbőre, és a borotválás harmadik napján már bizony borostás a lába.

Vagy arról, hogy vannak olyan dolgok, amiken nem tudunk változtatni: mert van, aki X vagy Ó lábbal születik, vagy akármennyit is edz, soha nem lesz karcsú, míg más túl nagynak vagy éppen túl kicsinek tartja a mellét. Amit dob a gép, abból is ki tudsz hozni valami jót, egy alapvető ápoltsággal, egy dögös rúzzsal és egy mosollyal! A januHairyt viszont meghagynám inkább a férfiaknak, mert nekik legalább tényleg jól áll.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?